mirax 02.09.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 bylam w gminie no i obiecuja ze pod koniiec tego roku lub poczatek przyszlego studim naniosa do pzp tlumaczyli mi ze to kwestia piueniedzy kiedy radni dadza te pieniadze ,caly cazs nanosza te zmiany.ida wioskami,zapwnili mnie ze ta pewno nie zmienia przeznaczenia skora jest to juz zatwierdzone w studium.jest to kwestia czasu no i oczywiscie pieniedzy. no i pewnie masz racje po naniesieni do pzp cena pojdzie w gore czysta obled ,a miejsce tak mi sie podoba ,bylam tam rano. w poludnie i wieczorem cisza ,spokoj ,zadnego smrodu ,okolica ladna blisko las ,trzecia linia zabudowy czyli nie przy glownej drodze no zobaczymy jeszcze popytam jak to mozna ugrysc.jest ziemia kl.4 i 5 to moze warunki zabudowy uzyskam no zobaczymy. dzieki za odpoiedz.jakby ktos jescze cos madrego wiedzial to prosze o wiesci dzieki. Jeżeli Ci bardzo zależy i masz czas i masz mocne nerwy javascript:emoticon('') javascript:emoticon('') a sprzedający wyrazi na to zgodę ( bo np. potrzebuje pieniędzy ) to można zrobić tak. 1. właściciel wydziela z działki " matki " minimalny zgodny z prawem kawałek tj. 30 ar. Ponieważ jest to podział w trybie rolnym sprawa jest szybka , w niektórych gminach trwa to 2- 3 tygodnie 2. idziecie do notariusza i kupujesz od właściciela współwłasność do tego kawałka ziemi. W tym samym akcie możecie się razem zobowiązać do zniesienia współwłasności w/g załączonej mapki i że dokonacie tego bezzwłocznie po formalnym podzieleniu wydzielonej częsci po uchwaleniu PZP lub uzyskaniu WZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlody_budowlaniec 02.09.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 dziękuję za opinię w sprawie działki koło torów. Jednak zrezygnujemy i będziemy szukać w bardziej sprzyjającym otoczeniu. Czy ktoś może wie coś o Dąbrowie k. Oleśnicy? Jeśli interesuje Państwa ładne miejsce koło Oleśnicy to zachęcam do przyjrzenia się działeczkom w Nieciszowie: http://www.grygiel.com.pl/nieciszow_oferty.jsp Miejsce jest naprawdę piękne co potwierdzają załączone na stronie zdjęcia. Po ostatniej rozmowie z właścicielem wiem, że zależy mu na sprzedaży tych działek i jest skłonny negocjować cenę, którą podał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ranyboskiejestemkioskiem 03.09.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 serdecznosci.dzialke w Lubnowie(4km od Obornik Sl.) 0,22ha po 60 zl za m2 [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ronny 05.09.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Witam Was serdecznieWspaniałe to Wasze forum.Sledziłem je szukając swojej działeczki -wiele cennych porad tu znalazłem.Ja kupiłem działke w Ślęzy-mam nadzieje ze na wiosnę wejde z budowa.Pozdrawiam wszystkich szukających!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ronny 05.09.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Witam, szuka działki budowlanej w okolicach Tyńca Małego, Domasławia i Kobierzyc. Mam kilka ofert z Tyńca Małego w przedziale 340-400 zl/m2. Czy jest to wygórowana cena? Co sądzicie w ogóle o tej lokalizacji pod katem dojazdu, zamieszkania, otoczenia i czy ceny działek budowlanych pójdą tam jeszcze w góre? Dzięki za odpowiedzi... Tyniec za 400zł?? Czy to nie za dużo? Ja własnie znalazłem działke o wiele blizej-śleza koło Bielan za podobną cenę.Miałem też namiary na kilka innych działek w bliższej okolicy za taką cene.Skoro już szukasz na południu- widziałem gdzieś w necie ofert Biestrzykowa za 330zł ale tylko działki po 1500metrów. Co do ceny to wydaje mi się ze nie warto pakować 400zł za metr w działke tak odległa od Wrocka-zwłaszcza w obliczu ustawy o odrolnieniu ziemi w miastach i ich okolicach.Jesli ta ustawa wejdzie-bedziemy mieli do wyboru do koloru działek w bliskiej okolicy i ceny bardziej oddalonych spadną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j 05.09.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Nie wydaje mi się, żeby ceny bardzo spadły. Ustawa ma tylko odrolnić ziemie rolne. Co z tego jak już dzisiaj atrakcyjne działki rolne są sprzedawane w cenie działek budowlanych i nie ma ich za wiele. Dzięki ustawie łatwiej będzie się wybudować, ale dostępność działek nie wzrośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mn81 05.09.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Do sprzedania dzialka budowlana w Pasikurowicach ok. 7 km od wrocławia 15 min do centrum. Na działce jest prąd, woda, telefon, duża ilościa zieleni dookoła w sam raz dla ludzi którzy chcą uciec od miejskiego zgiełku. nr telefonu 507 132 842 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mn81 05.09.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Do sprzedania dzialka budowlana w Pasikurowicach ok. 7 km od wrocławia 15 min do centrum. Na działce jest prąd, woda, telefon, duża ilościa zieleni dookoła w sam raz dla ludzi którzy chcą uciec od miejskiego zgiełku. nr telefonu 507 132 842 cena 150 zl za m2 do negocjacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ronny 05.09.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Jakby miał ktos namiar na działke w Ślęzy koło Bielan to proszę o info na priva.Zawiozłem znajomych na moją działke i napalili sie na tą miejscowosc-takze teraz szukam dla nich;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy75 05.09.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Witam, Tak się złożyło, że ktoś z mojej rodziny ma do sprzedania działkę budowlaną w Suchym Dworze (4km od płd granic Wrocławia) - równo 20 arów, idealną do zabudowy jednorodzinnej lub bliźniaczej. Media dla tej działki są w trakcie załatwiania. Dodam jeszcze tylko, ze działka jest bardzo ładnie położona i ma prawie kwadratowy kształt. Świetny dojazd do Wrocławia. Cena - 310 zł/ m2Jeśli ktos z szanownych forumowiczów chciałby zaczerpnąć dodaatkowych informacji to proszę o kontakt e-mailowy ([email protected]) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgr 07.09.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 W Kamieniu k. Długołęki jest do kupienia 1ha działki (rolnej, niestety bez planów, ale czy jest jakieś studium postaram się wywiedzieć) -- po 80zł/m2 (do negocjacji pewnie ). Facet nie bardzo chce dzielić, ale jeżeli 3 konkretne osoby by chciały kupić po 33 ary, to pewnie by nie robił problemów. Działka jest położona ok. 500m od drogi głównej i ma kształt w zasadzie prostokąta (ok. 65x150m). Czy są jakieś osoby, które by reflektowały na taki podział i zakup? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałki 07.09.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Z tego co mi wiadomo Kamien ma uchwalony MPZP.O która działkę chodzi??Możesz podać numer działki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 07.09.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Wczoraj podpisaliśmy umowę przedwstępną na działeczkę - po ponad pół roku poszukiwań, 2 bliskich sfinalizowania nieudanych transakcjach, szybka piłka - w sobotę ogłoszenie, w niedzielę oglądanie, w poniedziałek podpisanie umowy. Mam nadzieję, że już nic nieprzewidzianego się nie wydarzy i będziemy właścicielami 850m kw na wrocławskich Pawłowicach Tak pisałam 20 marca . Trochę to trwało, ale od wczoraj jesteśmy już pełnoprawnymi właścicielami tej działeczki Teraz chwila oddechu i spokojnie zaczniemy cała papierologię, żeby jak dobrze pójdzie na wiosnę 2008 ruszyć z budową. Pozdrawiamy wszystkich szukających - my szukaliśmy równo rok, aż do szczęśliwego finału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterka1719501090 10.09.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Mam nadzieję, że już nic nieprzewidzianego się nie wydarzy i będziemy właścicielami 850m kw na wrocławskich Pawłowicach A w którym miejscu ta działeczka? bo znam dobrze te kwadraty pozdrawiam, Peterka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 11.09.2007 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Pawłowice Północne, blisko cmentarza, na ul. Przedwiośnie (tam gdzie sa nowe domy, na prawie samym koncu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ronny 11.09.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 a jeśli mozna sie dowiedziec to za ile taka działka na Pawłowicach idzie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 11.09.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Odpowiedź poszła na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mn81 12.09.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 w Pasikurowicach, ok. 7 km od Wrocławia, 15 min do centrum, prąd, woda, telefon, duża ilość zieleni dookoła, w sam raz dla ludzi którzy chcą uciec od miejskiego zgiełku. nr telefonu 507 132 842 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotus 13.09.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Witam wszystkich forumowiczow. Ostatnio widzialem ogloszenie dzialki w Paniowicach 10a za 250zl/m2. Chcialbym sie dowiedziec od Was jezeli znacie ta miejscwosc o opinie czy warto, czy moze lepiej poczekac. Prosze o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j 14.09.2007 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 A na co chcesz czekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts