Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

oświetlona wanna

mysia

Recommended Posts

podobają mi się bardzo luksfery zamontowane w obudowie wanny...widziałam u kogoś że moga być one podświetlone, w związku z tym mam pytanie jak cos takiego wykonać? trzeba zamontować oprawki na żarówki w podłodze? czy muszą byc jakieś specjalne zarówki? no i jak się spali taka żarówka to jak ją wymienic?? :o

obudowa wanny? :o znaczy co?wanna przeźroczysta? żeby było widać te światełka?

no a co w tym nadzwyczajnego, obudowa to obudowa o przezroczystej wannie nie ma tam ani słowa :-?

Trudno mi go zdefiniować, element zasłaniający bebechy wanny ;)

Oprawki, przydały by sie wodoszczelne coby wrazie przecieku prónd nie kopną.

Jako źródło swiatła raczej jakś świetlówka, przestrzeń mała, zamknieta pod wanną, łatwo zagrzać taką przestrzeń a przy tradycyjnych zarówkach isteniej mozliwośc powstania plam na wannie nad zarówkami ( w przypadku akrylowej moglo by to byc bardziej drastyczne ) <- od ciepła

Oprawki montowąc tak aby swiatełko sie ładnie rozpraszało.

Trzeba zostawić jakis otwór aby sie dało do nich dostać ( nadaje sie ten otwór zostawiony jako dojscie do syfonu ) oprawek niczym bym nie przykrecał, bo jakby sie cos tam spaliło to bym złapał za kabel pociągną i łatwo wymienił zarówke. a tak trzeba zostawiać osobne dojścia do każdej zarówki