rgr 19.08.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Działki budowlane na sprzedaż http://www.nieciszow.pl w menu "Oferty sprzedaży...". 85zł/m2 i duże działki... Na autogielda.pl widziałem oferty z Nieciszowa za 75zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlody_budowlaniec 19.08.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Działki budowlane na sprzedaż http://www.nieciszow.pl w menu "Oferty sprzedaży...". 85zł/m2 i duże działki... Na autogielda.pl widziałem oferty z Nieciszowa za 75zł/m2. Nie chcę się wypowiadać na temat ceny - to sprawa właściciela. Ja kupiłem od niego swoją działkę za dużo mniej (ale to było prawie rok temu) 1500m2 to wg mnie idealna wielkość dla działeczki w takim zacisznym miejscu jak Nieciszów. Jeśli jest więcej sprzedających to bardzo dobrze - można wybierać i targować się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 24.08.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 witam nie udzielam sie w tym watku bo jestem właścicielem juz prawie domu wiec temat działęk stał mi sie odległy ,jak tak czytam wasze wpisy to troche wam zazdroszcze bo miło wspominam etap szukania działki i przede wszystkim kupno wymarzonej ale dlaczego zawracam wam głowe ?! szukam informacji jak beda przebiegać drogi szybkiego ruchu i obdownice wrocławia ? w psarach chyba zmienili plany, bo trasa na poznan bedzie wychodzic w mallinie czy jakios tak a co obwodnica w pałowicach czytałam ze dyskutowaliscie na ten temat macie aktualne wiesci ? szukam map na których sa one wytyczone , nie chce nikogo wywoływać do tablicy ale nie umniejszajac nikomu mi5iak napewno ty trzymasz reke na pulsie daj znac dzieks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 24.08.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 http://www.wbu.wroc.pl/INF/INFOR_OPR/PZPW/PZPWD_MAPA/5_6.pdf S5 wejdzie między Psarami a Krzyżanowicami. Minie Psary od północnowschodniej strony przetnie drogę między Malinem i Krynicznem i przetnie aktualną 5kę za stacją benzynową w Krynicznie. Ligotę i Wisznię minie po stronie zachodniej i przejdzie po wschodniej stronie lasu Pęgowskiego. Po szczegóły trzeba uderzyć do gminy do Geodezji. Tam wisi mapka na której ta droga jest zaznaczona.[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 24.08.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 wiedziałam ,ze mnie nie zawiedziesz wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.08.2007 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Mam pytanie do forumowiczów. Nosimy się z zamiarem kupna działki i budowy za jakieś 2 lata. Zależy nam na większej działce, dobrym dojazdem do Wrocławia i oczywiście przystępną ceną. Znaleźliśmy działkę 17 km od centrum, 15ar za 115tys. Problem jest w tym (stąd też niska cena za metr), że działka leży przy torach kolejowych. Wiem, że dom musi być oddalony o 20m od torów. Nie wiem jednak, czy są jakieś specjalne wskazania co do materiałów, izolacji akustycznej by hałas kilku pociągów dziennie był zminimalizowany. Czy ktoś z Was wie coś na ten temat? Czy zdecydowalibyście się na działkę przy torach? Dzięki z góry za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika9951 28.08.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Też miałam zamiar kupić okazyjną piękną działkę tuż przy torach kolejowych tj. 2500 mkw za 200 tys. zł w Mokronosie Górnym. Jednak przez Mokronos Górny pociągi przejeżdzają zbyt często, samych osobowych jest około 30 dziennie nie wspominając o towarowych, a hałas jest straszny, a tam jeszcze pociągi wydaja dzwięki ostrzegawcze bo w pobliżu jest przejazd, więc zrezygnowaliśmy. Ja szukałam informacji na temat budowania przy torach i znalazłam gdzieś w internecie, że ktoś budował 100 metrów od torów i mu ściany pękają a odpowiedź specjalisty miał taką, że ma żle zrobione fundamenty, że powinny być specjalnie zbrojone i to mnie skutecznie odstraszyło, pomijając kwestię hałasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j 28.08.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Witam, Mam na oku działkę przez którą biegnie rów melioracyjny, a właściwie jego krótsza część, bo dłuższa idzie przez sąsiednią działkę. Właściciel uzgodnił z gminą, że zakopie ona rów w ziemi. Nowy przebieg kanału ma iść w większości na "mojej" działce, wzdłuż granicy w odległości 1,5 m od granicy. Doadatkowo mają być zamontowane na działce 2 studzienki. Czy ktoś się orientuje czy są jakieś przepisy które ograniczają budowę obok takiego kanału, typu, że budynek ma być np. 10 m od rowu? Czy z kanałem mogą się wiązć jakieś inne niedogodności, poza zaletą możliwości odprowadzenia deszczówki? Dziękuję z góry za wszelkie porady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 28.08.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Mam pytanie do forumowiczów. Nosimy się z zamiarem kupna działki i budowy za jakieś 2 lata. Zależy nam na większej działce, dobrym dojazdem do Wrocławia i oczywiście przystępną ceną. Znaleźliśmy działkę 17 km od centrum, 15ar za 115tys. Problem jest w tym (stąd też niska cena za metr), że działka leży przy torach kolejowych. Wiem, że dom musi być oddalony o 20m od torów. Nie wiem jednak, czy są jakieś specjalne wskazania co do materiałów, izolacji akustycznej by hałas kilku pociągów dziennie był zminimalizowany. Czy ktoś z Was wie coś na ten temat? Czy zdecydowalibyście się na działkę przy torach? Dzięki z góry za odpowiedzi. Chyba wiem gdzie ta działka jest. No pociągi na Poznań jadą często. Wiesz można minimalizować hałas, ale nalepszą izolację stanowi odelgłość. Co z tego że wybudujesz dom z grubymi ścianami skoro będziesz siedział przy zamkniętych oknach. Nawet jak zrobisz wysoki płot i nasadzisz zieleń to sąsiad obok tego nie zrobi i tak czy siak wszystko będziesz słyszał siedząc na tarasie. Tak więc coś za coś. Odległość od Wrocławia razy wielkość działki razy brak przeszkadzajek = wysoka cena. Jeśli nie akceptujesz tej ceny to musisz się liczyć albo z kiepskim dojazdem albo małą działką z sąsiadami za ramieniem albo z chlewnią, pociągami lub cmentarzem obok domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgr 29.08.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Mam pytanie do forumowiczów. Nosimy się z zamiarem kupna działki i budowy za jakieś 2 lata. Zależy nam na większej działce, dobrym dojazdem do Wrocławia i oczywiście przystępną ceną. Znaleźliśmy działkę 17 km od centrum, 15ar za 115tys. Problem jest w tym (stąd też niska cena za metr), że działka leży przy torach kolejowych. Wiem, że dom musi być oddalony o 20m od torów. Nie wiem jednak, czy są jakieś specjalne wskazania co do materiałów, izolacji akustycznej by hałas kilku pociągów dziennie był zminimalizowany. Czy ktoś z Was wie coś na ten temat? Czy zdecydowalibyście się na działkę przy torach? Dzięki z góry za odpowiedzi. To nie jest przypadkiem w Szewcach? Tam są do kupienia działki po 70zł/m2 - właśnie przy torach. Ja nigdy bym się nie zdecydował, nawet za 10zł/m2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tigana 29.08.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witam! Usiłuje kupić działkę. Znalazłem około 2 km od Trzebnicy. Pow 2300m2. z tego 1350m2 budowlana (65m*20m) reszta rolna. Działka ma wymiary 20 na 115m. Jest położona przy ulicy asfaltowej. Jest woda i prąd. Działka ogrodzona murowanym płotem od ulicy reszta siatką. Z tyłu las. Działka jest między dwoma domamiZastanawiam sie czy aby ta działka nie jest za wąska. Tym bardziej, że na granicy działki jest postawiony dom osoby która ją sprzedaje. (Mniej więcej na długości 30 m) licząc od ulicy w głąb działki. Właścicielka wyraża zgodę na zabudowę na swojej granicy na całej jej długości (co będzie ujęte w umowie notarialnej).Działaka mi sie podoba okolica również. Martwi szerokość i dom na granicy.Jaka jest rozsądna cena za taką działkę. Będę wdzięczny za pomoc i rozwianie lub potwierdzenie wątpliwości.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastian79 29.08.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witam, szuka działki budowlanej w okolicach Tyńca Małego, Domasławia i Kobierzyc. Mam kilka ofert z Tyńca Małego w przedziale 340-400 zl/m2. Czy jest to wygórowana cena? Co sądzicie w ogóle o tej lokalizacji pod katem dojazdu, zamieszkania, otoczenia i czy ceny działek budowlanych pójdą tam jeszcze w góre? Dzięki za odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika9951 30.08.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Dla mnie cena 400 zł za mkw to trochę przegięcie, my sobie ustaliliśmy limit 200 zł za mkw. Udało nam sie kupić działkę za 170000 zł - 1000 mkw tyle, że w gminie Kąty Wrocławskie w miejscowości Gadów. Ta miejscowość jest stosunkowo mało znana, a leży bardzo blisko Wrocławia tj. 5 km od Wrocławia, a mniej więcej 7 km od Grabiszyńskiej. Jedyny mankament tej działki to to, że na razie jest rolna, ale w studium ujęta pod budownictwo mieszkaniowe. Tyniec Mały jako miejscowość jest fajny, poza jednym mankamentem jakim jest ruchliwa droga, która idzie przez środek Tyńca gdzie jeżdzą tiry, ale ponoć ma być kiedyś obwodnica, Kobierzyce dla mnie za daleko, a Domasławia nie widziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j 30.08.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Cześć Monika. Gratuluję zakupu działki. Niestety mnie ubiegłaś - też się nią interesowałem. Teraz mam na oku inną - też w Gądowie i też rolną. Napisałem do Ciebie na priv. kilka pytań - mogłabyś się podzielić tym co już wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 30.08.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 dziękuję za opinię w sprawie działki koło torów. Jednak zrezygnujemy i będziemy szukać w bardziej sprzyjającym otoczeniu. Czy ktoś może wie coś o Dąbrowie k. Oleśnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xpaula 31.08.2007 03:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 witam prosze o pmoc moze ktos wie jak kupic dzialke ktora dzialka na dzien dzisiejszy jest tylko w studium.zminy do planu maja byc pod konic roku.jest to duza dzialka nie podzielona jak to zrobic od strony formalno - prawnej.dzialka jest w miejscowosci bogdazowice gm.katy wr.jak na razie wlascicielka nigdzie sie nie oglasza no i cena jest w miare normalna 150 ,ale pdejrzewam ze po naniesieniu do pzp to i cena sie zmieni prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirax 01.09.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 witam prosze o pmoc moze ktos wie jak kupic dzialke ktora dzialka na dzien dzisiejszy jest tylko w studium.zminy do planu maja byc pod konic roku.jest to duza dzialka nie podzielona jak to zrobic od strony formalno - prawnej.dzialka jest w miejscowosci bogdazowice gm.katy wr.jak na razie wlascicielka nigdzie sie nie oglasza no i cena jest w miare normalna 150 ,ale pdejrzewam ze po naniesieniu do pzp to i cena sie zmieni prosze o pomoc. 1. Działkę możesz kupić zawsze to kwestia pieniędzy 2. Jeżeli to grunt rolny to nie uda Ci się kupić mniej niż 30 ar ( są pewne wyjątki ale jak sądzę one tu nie wchodza w grę ). Wtedy możesz uprawiać na niej swoją własną sałatę ale nic nie zbudujesz 3. Jeżeli chcesz kupić mniej to trzeba tą działkę podzielić a to jest możliwe gdy : - uchwalą PZP ale wówczas cena może skoczyć sporo wyżej bo gmina pewnie naliczy maksymalną opłatę planistyczną - 30 % od wzrostu wartości działki . Sprzedający pewnie będzie to chciał odbić sobie w cenie. No i jak piszesz to wejscie PZP może potrwać jeszcze długo - uzyskasz warunki zabudowy na ten teren , jeżeli ziemia jest klasy I - III to raczej o nich zapomnij musisz czekać na PZP. Kupowanie ziemi rolnej w zamierzeniu pod budowę jest generalnie dość stresujące , wiem bo właśnie to od paru miesięcy robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j 01.09.2007 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 warunków zabudowy nie uzyska - gmina Kąty Wrocławskie takowych nie wydaje w ogóle bo ma PZP na cały obszar gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xpaula 02.09.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 bylam w gminie no i obiecuja ze pod koniiec tego roku lub poczatek przyszlego studim naniosa do pzp tlumaczyli mi ze to kwestia piueniedzy kiedy radni dadza te pieniadze ,caly cazs nanosza te zmiany.ida wioskami,zapwnili mnie ze ta pewno nie zmienia przeznaczenia skora jest to juz zatwierdzone w studium.jest to kwestia czasu no i oczywiscie pieniedzy. no i pewnie masz racje po naniesieni do pzp cena pojdzie w gore czysta obled ,a miejsce tak mi sie podoba ,bylam tam rano. w poludnie i wieczorem cisza ,spokoj ,zadnego smrodu ,okolica ladna blisko las ,trzecia linia zabudowy czyli nie przy glownej drodze no zobaczymy jeszcze popytam jak to mozna ugrysc.jest ziemia kl.4 i 5 to moze warunki zabudowy uzyskam no zobaczymy. dzieki za odpoiedz.jakby ktos jescze cos madrego wiedzial to prosze o wiesci dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j 02.09.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Warunków tak jak wcześniej pisałem nie dostaniesz bo gmina takich nie wydaje. Też się interesuję działką rolną w tej gminie. Ale może sejm zdąży jeszcze uchwalić zmiany w przepisach budowlanych - a wtedy wszystkie grunty klasy 4 i gorszej mają być automatycznie z mocy prawa odrolnione.Na razie w planach gminy nie ma zmiany PZP w Bogdaszowicach - jest tylko plan zmiany studium (Zobacz ten link):http://www.katywroclawskie.finn.pl/res/serwisy/bip-katyw/komunikaty/_005_002_007_84633.pdfJeśli chodzi o plany gminy to podają różne informacje - jedna osoba mówi, że plan dla danej wioski będzie zmieniany w przyszłym roku, a inna, że to może trwać do 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts