fasola25 20.05.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Dziewczyny, a naprawdę nie chcecie dzialki w Biestrzykowie?Jeśli rozmawiacie już o Iwinach to przeciez do Biestrzykowa taka sama droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 20.05.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 A mnie ta 600-700m zainteresowała bardzo. Moja granica to 80tys, ale chętniej 60tyys, więc za 120zł jestem w stanie kupić około 650m. Wiem, że to malutko, ale ja chyba wolę bliżej i mówić sąsiadom na zdrowie gdy kichną. Najlepiej jak sąsiedzi obok mają duża, a ja mam małą, to jesteśmy oddaleni, a ja za dużo nie muszę kosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 20.05.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Dziewczyny, a naprawdę nie chcecie dzialki w Biestrzykowie? Jeśli rozmawiacie już o Iwinach to przeciez do Biestrzykowa taka sama droga Biestrzyków to prawie Żerniki, więc całkiem ciekawie... po ile tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 22.05.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 do Ivonesca: Bardzo mi się podoba w Ligocie, Malinie, Krynicznie. Jakie tam są ceny? Nawet ostatnio poważniej o Rogożu pomyślałem. Szkoda, że w Ligocie nie ma szkoły, ale chyba bocznymi drogami do Wiszni dzieci chodzą i nie mają za daleko? Jak to jest? nie orientowałam się ostatnio jakie są tu ceny, ale padły gdzies tutaj wyzej na stronie ceny 70-80zł/m2..... minus Ligoty to brak szkoły - to fakt - najbliższa to w Krynicznie - jeździ autobus szkolny moje strasze dziecko chodzi do gimnazjum do Wrocka, ale młodsze ma 6 lat i też mocno się zastanawiam gdzie bedzie chodzić pozdrawiam i owocnych poszukiwań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaga00 22.05.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Do Fasoli.A jak z komunikacją w tym Biestrzykowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 22.05.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 nie orientowałam się ostatnio jakie są tu ceny, ale padły gdzies tutaj wyzej na stronie ceny 70-80zł/m2..... minus Ligoty to brak szkoły - to fakt - najbliższa to w Krynicznie - jeździ autobus szkolny moje strasze dziecko chodzi do gimnazjum do Wrocka, ale młodsze ma 6 lat i też mocno się zastanawiam gdzie bedzie chodzić pozdrawiam i owocnych poszukiwań dzięki... skoro jest gimbus, to czym się martwisz? a czym starsza ratorośl jeździ do Wrocka? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 23.05.2006 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 nie orientowałam się ostatnio jakie są tu ceny, ale padły gdzies tutaj wyzej na stronie ceny 70-80zł/m2..... minus Ligoty to brak szkoły - to fakt - najbliższa to w Krynicznie - jeździ autobus szkolny moje strasze dziecko chodzi do gimnazjum do Wrocka, ale młodsze ma 6 lat i też mocno się zastanawiam gdzie bedzie chodzić pozdrawiam i owocnych poszukiwań dzięki... skoro jest gimbus, to czym się martwisz? a czym starsza ratorośl jeździ do Wrocka? pozdrawiam a jakos tak nie widze tego mojego pierwszaczka przyszłego w gimbusie....przynajmniej w pierwszej klasie - ale mam jeszcze rok żeby się przekonac córka jeździ rano z mężem, a wraca różnie - albo też z nim albo busem/ autobusem pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 23.05.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 ceny dzialek w Biestrzykowie zaczynają sie chyba od 85 zł/mkw, ale nie wiem czy mozna jeszcze cos za tyle znalezc. ale na pewno mozna kupic ponizej 100 zl/mkw. Dzialek jest sporo, uzbrojone lub nie, ale sprzedaja sie w blyskawicznym tempie.Buduje sie tez sporo nowych domów i Biestrzyków mocno sie rozwija.Jesli chodzi o komunikacje to obecnie nie jest mocno rozwinieta, choc jest duzo lepiej niz w ubieglym roku. Jezdzi teraz jakis busik kilka razy dziennie, ale biorac pod uwage naprawde duzy rozwoj Biestrzykowa jak i lezacej dalej Zórawiny mysle ze w najblizszym czasie mocno sie to poprawi.A najblizsza szkola jest chyba w Zernikach (tego nie jestem pewna) i na Ołtaszynie.PozdrawiamOla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 23.05.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 do Ivonesca:No z pierwszaczkami faktycznie jest problem i zawsze był nawet jak się mieszkało 15min od szkoły. Lepiej jednak ich samemu nie puszczać. Dlatego tak mi zależy na tym, aby dziecko szło max 15min do szkoły po osiedlowych ulicach. O starsze to już strachu nie ma. do fasola25:Masz jakieś namiary na te działki? Biestrzyków praktycznie łączy się z Żernikami, że nie wiadomo gdzie początek a gdzie koniec, czyli tak jak w Żernikach. Ceny pójdą w górę, więc się nie straci. Komunikacja też pewnie niedługo będzie. Pytanie tylko co ze szkołą. Masz dzidziusia, więc pewnie się zastanawiasz co by zrobić, aby nie miał problemów w przyszłości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 24.05.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Witajcie, my kupiliśmy działkę od gminy w Mnichowicach k.Żórawiny. Ponieważ na razie nie ma widoków na budowę w tym roku więc się specjalnie transportem nie przejmuję tym bardziej, że cena m2 była śmiesznie niska, w porównaniu z tym co piszecie powyżej. Sądzę jednak, że w związku z dużą ilością działek sprzedanych już i przeznaczonych w najbliższej przyszłości na sprzedaż jakieś połączenia z Wrocławiem się pojawią. Nawet wydaje mi się, że można wystąpić do linii prywatnych, żeby odbijali 1,3 km w bok od drogi W-w - Strzelin. Jeśli będzie zainteresowanie to pewnie na to przystaną. A jeśli nie to jakoś trzeba będzie ten problem z sąsiadami rozwiązać. W okolicach wakacji gmina Żórawina ma sprzedawać 4-5 działek w Galowicach między 1000 a 1500 m2. tel.071-3165157 p. Jolanta Piechota.Wiem też, że Spółdzielnia rolnicza z Mnichowic chce sprzedawać działki, ale też najwcześniej po wakacjach - kontakt do osoby odpowiedzialnej za sprzedaż można też uzyskać u tej miłej pani w gminie.Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 24.05.2006 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 ciekawe, ale trochę za daleko. jak nawet pojawi się tam jakiś 5XX autobus to będzie jeździł raz na godzinę a podróż do rynku zajmie godzinę. Poza tym zastanawiałeś się gdzie dziecko do szkoły lub przedszkola i jak będziesz woził? generalnie da radę jakoś, ale osoboście wolałbym z tym kłopotu nie mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 24.05.2006 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 do fasola25: Masz jakieś namiary na te działki? Biestrzyków praktycznie łączy się z Żernikami, że nie wiadomo gdzie początek a gdzie koniec, czyli tak jak w Żernikach. Ceny pójdą w górę, więc się nie straci. Komunikacja też pewnie niedługo będzie. Pytanie tylko co ze szkołą. Masz dzidziusia, więc pewnie się zastanawiasz co by zrobić, aby nie miał problemów w przyszłości? jeszcze ostatnio dzialki w Biestrzykowie sprzedawal jeden facet, nr telefonu do niego:601705071 dzwon, moze jeszcze cos zostalo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowisz 24.05.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Czy wie ktoś może kto ma działki do sprzedania w Lutyni lub Wiszni Małej?A tak w ogóle jak myślicie która z miejscowości jest lepsza?Ceny dość podobne, ale media lepsze w Wiszni. Z drugiej strony ja pracuje na Strzegomskiej, więc z Lutyni byłoby trochę bliżej.Rozważam też Brzezią Łąkę, Śliwice, Bogdaszowice i Nadolice Wielkie ale to już mniej chętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolexim 28.05.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Czy ktos z Was ma kontakt do osoby sprzedajacej działki w zernikach wrocławskich, jagodnie lub radomierzyceach?Będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 28.05.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 w Radomierzycach w najblizszym czasie powstanie osiedle domkow jednorodzinnych (chyba bedzie ich dwadziescia) - sprzedawane sa przez biuro nieruchomosci Jot -Be a Biestrzyków Cie nie intereuje? - jest miedzy Radomierzycami a Zernikami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 28.05.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Czy wie ktoś może kto ma działki do sprzedania w Lutyni lub Wiszni Małej? A tak w ogóle jak myślicie która z miejscowości jest lepsza? Ceny dość podobne, ale media lepsze w Wiszni. Z drugiej strony ja pracuje na Strzegomskiej, więc z Lutyni byłoby trochę bliżej. Rozważam też Brzezią Łąkę, Śliwice, Bogdaszowice i Nadolice Wielkie ale to już mniej chętnie. Pracować będziesz w tym roku na strzegomskiej a w innym na biskupinie. Nie można brać pod uwagę aktualnego miejsca pracy. Ale jak już je bierzesz to planowana obwodnica autostradowa i dokończenie śródmiejskiej mogą ci pomóc w szybszym dostaniu się do pracy z Wiszni niż z Lutynii. Pomyśl więc gdzie będzie lepsza komunikacja i gdzie jest i jak daleko od działki szkoła. Chyba nie chcesz, aby Twoje dzieci godzinę w zimie po mrozie szły niebezpieczną międzymiastówką? Teoretycznie odległość od centrum podobna. Media też są ważne, ale nie najważniejsze. Moje odczucia są takie, że z Leśnicy się jedzie i jedzie i jedzie... z wiszni minuta i jest kryniczno, druga minuta i są psary i już jestem we Wrocławiu. Poza tym już raz jechałem 30min od TGG do Leśnicy więc dziękuję Ze Sliwicami daj sobie spokój. Brzezia Łąka 2-5min jazdy autem dalej, a jest ładniejsza, lepsze media, jest szkoła, gimnazjum i przychodnia. Komunikacja podobna, czyli poza PKSem brak. Bogdaszowice to jednak już kawałek drogi dziurawą drogą... no i przedzierać się przez Muchobór to też koszmar. Nadolice całkiem całkiem. Nie za daleko, może pojedzie tamtędy szynobus kiedyś (są takie plany), jest szkoła, ładne rejony no i w pobliży Dobrzykowice Park Archikomu... z całą pewnością w tamtą stronę będzie się rozwijało. Do tego dojdzie wschodnia obwodnica. Jedyny problem, to że o 7.30 na plac Grunwaldzki jedzie się chyba z pół godziny 40-tką. Ja zdecydowałem się dać więcej, a bliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolexim 28.05.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 w Radomierzycach w najblizszym czasie powstanie osiedle domkow jednorodzinnych (chyba bedzie ich dwadziescia) - sprzedawane sa przez biuro nieruchomosci Jot -Be a Biestrzyków Cie nie intereuje? - jest miedzy Radomierzycami a Zernikami Pozdrawiam Biestrzykow biore pod uwage zwlaszcza ze jest niedaleko i ceny jeszcze nie szaleja. Wiesz moze kto bedzie budowal te domu w Radomierzycach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 29.05.2006 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 patrzcie tez zeby niedaleko bylo np.PKP.To niedoceniany srodek transportu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 29.05.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Tylko, że PKP jest w kilku większych miejscowościach. Ale fakt, że korkami się człowiek nie tłucze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 29.05.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 można sobie kupic rower skladany;) i dojechac pkp (w moim przypadku 6min) do Dworca a potem mykmyk na rowerku skladanym (oczywiscie jesli sie pracuje w rozsadnej granicy od dworca)Tanio łatwo przyjemnie i dla zdrowia dobrze;) http://kkatarzyna.photosite.com/~photos/tn/1511100_1024.ts1148889609465.jpghttp://kkatarzyna.photosite.com/~photos/tn/1511121_1024.ts1148889798315.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts