Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ELECTROLUX - sprzęt do kuchni: opinie, uwagi, zdjęcia, montaż

baba na budowie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 100
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

lodówka elektrolux z jednym agregatem - dobrze chłodzi, cicha w zabudowie nie sprawia problemów, piekarnik - żona bardzo zadowolona, zmywarka - funkcjonalna, troszkę zbyt głośna, przyzwyczaiłem się że nie ma wyświetlacza czasu pozostałego do końca zmywania. Generalnie jestem zadowolony, choć okres eksploatacji nie jest nazbyt długi (pół roku), to jednak intensywny, zwłaszcza zmywarka, praktycznie co drugi dzień

Elektrolux ma też ciche zmywarki :

http://www.electrolux.pl/node38.aspx?productid=10090&QPProducts=10085,10093,10086,10095,10090,10091,10094,10089,10092,10087,10088,10096,10099,10098,10097 - 43 decybele

to chyba nie tak dużo :wink:

ja zdecydowałam się na zmywarkę electroluxu. na razie jeszcze jest w garażu :)

Ja też kiedyś miałem elektrolux - niestety po trzech latach się zepsuł sterownik i koszt naprawy przewyższał koszt zakupu średniej klasy Boscha. Względy ekonomiczne wzięły górę. Specjalista powiedział, że wiele sprzętów naprawiał, ale pierwszy raz w życiu zdarzyło mu się zobaczyć zepsute sterowanie w elektroluxie :).

Oprócz zmywarki miałem jeszcze lodówkę i dwie pralki - sprzęt porządny - obydwie pralki działają (jedna od 14 lat, druga od 3 lat), lodówka została w starym mieszkaniu i mam nadzieję, że dobrze służy (jedyny mankament lodówki to czasami dźwięki bulgotania, ale to podobno normalne przy dużych lodówkach).

Popatrz na stronie EURO RTV, oni mają tam opisane dokładnie wszelkie funkcje każdego piekarnika.

heh na ich stronie ten (eob33100x) piekarnik ma termoobieg, na stronie sklepu, w którym planuję zakup napisane jest, że nie ma*. Na stornie elektrolux'a nie ma o tym w ogóle mowy :roll:

* wymieniona jest funkcja:" Wentylator + grzejnik górny + grzejnik dolny" - czy to w sumie nie na to samo wychodzi?

Wentylator i termoobieg to raczej nie to samo, bo często jest w piekarniku termoobieg jako "tak", a wentylator jest opisany jako "nie":) Tak jak pisałam wcześniej, wejdź na stronę EURO, tam jest dokładny opis. http://www.euro.com.pl/piekarniki-do-zabudowy/opis-electrolux-eob-33100-x.bhtml Wyraźnie w tym modelu termoobieg jest:)

Termooibieg moze byc na 2 sposoby, grzalka jest na wentylatorze albo grzalka jest gora i dol i dodatkowo wentylator ktory to powietrze kreci :) Wg mnie lepsza jest wersja 2.

W pierwszej najblizej wentylatora lubi sie przypiekac w drugiej mozna przykryc blacha przypiekajaca grzalke.

Wentylator i termoobieg to raczej nie to samo, bo często jest w piekarniku termoobieg jako "tak", a wentylator jest opisany jako "nie":) Tak jak pisałam wcześniej, wejdź na stronę EURO, tam jest dokładny opis. http://www.euro.com.pl/piekarniki-do-zabudowy/opis-electrolux-eob-33100-x.bhtml Wyraźnie w tym modelu termoobieg jest:)

dziękuje, to uspokaja, ale na infolinii elektroluxa nie mają w swoich materiałach nic o termoobiegu w tym modelu. I bądź tu mądry.

znalazłem def.termoobiegu na stronie RTV AGD:

"Termoobieg

Specjalny wentylator, który w połączeniu z tylną grzałką powoduje ruch gorącego powietrza w piekarniku. Dzięki temu w każdym miejscu piekarnika temperatura jest taka sama i potrawy można przyrządzać na kilku poziomach równocześnie. Użycie termoobiegu sprawia, że potrawy można piec krócej oraz w niższych temperaturach, co obniża koszty eksploatacji o około 10%. "

No niestety, zawsze najlepsze informacje można uzyskać od sprzedawców w dużych sklepach, ale żeby na infolinii Electroluxa nie wiedzieli czy piekarnik ma tak podstawową opcję jak termoobieg to naprawde szczyt.

No u nas decyzja podjęta:

Piekarnik AEG Electrolux COMPETENCE B 9971-5-M

Okap Electrolux 9620X

Płyta gazowa Electrolux EHT6435K

Zmywarka Electrolux ESI68050X

Zobaczymy:)

• 4 weeks później...

pomóżcie proszę wybrać piekarnik:

samsung http://www.2w1.pl/product_info.php/products_id/7149

sporo funkcji pieczenia w tym 2 termoobiegi,czyszczenie katalityczne,pojemność 65l,brak prawdopodobnie zabezpieczenia przed dziecmi i chłodnej obudowy(przynajmniej nic o tym nie wspominają), za to ładniejszy dizajn

electrolux http://www.neo24.pl/index.php?target=products&&product_id=50074

z funkcji dodatkowo termosonda,ale 1 termoobieg,pojemność mniejsza 51l,też kataliza, dodatkowo chłodzenie obudowy

no i mam zagwostkę

:-?