rgr 20.01.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 A przy okazji pytanie -- jaki wygląda przyszłość MPZP w Kamieńcu? Mam na oku działkę rolną bez warunków (jeszcze nie widziałem jej) w pobliżu zabudowy. Nie wiem czy jest w ogóle sens rozważania takiej propozycji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirax 29.01.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 No to bańka chyba pękła , spory wysyp działek, ceny spadają. Mieszkania podobnie. Warto poczytać komentarze z przed paru miesięcy i ocenić kto dobrze wróżył ))))) pozdrawiam MS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j 29.01.2008 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Proszę o konkrety, gdzie jest pełno tych tańszych działek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 30.01.2008 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Oficjalnie ich nie ma . . . . ale spróbuj targów ...pewnie się uda . . . i to jest ten znak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgr 30.01.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Proszę o konkrety, gdzie jest pełno tych tańszych działek? Ceny wywoławcze raczej spadły (niezbyt mocno, ale jednak), ale ofert jest tyle że nie nadążam czytać . Chyba popyt mocno spadł, bo sporo ofert zaczyna się powtarzać, a niektóre z nich mają już dłuuugą brodę. Jedyny problem, że ciekawych ofert nadal jak na lekarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirax 30.01.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Proszę o konkrety, gdzie jest pełno tych tańszych działek? Ależ prosze bardzo . Proszę wyszukać działki w okolicy Trzebnicy na http://www.autogielda.pl - wiekszość z tych działek była jeszcze niedawno w granicach 100 pln i nie było ich za dużo. Teraz ogłaszają się w granicach 60-70 pln. Pewnie mozna uzyskać jeszcze obnizkę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 31.01.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 No to bańka chyba pękła , spory wysyp działek, ceny spadają. Mieszkania podobnie. Warto poczytać komentarze z przed paru miesięcy i ocenić kto dobrze wróżył ))))) pozdrawiam MS No ja dobrze wówczas wróżyłem i nikt się ze mną nie zgadzał. A teraz ja nie do końca się zgodzę z tym, że ceny spadają. Ceny się zatrzymały. Może spadły max 5%. Typowa korekta rynku. Siła trendu się zmniejszyła. Można to zaobserwować po tym, że oferty bardzo długo stoją z tymi cenami. Sam obserwuję kilka i czasami dzwonię mówic, czy już się zdecydowali zniżyć cenę z 200zł za m2 na 150zł. I od pół roku stoją te działki a ceny nie chcą ludzie spuścić. Ludziom się nie spieszy i nie chcą cen obniżać. Ale na pewno już nie galopują do góry więc nie ma co się spieszyć z zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j 31.01.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Proszę o konkrety, gdzie jest pełno tych tańszych działek? Ależ prosze bardzo . Proszę wyszukać działki w okolicy Trzebnicy na http://www.autogielda.pl - wiekszość z tych działek była jeszcze niedawno w granicach 100 pln i nie było ich za dużo. Teraz ogłaszają się w granicach 60-70 pln. Pewnie mozna uzyskać jeszcze obnizkę pozdrawiam Sorry, ale nic nie mogę znaleźć. Daj jakiś przykład, konkretne ogłoszenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 01.02.2008 02:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Śledzę ceny działek w okolicy Jelcza, Chrząstawy i żadnego spadku nie zauważyłem. Z ogłoszeń od zawsze wynika, że bywają różne ceny, ale tendencji spadkowej nie widzę żadnej. Czasem ktoś wyskoczy z jakąś super astronomiczna ceną, ale z tego jeszcze nie wynika, że jak wycofa ogłoszenie, to ceny spadają. Potrzebna próba statystyczna, aby coś zauważyć. Z ogólnego oglądu wynika, że ceny ostatnio stoją w miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgr 01.02.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Śledzę ceny działek w okolicy Jelcza, Chrząstawy i żadnego spadku nie zauważyłem. W Jelczu i Chrząstawie ceny faktycznie swoją w miejscu (ciekawe, że Jelcz wcale nie droższy od Chrząstawy, czyżby jakaś zmowa "developerów" w Chrząstawie -- widzę często masowe oferty). Inna sprawa, że Chrząstawa nie interesowałaby mnie nawet gdyby spadła do 100zł/m2. Ale inne okolice tanieją, dziś masz w autogiełdzie Pęgów za 70 i 100zł, a wcześniej standardowe ogłoszenia z tamtych rejonów zaczynało się od 150zł. Z kolei Św. Katarzyna -- ceny wzrosły do 200zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.02.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Inna sprawa, że Chrząstawa nie interesowałaby mnie nawet gdyby spadła do 100zł/m2. A co takiej jest w Chrząstawie, że nie wzbudza Twojego zainteresowania? Może nie wiem o czymś, o czym powinienem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgr 01.02.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 A co takiej jest w Chrząstawie, że nie wzbudza Twojego zainteresowania? Nie, po prostu odrzucam z góry tamtą okolicę. Jak dla mnie przede wszystkim fatalny dojazd, więc reszta nie ma znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbarelki 01.02.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 A czemuż to Chrząstawa się Tobie nie podoba? - pytam grzecznie (bo mam tam działkę ). Oczywiście, nie musi się podobać, ale interesuje mnie Twoje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbarelki 01.02.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Zbiegliśmy się z pytaniami i odpowiedziami. Dojazd faktycznie nieciekawy, ale obwodnica ma być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgr 01.02.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Zbiegliśmy się z pytaniami i odpowiedziami. Dojazd faktycznie nieciekawy, ale obwodnica ma być... Jednak i tak "kawałek" od niej do Chrz. będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbarelki 01.02.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Tym "kawałkiem" jednak w miarę się jedzie. Poza tym, gdyby obwodnica była blisko, wiele osób poczytywałoby to za istotną wadę. I tak w kółko, Macieju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.02.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Zbiegliśmy się z pytaniami i odpowiedziami. Dojazd faktycznie nieciekawy, ale obwodnica ma być... Witam sąsiada W tą obwodnicę, to bym aż tak bardzo nie wierzył Prędzej mi dzieci dorosną, ale to wtedy będzie łatwiej je do szkoły podrzucać. Co do dojazdu, to w przypadku Wrocławia większość wjazdów ma jakieś swoje mankamenty. Od strony Obornik długa i wąska nitka. Okolice Leśnicy kojarzą mi się z wiecznymi korkami, chociaż ostatnio częściej jeżdżę górą Marszowicka - Główna - Pilczycka. Dość dobrze rokuje wjazd od Warszawy, ale to dopiero jak zakończą mosty Warszawskie i Szczytnicki. Ale i tak trzeba pomyśleć o jakiejś telepracy i nie będzie problemu z dojazdami do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.02.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Zbiegliśmy się z pytaniami i odpowiedziami. Dojazd faktycznie nieciekawy, ale obwodnica ma być... Jednak i tak "kawałek" od niej do Chrz. będzie. No tak - potem jeszcze trzeba sobie policzyć kawałek w samej Chrząstawie. Jeżeli ktoś tak jak ja ma działkę na samym końcu Chrz. Wielkiej, to przez wioskę jedzie z 5km. I to na wszelkie ludki chodzące sobie po drodze uważać trzeba. Ale jak już się dojedzie do domu, to ma się las za płotem. I dlatego warto tam wracać. A że jedzie się dłużej - to radia można posłuchać, języka się pouczyć a paliwo wrzucić w koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbarelki 01.02.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Od granicy Wrocławia do mojej działki jest 10 km. Z kupnem działki było dużo ambarasu, ale z budową - przypuszczam - jeszcze więcej, więc problem dojazdów będziemy mieć w bliżej nieokreślonej przyszłości, bo na razie nie zaczynamy. Pozdrawiam wszystkich chrząstawiaków (chrząstawian?)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgr 01.02.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Tym "kawałkiem" jednak w miarę się jedzie. Poza tym, gdyby obwodnica była blisko, wiele osób poczytywałoby to za istotną wadę. I tak w kółko, Macieju... Zależy ile to blisko... 1km to już bardzo OK, więcej to już nadmiarowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts