Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA Wrocławska - działki

NOTO

Recommended Posts

..... 4 km dalej kupiłam 3600m2 po 11zł/m2! Przekształcenie kosztowało mnie 1700zł! :D

Oczywiście ceny już nieaktualne ....

Zgadza się. Teraz okoliczne działki wszystkie są już budowlane (przekształcone) i kupione. To przekształcenie było tak tanie, bo było nas 4 do całego terenu (ponad hektar). W sumie 'fuksnęło' się. Czego życzę wszystkim szukającym swego miejsca na ziemi.

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

NOTO to może szukaj w Malinie, Krynicznie. Stamtąd robisz szybki MYK przez nowiusieńki most (z założeniem , że jak nowy to może się szybko nie podziurawi) i jestes na miejscu. A te okolice o ktorych piszę sa przepiękne!

Okolica rzeczywiście fajna ... przynajmniej tak z trasy Trzebnica - Wrocław. Na razie na boki nie zjeżdzałem.

.... tzn nie do końca bo byliśmy na wycieczce w okolicy Pęgowa, Zajączkowa, Paniowic.

Pęgów wygląda najciekawiej ... nawet deweloper tam buduje - ale pewnie wszystko już sprzedał (w listopadzie miał ostatnie domy). Działki w okolicy 40-50 zł ... ale same narożne. (brak gazu, blisko linia kolejowa).

Paniowice ... okolica dosyć starawo wygląda i blisko pola irygacyjne - ciekawy jestem jak tam jest w lecie ?

Dojazd kręty , wszędzie ograniczenia do 40km/h.

..... 4 km dalej kupiłam 3600m2 po 11zł/m2! Przekształcenie kosztowało mnie 1700zł! :D

Oczywiście ceny już nieaktualne ....

Zgadza się. Teraz okoliczne działki wszystkie są już budowlane (przekształcone) i kupione. To przekształcenie było tak tanie, bo było nas 4 do całego terenu (ponad hektar). W sumie 'fuksnęło' się. Czego życzę wszystkim szukającym swego miejsca na ziemi.

Gratulacje ! Też sobie życzę takiego zakończenia sprawy.

A może są na grupie osoby które też szukają i może w grupie kupimy kilka hektarów i zagospodarujemy ? Tylko jak znaleźć chętnych i hektary ?

na razie działki a potem... proponuję zajrzeć (link poniżej)

Mariof - to jakiś obłęd co robisz - ja rozumiem wypowiadać sie w odrebnym wątku nt przygód z jakimś producentem - ale tak natarczywie pchać sie z tym tematem to juz chyba lekka przesada.............

NOTO - ja buduję sie w Pełczycach i jestem naprawde bardzo zadowolona z okolicy - w Kobierzycach rzut beretem mam pełną potrzebną infrastrukturę - a teraz jak wyskoczy nam LG - będzie tylko lepiej- taka optymistka niepoprawna jestem :lol:

Pełczyce znajdziesz skręcajac w lewo z drogi na Kudowę na wysokosci Kobierzyc - 700 m od tej drogi są Pełczyce - widziałam tabliczki z informacjami o sprzedaży działek w okolicy- my jesteśmy piątym domkiem w Pęłczycac po prawej stronie. Pozdrawiam

Byliśmy tam wczoraj :) Bardzo ładne domki. Chętnie kupiłbym tam działkę i się pobudował. Ale nic nie znalazłem. Jest tam 3,5 ha .... za 0,5 mln (trochę sporo). i działki wystawione na samym końcu tej Twojej drogi ... ale właściciel nie chce ich sprzedać (musi zapłacić 30% za wzrost wartości działek). Tak więc jeśli miałabyś informację o działce to daj znać.

Okolica naprawdę fajna i te Wasze domki też. A dojazd do Wrocka to bajka ....

Gratuluję wyboru

Wczoraj zawieżliśmy znajomych , żeby pokazać im naszą działkę i inne w okolicy i okazało się, że w ciągu ok.2 miesięcy 2 działki znalazły chętnych, do następnej za nami już jest chętny prawie finalizujący sprawę. Szczerze mówiąc wcale się nie dziwię bo cena jest jak na 15km od rynku Wrocławia jeszcze bardzo niska 45-50 zł za m2 (ale ja płaciłam za metr 29 zł w listopadzie 2003), działki 1200m2, gaz za chwilę będzie bo złożyliśmy juz wniosek o warunki przyłączenia i w lato będziemy zaczynać budowę, sieć wodociągową też będziemy ciągnąć razem z sąsiadem za nami i w tej chwili będziemy rozmawiać z tymi swieżymi ziemianami :) coby sie do nas dołączyli. Jak wcześniej pisałam Tepsa już jest. Ta cena jest niska, bo po drugiej stronie drogi do Poznania w Malinie ceny dochodzą już do ok 70 zł bez uzbrojenia (ale tam jak pisała Ivonesca prawie łączą się z Ligotą Piękną).

NOTO zajrzyj tam.

Uwaga ! Wybieram się tam ... być może nawet dzisiaj/jutro. Conajmniej raz w tygodniu tam przejeżdzam (Wrocław = Trzebnica) - ale prawie zawsze w nocy ... a wtedy nic ciekawego nie widać :)

Paniowice ... okolica dosyć starawo wygląda i blisko pola irygacyjne - ciekawy jestem jak tam jest w lecie ?

sory ale pola irygacyjne sobie podaruj.;)

I najblizsze okolice też;)

Jedz do Malina.Zakochasz się. Przepiękne miejsce.

Zastanawó sie też nad miejscowoscia chyba o nazwie Biały Kośćiół czy jakos tak na trasie do trzebnicy.Tez ładnie. I widac z gooooory wrocek;)

Wczoraj zawieżliśmy znajomych , żeby pokazać im naszą działkę i inne w okolicy i okazało się, że w ciągu ok.2 miesięcy 2 działki znalazły chętnych, do następnej za nami już jest chętny prawie finalizujący sprawę. Szczerze mówiąc wcale się nie dziwię bo cena jest jak na 15km od rynku Wrocławia jeszcze bardzo niska 45-50 zł za m2 (ale ja płaciłam za metr 29 zł w listopadzie 2003), działki 1200m2, gaz za chwilę będzie bo złożyliśmy juz wniosek o warunki przyłączenia i w lato będziemy zaczynać budowę, sieć wodociągową też będziemy ciągnąć razem z sąsiadem za nami i w tej chwili będziemy rozmawiać z tymi swieżymi ziemianami :) coby sie do nas dołączyli. Jak wcześniej pisałam Tepsa już jest. Ta cena jest niska, bo po drugiej stronie drogi do Poznania w Malinie ceny dochodzą już do ok 70 zł bez uzbrojenia (ale tam jak pisała Ivonesca prawie łączą się z Ligotą Piękną).

NOTO zajrzyj tam.

Uwaga ! Wybieram się tam ... być może nawet dzisiaj/jutro. Conajmniej raz w tygodniu tam przejeżdzam (Wrocław = Trzebnica) - ale prawie zawsze w nocy ... a wtedy nic ciekawego nie widać :)

NOTO pytaj o masarza :-) - jest na mojej ulicy (skręt w lewo) podjedź też w stronę Szewców (skręt w prawo) tam też sporo się wybudowało domków.

Pozdrawiam

sory ale pola irygacyjne sobie podaruj.;)

I najblizsze okolice też;)

Jedz do Malina.Zakochasz się. Przepiękne miejsce.

Zastanawó sie też nad miejscowoscia chyba o nazwie Biały Kośćiół czy jakos tak na trasie do trzebnicy.Tez ładnie. I widac z gooooory wrocek;)

Teraz tam zima i z samochodu nie było nic czuć :)

Czy rzeczywiście tam czuć bliskość pól ?

Wczoraj zawieżliśmy znajomych , żeby pokazać im naszą działkę i inne w okolicy i ....

NOTO zajrzyj tam.

NOTO pytaj o masarza :-) - jest na mojej ulicy (skręt w lewo) podjedź też w stronę Szewców (skręt w prawo) tam też sporo się wybudowało domków.

Pozdrawiam

Wczoraj byłem :(

Ale skręciłem chyba za szybko ... skręt w lewo na Szewce i ... nie znalazłem Rogoźna , bo potem skręciłem w prawo a tam były

Szewce. Według mapy (pilot.pl) z Szewc jest droga do Rogoźna ... ale nią chyba przyjechałem (po drodze było rozwidlenie).

Tak więc ciągnac w kierunku Wrocławia ... już nie wracałem (zaczynało się zmierzchać).

Dzisiaj nic z tego nie będzie. Ale w weekend POJADĘ !

P.S. A masarz ma działki ? Czy tylko masuje mięso ? :)

No niestety ale pola ostro dają zwłaszcza latem :-? Zainteresujcie się jeszcze miejscowością Ozorowice, to jest za szewcami. Można na Wrocek uderzyć dwoma drogami: Wrocław- Trzebnica lub Wrocław- Oborniki Śląskie. Tam jeszcze ceny są w miare a okolica ładna (tuż tuż jest staw w Pęgowie, a niedaleko kąpielisko Wilczyn Leśny). Ja się buduję po drugiej stronie Wrocławia w Groblicach- bardzo tanio i ładnie (i nie wyskakujcie zę tam zalewa bo sprawdziłem;-)

Wczoraj byłem :(

Ale skręciłem chyba za szybko ... skręt w lewo na Szewce i ... nie znalazłem Rogoźna , bo potem skręciłem w prawo a tam były

Szewce. Według mapy (pilot.pl) z Szewc jest droga do Rogoźna ... ale nią chyba przyjechałem (po drodze było rozwidlenie).

Tak więc ciągnac w kierunku Wrocławia ... już nie wracałem (zaczynało się zmierzchać).

Dzisiaj nic z tego nie będzie. Ale w weekend POJADĘ !

P.S. A masarz ma działki ? Czy tylko masuje mięso ? :)

NOTO- masarz jest znany na cały Wrocław :) - przed świetami Wielkanocnymi są do niego kolejki samochodowe, że w ulicę wjechać nie można :lol: , niestety proponuje tylko mięsko i wedlinki :).

Jeszcze raz trasa: Jadąc od Wrocławia w Krynicznie (charakterystyczny kościół za skrzyżowaniem) na światłach w LEWO do ROGOŻA ( w prawo jest MALIN) -prosto ok 1000m - na rozjeździe w lewo - ul. Wierzbowa z masarzem :-) a w prawo jest droga dojazdowa do Szewców.

Wczoraj przy okazji odwiedziłem okolice Miękini (zachód).

Dojazd do granicy Wrocławia zajął mi ok. 30 min (o 16:30). Ten przejazd w Leśnicy to chyba cześciej jest zamknięty niż otwarty :)

Sama Miękinia lezy koło torów kolejów. Nowych domów ... jak na wielkośc samej miejscowości niewiele.

Mrożów - domów więcej i nawet ładna okolica ... powstaje nowe osiedle domów - sa wytyczone ulice ale brak informacji o sprzedaży.

My mamy działke w Biestrzykowie, naprawde przepiekne miejsce

na dzialce mamy prad i wode

kanalizacja "w przygotowaniu", tylko gazu na razie nie ma i sie chyba nie zapowiada

buduje sie mnostwo domow i robi sie naprawde super

ceny zaczynaja sie od 75 pln za dzialki siedliskowe

pozdrawiam

Własnie przejeżdzalismy tam wczoraj. Obawiamy sie o stan mediów w tym rejonie i podobno niedaleką obwodnicę.

Czy sporo jest tam działek ? Bo my tylko z samochodu oglądalismy okolice z "asfaltu"

witam,

jak juz pisalam na dzialce mamy wode i prad i z tego co wiem, nie ma problemu z dobrowadzeniem tych mediow

czesc domow w Biestrzykowie (ta przy Zernikach) ma nawet gaz

a jesli chodzi o kanalizacje to "ma byc" - gmina dostala srodki z UE na skanalizowanie min Biestrzykowa

a dzialek jest naprawde sporo i od obwodnicy odzielone sa calym "starym" Biestrzykowem

mysle ze ze wzgledu na zachodnie wiatry bardziej doskwierac moze A4 niz planowana obwodnica

poza tym ja obwodnice odczytuje jako duzy plus - no coz, cos za cos

mozna mieszkac blisko z dobrym dojazdem do centrum, ale i z obwodnica pod nosem

lub troszke dalej w ladniejszym i spokojniejszym miejscu i spedzac czas w samochodzie na dojazdach

pozdrawiam

Super temat:)

Pozwolę sobie śledzić go dalej :D

Wybraliśmy Wilkszyn bardzo nam się spodobały lasy mokrzańskie i dobre połączeni z wrockiem tylko.... o działke trudno :( Każda ma jakąś wadę poza tym w gminie nie ma planu zagospodarowania więc uzyskanie pozwolenia na budowę też jest problematyczne.... ach powili zaczynam tracić nadzieję i rozglądać się za inna lokalizacją.... i spodobał mi się ten Rogoż (czy atk to się pisze?)... hm trzeba będze obejrzeć w wekend

Super temat:)

Pozwolę sobie śledzić go dalej :D

Wybraliśmy Wilkszyn bardzo nam się spodobały lasy mokrzańskie i dobre połączeni z wrockiem tylko.... o działke trudno :( Każda ma jakąś wadę poza tym w gminie nie ma planu zagospodarowania więc uzyskanie pozwolenia na budowę też jest problematyczne.... ach powili zaczynam tracić nadzieję i rozglądać się za inna lokalizacją.... i spodobał mi się ten Rogoż (czy atk to się pisze?)... hm trzeba będze obejrzeć w wekend

Jokar - zapraszam. Współpraca z gminą ok. Architekt gminny normalny, warunki zabudowy - to kwestia uzgodnień, ale terminy zdecydowanie nie takie jak we wrocku. Część gminy ma aktualne plany zagospodarowania przestrzennego.

Jeżeli chodzi o działkę w moim rejonie (ul. Wierzbowa w Rogożu) - to jeżeli by sie podobało - w tej chwili chce sprzedać działkę gospodarz od którego ja kupiłam działkę. Chce 50 zł za m2 - działka ma 1350m (rozmawiałam z nim w niedzielę). Za ostatnim domem, jest droga prowadząca w głąb zaraz za dużą lipą działka (pierwsza moja), po prawej stronie, druga do sprzedaży. W tej drodze będzie gaz. Działka ma aktualny plan zagospodarowania, więc zero problemów- od razu mozna budować.

Jakby co daj znać na maila, dam konkretne namiary. Pośpiesz się - bo ma chętnego, ale coś trochę go zwodzi. Cena i miejsce jest ok.

My zaczynamy najpóźniej w czerwcu.

Pozdrawiam

Dabell