Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA Wrocławska - działki

NOTO

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Proszę o konkrety, gdzie jest pełno tych tańszych działek?

Ceny wywoławcze raczej spadły (niezbyt mocno, ale jednak), ale ofert jest tyle że nie nadążam czytać :). Chyba popyt mocno spadł, bo sporo ofert zaczyna się powtarzać, a niektóre z nich mają już dłuuugą brodę.

Jedyny problem, że ciekawych ofert nadal jak na lekarstwo.

Ależ prosze bardzo . Proszę wyszukać działki w okolicy Trzebnicy na http://www.autogielda.pl - wiekszość z tych działek była jeszcze niedawno w granicach 100 pln i nie było ich za dużo. Teraz ogłaszają się w granicach 60-70 pln. Pewnie mozna uzyskać jeszcze obnizkę

pozdrawiam

No to bańka chyba pękła , spory wysyp działek, ceny spadają. Mieszkania podobnie. Warto poczytać komentarze z przed paru miesięcy i ocenić kto dobrze wróżył :))))))

pozdrawiam

MS

No ja dobrze wówczas wróżyłem i nikt się ze mną nie zgadzał. A teraz ja nie do końca się zgodzę z tym, że ceny spadają. Ceny się zatrzymały. Może spadły max 5%. Typowa korekta rynku. Siła trendu się zmniejszyła. Można to zaobserwować po tym, że oferty bardzo długo stoją z tymi cenami. Sam obserwuję kilka i czasami dzwonię mówic, czy już się zdecydowali zniżyć cenę z 200zł za m2 na 150zł. I od pół roku stoją te działki a ceny nie chcą ludzie spuścić. Ludziom się nie spieszy i nie chcą cen obniżać. Ale na pewno już nie galopują do góry więc nie ma co się spieszyć z zakupem.

Ależ prosze bardzo . Proszę wyszukać działki w okolicy Trzebnicy na http://www.autogielda.pl - wiekszość z tych działek była jeszcze niedawno w granicach 100 pln i nie było ich za dużo. Teraz ogłaszają się w granicach 60-70 pln. Pewnie mozna uzyskać jeszcze obnizkę

pozdrawiam

Sorry, ale nic nie mogę znaleźć. Daj jakiś przykład, konkretne ogłoszenie.

Pozdrawiam

Śledzę ceny działek w okolicy Jelcza, Chrząstawy i żadnego spadku nie zauważyłem. Z ogłoszeń od zawsze wynika, że bywają różne ceny, ale tendencji spadkowej nie widzę żadnej. Czasem ktoś wyskoczy z jakąś super astronomiczna ceną, ale z tego jeszcze nie wynika, że jak wycofa ogłoszenie, to ceny spadają. Potrzebna próba statystyczna, aby coś zauważyć. Z ogólnego oglądu wynika, że ceny ostatnio stoją w miejscu.

Śledzę ceny działek w okolicy Jelcza, Chrząstawy i żadnego spadku nie zauważyłem.

W Jelczu i Chrząstawie ceny faktycznie swoją w miejscu (ciekawe, że Jelcz wcale nie droższy od Chrząstawy, czyżby jakaś zmowa "developerów" w Chrząstawie -- widzę często masowe oferty). Inna sprawa, że Chrząstawa nie interesowałaby mnie nawet gdyby spadła do 100zł/m2.

Ale inne okolice tanieją, dziś masz w autogiełdzie Pęgów za 70 i 100zł, a wcześniej standardowe ogłoszenia z tamtych rejonów zaczynało się od 150zł.

Z kolei Św. Katarzyna -- ceny wzrosły do 200zł/m2.

Zbiegliśmy się z pytaniami i odpowiedziami. Dojazd faktycznie nieciekawy, ale obwodnica ma być...

Witam sąsiada :)

W tą obwodnicę, to bym aż tak bardzo nie wierzył ;) Prędzej mi dzieci dorosną, ale to wtedy będzie łatwiej je do szkoły podrzucać.

Co do dojazdu, to w przypadku Wrocławia większość wjazdów ma jakieś swoje mankamenty. Od strony Obornik długa i wąska nitka. Okolice Leśnicy kojarzą mi się z wiecznymi korkami, chociaż ostatnio częściej jeżdżę górą Marszowicka - Główna - Pilczycka.

Dość dobrze rokuje wjazd od Warszawy, ale to dopiero jak zakończą mosty Warszawskie i Szczytnicki.

Ale i tak trzeba pomyśleć o jakiejś telepracy i nie będzie problemu z dojazdami do pracy.

Zbiegliśmy się z pytaniami i odpowiedziami. Dojazd faktycznie nieciekawy, ale obwodnica ma być...

Jednak i tak "kawałek" od niej do Chrz. będzie.

No tak - potem jeszcze trzeba sobie policzyć kawałek w samej Chrząstawie. Jeżeli ktoś tak jak ja ma działkę na samym końcu Chrz. Wielkiej, to przez wioskę jedzie z 5km. I to na wszelkie ludki chodzące sobie po drodze uważać trzeba. Ale jak już się dojedzie do domu, to ma się las za płotem. I dlatego warto tam wracać. A że jedzie się dłużej - to radia można posłuchać, języka się pouczyć a paliwo wrzucić w koszty.

Od granicy Wrocławia do mojej działki jest 10 km. Z kupnem działki było dużo ambarasu, ale z budową - przypuszczam - jeszcze więcej, więc problem dojazdów będziemy mieć w bliżej nieokreślonej przyszłości, bo na razie nie zaczynamy. Pozdrawiam wszystkich chrząstawiaków (chrząstawian?)!