qlpiak 31.07.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 zmywarka - funkcjonalna, troszkę zbyt głośna A pamietasz, ile ma db w specyfikacji? Bo ja wlasnie zastanawiam sie nad AEG Favorite Salience i zastanawiam sie, czy opis 42 db jest miarodajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 31.07.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 lodówka elektrolux z jednym agregatem - dobrze chłodzi, cicha w zabudowie nie sprawia problemów, piekarnik - żona bardzo zadowolona, zmywarka - funkcjonalna, troszkę zbyt głośna, przyzwyczaiłem się że nie ma wyświetlacza czasu pozostałego do końca zmywania. Generalnie jestem zadowolony, choć okres eksploatacji nie jest nazbyt długi (pół roku), to jednak intensywny, zwłaszcza zmywarka, praktycznie co drugi dzień Elektrolux ma też ciche zmywarki : http://www.electrolux.pl/node38.aspx?productid=10090&QPProducts=10085,10093,10086,10095,10090,10091,10094,10089,10092,10087,10088,10096,10099,10098,10097 - 43 decybele to chyba nie tak dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małaMI 31.07.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 ja zdecydowałam się na zmywarkę electroluxu. na razie jeszcze jest w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 31.07.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 ja zdecydowałam się na zmywarkę electroluxu. na razie jeszcze jest w garażu Ja też kiedyś miałem elektrolux - niestety po trzech latach się zepsuł sterownik i koszt naprawy przewyższał koszt zakupu średniej klasy Boscha. Względy ekonomiczne wzięły górę. Specjalista powiedział, że wiele sprzętów naprawiał, ale pierwszy raz w życiu zdarzyło mu się zobaczyć zepsute sterowanie w elektroluxie . Oprócz zmywarki miałem jeszcze lodówkę i dwie pralki - sprzęt porządny - obydwie pralki działają (jedna od 14 lat, druga od 3 lat), lodówka została w starym mieszkaniu i mam nadzieję, że dobrze służy (jedyny mankament lodówki to czasami dźwięki bulgotania, ale to podobno normalne przy dużych lodówkach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 01.08.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 zmywarka - funkcjonalna, troszkę zbyt głośna A pamietasz, ile ma db w specyfikacji? Bo ja wlasnie zastanawiam sie nad AEG Favorite Salience i zastanawiam sie, czy opis 42 db jest miarodajny. o ile dobrze pamiętam to ma 46 albo 47 dB, ale w naszym wypadku to i tak nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emild 01.08.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 czy Electrolux ma jakąś wlasną nazwę dla termoobiegu w piekarnikach? na ich stronie nie widzę takiego określenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 01.08.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Popatrz na stronie EURO RTV, oni mają tam opisane dokładnie wszelkie funkcje każdego piekarnika. Większość Electroluxów ma termoobieg, chociaż nie wiem jak to jest z tymi o najniższych cenach bo one są dość mocno zubożone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emild 01.08.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Popatrz na stronie EURO RTV, oni mają tam opisane dokładnie wszelkie funkcje każdego piekarnika. heh na ich stronie ten (eob33100x) piekarnik ma termoobieg, na stronie sklepu, w którym planuję zakup napisane jest, że nie ma*. Na stornie elektrolux'a nie ma o tym w ogóle mowy * wymieniona jest funkcja:" Wentylator + grzejnik górny + grzejnik dolny" - czy to w sumie nie na to samo wychodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 01.08.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Wentylator i termoobieg to raczej nie to samo, bo często jest w piekarniku termoobieg jako "tak", a wentylator jest opisany jako "nie":) Tak jak pisałam wcześniej, wejdź na stronę EURO, tam jest dokładny opis. http://www.euro.com.pl/piekarniki-do-zabudowy/opis-electrolux-eob-33100-x.bhtml Wyraźnie w tym modelu termoobieg jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.08.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Termooibieg moze byc na 2 sposoby, grzalka jest na wentylatorze albo grzalka jest gora i dol i dodatkowo wentylator ktory to powietrze kreci Wg mnie lepsza jest wersja 2. W pierwszej najblizej wentylatora lubi sie przypiekac w drugiej mozna przykryc blacha przypiekajaca grzalke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emild 01.08.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Wentylator i termoobieg to raczej nie to samo, bo często jest w piekarniku termoobieg jako "tak", a wentylator jest opisany jako "nie":) Tak jak pisałam wcześniej, wejdź na stronę EURO, tam jest dokładny opis. http://www.euro.com.pl/piekarniki-do-zabudowy/opis-electrolux-eob-33100-x.bhtml Wyraźnie w tym modelu termoobieg jest:) dziękuje, to uspokaja, ale na infolinii elektroluxa nie mają w swoich materiałach nic o termoobiegu w tym modelu. I bądź tu mądry. znalazłem def.termoobiegu na stronie RTV AGD: "Termoobieg Specjalny wentylator, który w połączeniu z tylną grzałką powoduje ruch gorącego powietrza w piekarniku. Dzięki temu w każdym miejscu piekarnika temperatura jest taka sama i potrawy można przyrządzać na kilku poziomach równocześnie. Użycie termoobiegu sprawia, że potrawy można piec krócej oraz w niższych temperaturach, co obniża koszty eksploatacji o około 10%. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 01.08.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 strona eletroluxa jest fatalna, nic konkretnego nie można tam wyczytać, sama papka typu-nowoczesny piekarnik spełniajacy wymagania każdej rodziny etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 01.08.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 No niestety, zawsze najlepsze informacje można uzyskać od sprzedawców w dużych sklepach, ale żeby na infolinii Electroluxa nie wiedzieli czy piekarnik ma tak podstawową opcję jak termoobieg to naprawde szczyt. No u nas decyzja podjęta: Piekarnik AEG Electrolux COMPETENCE B 9971-5-MOkap Electrolux 9620XPłyta gazowa Electrolux EHT6435KZmywarka Electrolux ESI68050X Zobaczymy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emild 01.08.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 No u nas decyzja podjęta: Płyta gazowa Electrolux EHT6435K też myślę nad tą płytą. Mam tylko obawy, że tak umiejscowione pokrętła: można uszkodzić przez nieuwagę manewrując garnkiem czy patelnią, że mogą się nagrzewać od palników(sa dosyć blisko). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 01.08.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Tak samo jak poprzednicy polecamy sprzęty Elektroluxa - świadomie do mieszkania kupowaliśmy sprzęt tej firmy - do domu pewnie też będziemy szukać AGD Elektroluxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 01.08.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 No mnie właśnie zastanawiają te płyty z układem palników "w rąb", bo wtedy z kolei jeden palnik wypada między pokrętłami i się boję rozgrzewania od ognia i poparzenia o garnek przy próbie wyłączenia gazu. Tutaj mam nadzieję, ze ta odległość będzie w miarę bezpieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 29.08.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 pomóżcie proszę wybrać piekarnik: samsung http://www.2w1.pl/product_info.php/products_id/7149 sporo funkcji pieczenia w tym 2 termoobiegi,czyszczenie katalityczne,pojemność 65l,brak prawdopodobnie zabezpieczenia przed dziecmi i chłodnej obudowy(przynajmniej nic o tym nie wspominają), za to ładniejszy dizajn electrolux http://www.neo24.pl/index.php?target=products&&product_id=50074 z funkcji dodatkowo termosonda,ale 1 termoobieg,pojemność mniejsza 51l,też kataliza, dodatkowo chłodzenie obudowy no i mam zagwostkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 29.08.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Musisz wybrać sama, bo to piekarnik, którym Ty będziesz się posługiwać. Ja mam akurat Elektroluxa (na razie stoi w garażu ), funkcje takie same jak w Towim, ale bez katalizy. Mam nadzieję, że będę zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 29.08.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Ja zamawiam wszystko Electroluxa ( i AEG, ale to to samo). Założyłam nawet wcześniej wątek, jak poszukasz to znajdziesz, z zapytaniem o tą firmę. Wszyscy ją bardzo bardzo chwalili, więc zdecydowałam się na ich sprzęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 29.08.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Ja, oprócz okapu, który jest z Teki, wszystko pozostałe mam z Elektroluxa właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts