Aga J.G 31.08.2006 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Do tej pory było tak że musisz mieć jeszcze hektar ziemi i być rolnikiem żeby móc wybudować siedlisko. Jak jest najlepiej dowiedzieć się tam gdzie wydają pozwolenia na budowe dla danych działek.A gdzie te siedliska ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 31.08.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 było w wojnowicach, ale okozało się już sprzedane, a szkoda, bo 3tys m2 za 25zł za m2. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slash 31.08.2006 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Wracając do działek siedliskowych... to jak to jest (...) Jeżeli kupujesz działkę z wydanymi warunkami zabudowy, to w zasadzie nie ma znaczenia fakt zmiany właściciela tej działki. Wydanie warunków zabudowy w czasie, gdy wygasły już wszelkie plany zagospodarowania przestrzennego świadczy o tym, że ta działka (i prawdopodobnie jej okolice) znajduje się w tzw. studium, a więc w przypadku ew. przyjęcia przez gminę nowego planu otwiera się droga do przekształcenia działki rolnej (de facto) na działkę budowlaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałki 06.09.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Witam.Czy ktoś zna miejscowość Kamień w okolicach Długołęki??Odległość od Wrocławia w granicach rozsądku i ceny jeszcze w miarę przytępne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 07.09.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Ja znam. Mała wioska z kilkoma nowymi domkami. Kręta ulica i chyba obskurne malutkie bloki. Cegielnia dachbudu, autobus 611 chyba, brak szkoły i przejazd przez całą Długołękę wydłużający dojazd od trasy Warszawskiej od 5-10min. Już szybciej z Bykowa się dojedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyzmund 08.09.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Odnośnie siedliska....czy można będąc rolnikiem i posiadając ziemię w odległej gminie, nabyć skrawek ziemii rolnej z dobrym dojazdem pod Wrocławiem i zbudować tutaj swoje siedlisko? Żona ma ziemię w Górach Sowich, płaci normalnie KRUS a gospodarstwa jeszcze nie postawiła a przecież rolnik musi gdzieś mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 09.09.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Nie czuję się autorytatywny w siedliskach, ale z tego co słyszałem to można spokojnie kupić ziemię rolną pod Wrocławiem i się na niej osiedlić. Ale pewien nie jestem, więc poczekajmy na bardziej zorientowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 09.09.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Z tego co słyszałam, to żeby się budować na działce rolnej, trzeba mieć ziemię bądź w tej samej wiosce co działkę bądź w sąsiedniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolexim 10.09.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 rolna to nie siedliskowatel do starostwa i wszystko jasne, juz kiedys o tym pisalemwystarczy deklaracja bez dzierzawy ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 11.09.2006 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Bolexim, ja to wiem właśnie od pani ze starostwa z Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 11.09.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 rolna to nie siedliskowa tel do starostwa i wszystko jasne, juz kiedys o tym pisalem wystarczy deklaracja bez dzierzawy ziemi No właśnie to nie do końca rozumiem. Na planach geodezyjnych nie ma działek siedliskowych. Status działki może być rolny lub budolany, lub inny, ale siedliskowych nie ma. Tak więc działka siedliskowa to zwykła działka rolna, a można się na niej wybudować jak się ma wystarczająco dużo ziemi. Tylko nie wiem co to znaczy wystarczająco. Kiedyś spotkałem się z tym, że musi być więcej niż średnia ilość ziemi na jedno gospodarstwo w gminie. Ci co budują we Wrocławiu siedliska (np. na Psim Polu) nie kupują przecież ziemi we Wrocławiu. Podobno gdzieś dzierżawią... ale nie wiem dokłądnie jak to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałki 11.09.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Ja znam. Mała wioska z kilkoma nowymi domkami. Kręta ulica i chyba obskurne malutkie bloki. Cegielnia dachbudu, autobus 611 chyba, brak szkoły i przejazd przez całą Długołękę wydłużający dojazd od trasy Warszawskiej od 5-10min. Już szybciej z Bykowa się dojedzie. Dzięki wielkie Dojeżdża tam autobus 604... A nie sądzisz że Kamień może zyskać dzięki obwodnicy? Pochodzimy z okolic Psiego Pola więc te okolice są nam bliższe niżeli Lutynia, Malin i inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 12.09.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Też mieszkam na Psim Polu. Myślę jednak, że dojazd z Kamienia do szosy Warszawskiej nie zyska na obwodnicy, a w drugą stronę trzeba będzie dojechać do Piecowić do dopiero w tamtych okolicach się wbić. Nie zmienia to faktu około 25-30km na Bielany. Nie wydaje mi się, aby był łącznik na wysokości Kamienia z obwodnicą. Poza tym w Kamieniu nie ma szkoły i wioska nie jest zbyt urodziwa. Mi osobiście się nie podoba, ale to kwestia gustu. Myślę że nie warto dać 70zł za m2 w tej miejscowości. Już chyba lepsza jest Wisznia Mała czy Byków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malawi 12.09.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Witam wszystkich.Od jakiegoś czasu szukam działki budowlanej i zauważyłem, że z tym jest coraz większy problem. Wczoraj byłem w Marcinkowicach.Gość który sprzedawał działkę umówił sie chyba z 20 osobami. Dobrze że nie na raz bo byśmy tam się zadeptali. Ogladałem działki w Ligocie, Malinie, Jankowicach, Czernicy - ceny rosną z tygodnia na tydzień. Pozdrawiam wszystkich szukających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 12.09.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Niestety ceny działek rzeczywiście szaleją . A problemem zaczyna być znalezienie fajnej działki w fajnym miejscu (czyli w miarę blisko Wrocławia) - w takich miejscach działki już zostały sprzedane albo ludzie chcą chorych (przynajmniej na dzisiaj) pieniędzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałki 12.09.2006 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Mi5iak, a Śliwice?? Najbardziej atrakcyjny jest dla nas Kiełczów (mąż stamtąd pochodzi)...ale niestety ceny działek nie na naszą kieszeń. A w Kamieniu stoją w tej chwili za 50 zł/m... Ale się uczepiłam tego kamienia, nie szukam jakiegoś plusa owych terenów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malawi 12.09.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Patrząc na rynek to ceny działek zależą od ceny za metr mieszkania. Ludzie , i słusznnie, wychodzą z założenia, że za te 350 - 400 tysięcy które muszą zapłacić za nowe 60-70 metrowe mieszkanie we Wrocławiu wybudują sobie dom i jeszcze będą mieli możliwość wypić piwo na swojej własnej działce.Znalazłem działkę w Ligocie ale przez nią przebiega rura z gazem, cena atrakcyjna, a ja dalej nie wiem czy się w to pakować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 12.09.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Do Michałkó: Główny minuś Śliwic to brak szkoły i komunikacji poza PKSem. Tuż koło Kiełczowa, ale nie wiem, czy jeżdżą tam gimbusy. Jak się nie ma dzieci i ma się 2 auta to spoko, ale trzeba pamiętać o obwodnicy która przejdzie między Śliwicami a Kiełczowem. Do Malwi:Rura z gazem ma teren buforowy na którym nie można się wybudować. Czy dostosujesz do nie projekt i czy budując ten jedyny i wymażony dom chcesz zrobić to na działece która ma tak duży mankament i będzie cię to męczyło. Może warto płacić 20zł więcej kredytu za coś z czego będziemy naprawdę zadowoleni??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 13.09.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Znalazłem działkę w Ligocie ale przez nią przebiega rura z gazem, cena atrakcyjna, a ja dalej nie wiem czy się w to pakować. To działka w okolicy ulicy Stawowej? Sprawdz dokladnie jak przebiega strefa w której nie można postawić tam domu. Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sopel750 13.09.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 A nie macie już dość szukania działki i w efekcie wpakować się w zakup megadrogich (niestety) szeregówek ? Bo ja tak powoli mam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts