mi5iak 29.07.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Rzeczoznawca na pewno znajdzie transakcje po 120zł, ale takiej wyceny pewnie nie da. Kilka miesięcy temu na oko mówił mi o 90-100zł. Najlepiej zadzwonić i się wstępnie zorientować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malawi 29.07.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Dzięki za podpowiedz, jeżeli będzie 100 złotych za metr to dam radę, resztę kasy dopłacę ze swoich oszczędności.Dzisiaj się dogadałem i kupuję działke w Pęgowie. Miałem dwa namiary , pierwsza po 150 zł , druga i jak sie okazało ładniejsza po 122 zł. Do końca transakcji jeszcze daleko (ksiega wieczysta, kredyt) ale najważniejsze że już bliżej niż dalej. Pozdrawiam poszukujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 29.07.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 A w którym dokładnie miejscu? Pęgów znam dość dobrze i długo tam szukałem odpowiedniej działki. Między 120zł - 150zł były już na jesieni.Tak więc utrzymuje to moją tezę, że ceny działek stoją, więc na pewno nie należy się aktualnie spieszyć z kupnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j 02.08.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 No jeżeli chodzi o tą konkretną działkę to dom już wybudowany jest po drugiej stronie drogi. W skrócie można zoobrazować to w nastepujący sposób, przez całą wioskę idzie "główna" droga i zabudowania sa wokól tej drogi. Na końcu wsi, jest dom, który jest wybudowany tak, ze drogę dojazdową ma swoją prywatną i ta droga jest prostopadła do tej głownej. Teren na którym stoi ten dom został podzielony na 7 działek, z tego dwie są po jednej stronie a po drugiej 5. Ten dom jest na końcu wsi, ale nie jest w szczerym polu, bo za tą wioska jest już następna i od razu są zabudowania. Tylko na mapie widać, ze są to dwie różne wioski, bo jak się stoi to sie wydaję że to jedna miejscowość. A droga w wiosce gdzie leży działka jest tak jakby kręta i w tym miejscu gdzie jest ta działka zabudowania są patrząc po lini prostej od tyłu działki w odległości 200 metrów, oraz 50 metrów po skosie i 70 metrów z boku działki nie licząc domu który jest 38 metrów dalej od przy tej samej drodze dojazdowej. Działka jest naprawdę fajna, najładniejsza jaka do tej pory widzieliśmy, jest trochę droga, ale gdyby była ona budowlana to jak nic krzyczeliby za nią co najmniej 300 zł za mkw. Jeżeli chodzi o budowę to mi sie na razie nie spieszy, mam gdzie mieszkać i zdaje sobię sprawę, że kredytu na nią mogę nie dostać, a potrzebuje na całośc. Więc wezmę pod zastaw mojej szeregówki, która jest też cześciowo na kredyt, ale przy jej obecnej warości kredyt na nią wzięty stanowi 15%. Więc dobranie drugiego i skonolidowanie tak, żeby była jedna hipoteka i jeden kredyt to i tak będzie mniej niż połowa wartości szeregu przy dzisiejszych cenach rynkowych. Jak do tej pory robiliśmy kilka podejść do zakupu działki i zawsze coś nie wychodziło, dwie już prawie kupowaliśmy, z tego jedna przez biuro nieruchomości i w ostatniej chwili sprzedający przypomniał sobie o VAT i podwyższyl cene o bagatela 30000 zł, a drugi nieudany zakup to sprzedajacy w trakcie zbierania wszystkich papierów odnosnie działki powiedział, że musi wstrzymać zakup bo są tacy co daja mu dwa razy więcej nie 100 a 180 zł za mkw, a działka była przy stacji kolejowej, gdzie pociągi kursują dośc często, więc powiedzielismy mu, zeby sie wypchał. Więc znając naszego pecha to nie wiadomo, czy tą działke kupimy. Witam, jak w temacie....udało się z tą działką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malawi 03.08.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 A w którym dokładnie miejscu? Pęgów znam dość dobrze i długo tam szukałem odpowiedniej działki. Między 120zł - 150zł były już na jesieni. Tak więc utrzymuje to moją tezę, że ceny działek stoją, więc na pewno nie należy się aktualnie spieszyć z kupnem. Mam zamiar kupić działkę przy ulicy Wiśniowej, w Pęgowie znajdziesz ją przy drodze na Ozorowice. Jest prąd i woda, sucho i bardzo ładnie (niedaleko ściana lasu). Blisko szkoła i sklepy oraz przystanek. Wcześniej rozmawiałem z osobą która sprzedaje działki koło kościoła ale nie doszliśmy do porozumienia. Miałem zapłacić za działkę (150 za metr) oraz jeszcze za wydzieloną cześć drogi dojazdowej do działki. Dla mnie było to nie do przyjęcia. W moim przypadku niestety musiałem spieszyć się z kupnem, byli już inni chętni.Z negocjacją ceny też było kiepsko. Jeżeli jednak ktoś szuka to znajdzie ładną działkę pod Wrocławiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 03.08.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 To już wiem od kogo. W grudniu chcieli 100zł za m2. Generalnie lokalizację polecam. Cena trochę przeraża, bo kiedyś jak zaczynałem szukać rok temu (no może trochę ponad) były tam po 40zł :/ No ale nic. Trzebra brać to co jest i się nie zastanawiać Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 03.08.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Trzebra brać to co jest i się nie zastanawiać Misiak, ja Pana nie poznaję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malawi 03.08.2007 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Mnie cena też poraża ale dłużej nie ma co czekać.Też zaczynałem szukać jak działki były po 30 -50 zł za metr. Teraz za to płace i to słono. Ze względu na wiek dzieci muszę sie jednak na cos zdecydować i zdecydowałem na zakup działki. Przede mną jeszcze rzeczoznawca z listy bankowej i pytanie ile muszę dołożyć do kredytu ze swoich oszczędności.Działki szukałem długo, znalazłem nie przez przez ogłoszenia w nieruchomosciach czy autogiełdzie ale przez znajomych, po prostu działka nie została jeszcze oficjalnie ogłoszona do sprzedaży. Niestety i tak było już dwóch chętnych. Jestem teraz na wakacjach ale po powrocie do Wrocławia mogę podać namiary na działkę w Marcinkowicach po 100 zł (18 arów ) . Może ktoś bedzie zainteresowany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 04.08.2007 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Trzebra brać to co jest i się nie zastanawiać Misiak, ja Pana nie poznaję! samo życie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika9951 05.08.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 We wtorek idę podpisać umowe przedwstępną, mam nadzieje, że do tego czasu nic się nie wydarzy. Ryzyko z zakupem tej działki jest duże, ale jestem pozytywnie nastawiona, skoro jest w studium to prędzej czy później mam nadzieję bedzie się można na niej wybudować, najwyżej będzie dla mojego dziecka, które ma teraz 2 lata . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 05.08.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 do mi5siak do Smolca dojezdża się lepiej od strony Mińskiej wzdłóż ogrodzenia lotniska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 06.08.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Trzebra brać to co jest i się nie zastanawiać Misiak, ja Pana nie poznaję! samo życie..... Jak już coś znalazłem to kupowałem. Niestety sprzedawcy byli niepoważni. W końcu uczepiłem się poważnego i uczciwego człowieka i mam działkę tam gdzie chciałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryloo13 06.08.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 We wtorek idę podpisać umowe przedwstępną, mam nadzieje, że do tego czasu nic się nie wydarzy. Ryzyko z zakupem tej działki jest duże, ale jestem pozytywnie nastawiona, skoro jest w studium to prędzej czy później mam nadzieję bedzie się można na niej wybudować, najwyżej będzie dla mojego dziecka, które ma teraz 2 lata . Pozdrawiam To gratulacje, myślę, że kiedyś będzie się można na niej wybudować. Oby jak najszybciej. My również interesowaliśmy się tą działką....ale uciekła nam sprzed nosa... powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirax 07.08.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Witam wszystkich Jakiś czas temu złozyłem do Gminy podanie o WZ. Wczoraj sie własnie dowiedziałem , ze zawiesili postępowanie ponieważ są w trakcie uchwalania PZP. Działka , która chciałbym kupić ( jakieś 10 ar ) musi być wykrojona z 0.8 ha aktualnie ziemi rolnej ( zgodnie z projektem PZP teren ten jest pod budownictwo) . I teraz 1. Plan ma być uchwalony na sesji Rady pod koniec września ( jezeli nie bedzie jakiś problemów), pytanie czy zdązymy z podziałem i kupnem do końca roku (bardzo mi zależy ), może ktoś wie jaka jest procedura podziału i ile to może trwać zakładając,że ten plan uchwalą we wrześniu 2. Może ktoś zna inny sposób na wydzielenie działki a następnie sprzedaż gdzie nie ma WZ a PZP jest w trakcie. Wiem , że to mozna zrobić gdyż sam widziałem na wlasne oczy na mapie działki 10 arowe a teren jest rolny Bede wdzięczny za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek32 11.08.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Czy ktoś się orientuje ile jest aktualnie może być warta działka około 800m2 na Sołtysowicach, w drugiej linii zabudowy, pod samym parkiem właściwie w cichym miejscu? Są wszystkie media z gazem włącznie. Mam na oku taką działkę i chciałem zobaczyć czy sprzedajacy nie przesadza . Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryloo13 11.08.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Czy ktoś się orientuje ile jest aktualnie może być warta działka około 800m2 na Sołtysowicach, w drugiej linii zabudowy, pod samym parkiem właściwie w cichym miejscu? Są wszystkie media z gazem włącznie. Mam na oku taką działkę i chciałem zobaczyć czy sprzedajacy nie przesadza . Pozdrawiam, Marek Najprościej to sprawdzić inne ogłoszenia z tego regionu. Wiadomo, że działka działce nie równa ale przynajmniej orientacyjnie sprawdzisz, po ile chodzą tam działki. Przeważnie ceny są podobne. Więc będziesz miał porównanie czy gościu nie przesadził. Pewnie sobie liczy za miejsce pod parkiem i pełne uzbrojenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 13.08.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Czy ktoś się orientuje ile jest aktualnie może być warta działka około 800m2 na Sołtysowicach, w drugiej linii zabudowy, pod samym parkiem właściwie w cichym miejscu? Są wszystkie media z gazem włącznie. Mam na oku taką działkę i chciałem zobaczyć czy sprzedajacy nie przesadza . Pozdrawiam, Marek Podaż jest tam zerowa, więc to, że jeszcze nie sprzedali to zależy od tego, że słabo to nagłośnili, że takie coś jest do sprzedaży. IMO min. 300zł za m2, ale znajdą się też tacy co dadzą i 500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirax 18.08.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Czy mógłby mi ktoś opisać pokrótce ile może trwać procedura podziału działki w trybie rolnym ?. Gmina może w jakiś sposób zablokować ten podział jeżeli jest w trakcie uchwalania PZP dla tego terenu ?. dzięki z góry za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlody_budowlaniec 18.08.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Działki budowlane na sprzedaż Witam szanownych grupowiczów. Pewien rolnik, od którego kupiłem swoją działkę budowlaną poprosił mnie abym przekazał zainteresowanym informację, że ma jeszcze kilka działek budowlanych do sprzedania. Trwało to prawie rok zanim się na to zdecydował (i pewnie dobrze na tym wyjdzie). Szczegóły na temat tych działek (i sprzedającego) zostały umieszczone na stronie: http://www.nieciszow.pl w menu "Oferty sprzedaży...". Ewentualni nabywcy staną się moimi sąsiadami, dlatego będę się starał być na biężąco co do postępów tej sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsio18 19.08.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 mlody_budowlaniec byłam na stronce ale chętnie dowiedziałabym się wiecej poslałam więc wiadomośc na maila w profilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts