Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA Wrocławska - działki

NOTO

Recommended Posts

Miałam na myśli sąsiadki z tej samej wioski :D

Nie mam pojęcia, czy ktoś nie będący właścicielem, może działkę podzielić. Ale wydaje mi się, że nie. Kilka razy spotkałam się z tym, że na działkę trzeba było czekać, bo jeszcze nie była wydzielona i zawsze robił to właściciel.

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Co do Agentów, to zależy ajkie biuro i czy Pośrednik ma licencję czy nie, rynek psują własnie tacy ludzie bez licencji.

Jest baza ofert na wyłącznoś ale te oferty tez są ogłaszane, tylko, że przez jedne biuro.la kilkunastu klientów.

A co do działek to sobie jedną upatrzyłem 12 kilometrów od granic wrocławia od strony Strzelina. Wda jest po drugiej strony drogi, tylko prąd jakieś 700 metrów. I się zastanawiam albo kopac rów i ciągnąc przewód, albo kupi elektrownię wiatrową za około 12 tyśięcy. Koszt porównywalny, ale z elektrowenią nie będę później miał rachunków za prąd:))

Jak myslicie o moim pomysle??

Tu jest na allegro, tylko nie wiem czy nie ma za mało mocy:(

I tak chcę mie baterie słoneczne za około 6 tyś do podgrzewania wody.

http://allegro.pl/item131873341__elektrownia_wiatrowa_wind_1000_.html

Z tego co wiem, to są jakie podatki za własną elektrownię. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że przy bezwietrznej pogodzie w zimę będziesz miał wystarczająco stabilnego prądu. Poza tym 1000W to ciut za mało. Odkurzacz ciągnie z 1500W. Odśnieżanie baterii słonecznych pewnie też trzeba będzie uskuteczniać.

Jeśli chodzi o agentów, to nie są w stanie pokazać więcej niż 2 działki dziennie. Gdyby nie było korków, może lepiej by to wyglądało. Chyba jednak najłatwiej jest pytać się ludzików w danej miejscowości.

Wiele biur wogle się nie zajmuje działkami dlatego zbywa klientów, bo z tego nie ma dużo pieniążków a jest troche roboty niby hehe.

MArtwi mnie te 800 metów do transformatora, miał ktoś taki już przypadek, bociągnąc tyle kabla to bez sensu, spadki napięć i wogle koszt.

Czy ktoś spotkał się z agentem, który by sam pojechał szukać działek po ludziach na wiosce, czy wszyscy korzystają tylko z gotowych ofert?

Jeśli znacie kogoś godnego polecenia proszę o info na priv.

Nie ma agentów, którzy tak szukają działek. Gotowe ogłoszenia przy minimalnym zaangażowaniu. Ja mam 3 agentów od 3 miesięcy... zero zaangażowania.

Witam

Co do Agentów, to zależy ajkie biuro i czy Pośrednik ma licencję czy nie, rynek psują własnie tacy ludzie bez licencji.

Jest baza ofert na wyłącznoś ale te oferty tez są ogłaszane, tylko, że przez jedne biuro.la kilkunastu klientów.

A co do działek to sobie jedną upatrzyłem 12 kilometrów od granic wrocławia od strony Strzelina. Wda jest po drugiej strony drogi, tylko prąd jakieś 700 metrów. I się zastanawiam albo kopac rów i ciągnąc przewód, albo kupi elektrownię wiatrową za około 12 tyśięcy. Koszt porównywalny, ale z elektrowenią nie będę później miał rachunków za prąd:))

Jak myslicie o moim pomysle??

Tu jest na allegro, tylko nie wiem czy nie ma za mało mocy:(

I tak chcę mie baterie słoneczne za około 6 tyś do podgrzewania wody.

http://allegro.pl/item131873341__elektrownia_wiatrowa_wind_1000_.html

O zasilaniu chaty wiatraczkiem za 12 tysiaków to od razu zapomnij.

Pomysł z czymś takim jest dobry jako żródło prądu do oświetlania ogrodu lub do czegoś innego w wydzielonym obwodzie.

Żeby zasilać dom to potrzeba akumulatory, albo agregat jako rozwiązanie na okres bez wiatru.

Ja się kiedyś zastanawiałem, czy nie zrobić tego do pompy ogrodowej. Jest wiatr, prąd napędza pompki, woda ze studni się pompuje i podlewa ogródek. Ale jako podstawowe żródło prądu wydaje się nierealne.

Hallo całemu forum,

jestem nowy i dlatego przestudiowałem najpierw wszystkie posty. Piszecie, że ciężko kupić jest dzisiaj dobrą działkę budowlaną, a więc byłbym gotowy sprzedać moje dwie działki (średnio po 1200m2; każda), ale cena byłaby po około 130 zł za m2;. Działki mają podłączenie do prądu i wody. Niedługo będzie pociągnięty gaz.

Działki znajdują się się w Szczodre. Położenie: po skręcie w lewo na Szczodre (13 minut autem od mostu Warszawskiego we Wrocławiu) zaczyna się dzielnica willowa. Jak się domki kończą, widać duże, puste miejsce, które już jest otoczone z przodu i z tyłu domkami. Po drugiej stronie drogi rośnie las. Niedaleko znajdują się również jeziora i stawy, w sumie wspaniały teren rekreacyjny i wypoczynkowy. Bardzo dobre połączenia komunikacyjne. Do przystanku autobusowego około pięć minut marszu. w pobliżu hipermarket SELGROS.

Do GEANT 9 minut drogi autem.

Jestem świadomy, ze to nie jest akurat gratka, ale pojedżcie i przekonajcie się sami jak tam ładnie. Bez trudu traficie.

W Autogiełdzie ostatnio pojawiło się fajne ogłoszenie o działkach w Bykowie. Interesowałeś się?

Trochę wstyd się przyznać ale akurat w Autogiełdzie nie szukam wcale. Możesz powiedzieć coś więcej albo podać z którego dnia to wydanie?

Wielkie dzięki :)

szukaj zawsze tu:

http://www.autogielda.pl/nieruchomosci/nieruchomosci_dzialki.html

Proponuję zaglądać codziennie. Ten Byków też tu jest :)

Hallo całemu forum,

jestem nowy i dlatego przestudiowałem najpierw wszystkie posty. Piszecie, że ciężko kupić jest dzisiaj dobrą działkę budowlaną, a więc byłbym gotowy sprzedać moje dwie działki (średnio po 1200m2; każda), ale cena byłaby po około 130 zł za m2;. Działki mają podłączenie do prądu i wody. Niedługo będzie pociągnięty gaz.

Działki znajdują się się w Szczodre. Położenie: po skręcie w lewo na Szczodre (13 minut autem od mostu Warszawskiego we Wrocławiu) zaczyna się dzielnica willowa. Jak się domki kończą, widać duże, puste miejsce, które już jest otoczone z przodu i z tyłu domkami. Po drugiej stronie drogi rośnie las. Niedaleko znajdują się również jeziora i stawy, w sumie wspaniały teren rekreacyjny i wypoczynkowy. Bardzo dobre połączenia komunikacyjne. Do przystanku autobusowego około pięć minut marszu. w pobliżu hipermarket SELGROS.

Do GEANT 9 minut drogi autem.

Jestem świadomy, ze to nie jest akurat gratka, ale pojedżcie i przekonajcie się sami jak tam ładnie. Bez trudu traficie.

Więcej takich postów. :) Pomarańczowy Misiu... to coś dla Ciebie :)

I jeszcze mała refleksja. Postanowiłem pojecać dzisiaj przez Strachocin. Nie ukrywam, że to był błąd, ale i przestroga dla wszystkich chcących kupić działkę w okolicy Jelcza.

O godz. 7.05 byłem na skrzyżowaniu Wilczyckiej i Strachocińskiej

o godz. 7.55 byłem na moście Grunwaldzkim podjeżdżając raz na kilka sekund!!!

o godz. 8.10 byłem na Grabiszyńskiej.

Koszmar!

ja tez daleko poza tabliczką Marcinkowice ;)

i tam nawet przyjemniej niz na "starej" części ;)

Jastrzębia to niedaleko mnie ;) może będziemy sąsiadami! :lol: 8)

Hej agiis :)

No ja mam działkę w Marcinkowicach na Jastrzębiej. Mam już projekt i pozwolenie na budowę. Jeszcze nie wiem, czy uda nam się zacząc na wiosnę, ale na pewno wkrótce.

Miło słyszeć/widzieć sąsiadów :)

:lol: super ;) zapraszamy na kawkę w przerwach dogladania budowy ;)

Witam wszystkich,

podczytuje Was regularnie, a w między czasie udało mi się znaleźć działeczkę, w której się zakochaliśmy (tzn. ja i moja połowa).

Biorąc pod uwagę, wszystkie rozsądne warunki jakie powinna spełniać działka, to jest ona beznadziejna, ale cóż.. :oops: jednogłośnie stwierdziliśmy, że ta i żadna inna - jak wszystko dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu podpiszemy umowę przedwstępną.

Mam w związku z tym do Was jedno pytanie.

Czy dla banku działka bez aktualnego planu zagospodarowania, w starych WZ określana jako siedliskowa, ale z wydanym i ciągle aktualnym pozwoleniem na budowę jest pełnowartościową działką budowlaną?

Przez najbliższe dni nie mam jak uderzyć do banku, infolinia to tragedia - więc może ktoś z Was coś wie?

Witam,

Czy dla banku działka bez aktualnego planu zagospodarowania, w starych WZ określana jako siedliskowa, ale z wydanym i ciągle aktualnym pozwoleniem na budowę jest pełnowartościową działką budowlaną?

Na początek uprzedzam że nie jestem bankowym ekspertem i lepiej nie polegać w 100% na moich opiniach, ale na logikę wydaje się że jeśli jest pozwolenie na budowę, to dla banku powinno to wystarczyć.

A z ciekawości, gdzie jest wasza działka? Domyślam się że to ta z avataru, wygląda ślicznie, i dlatego zastanawiałam się czy nie dałoby się czegoś poszukać w okolicach... A wszystkie rozsądne warunki to kryteria bardzo indywidualne :)

Powodzenia z bankiem!

Działka jest we wspominanym tutaj, ale niezbyt popularnym Gałowie.

Kiepska komunikacja, niby blisko, ale żeby dojechać z Nowego Dworu trzeba zrobić jeszcze jakieś 12km, ale miejscowość bardzo urokliwa i na zach. od Wrocławia, a to był nasz warunek.

Co do działeczki

- 18x140m :-?

- graniczy ze Strzegomką (rzeczka płynie na skraju tego lasku na zdjęciu), zatem teren podmokły, że strach :-?

- duuużo pracy trzeba w nią włożyć, żeby coś zacząć...

....ale jest tam cudnie! :lol: