Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA Wrocławska - działki

NOTO

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kilka informacji nt. Bielan Wrocławskich (południe Wrocławia jakby kto nie wiedział :))

Działki od 200 zł/m2. Raczej duże metraże (>1000m2). Gmina ma pieniądze ponieważ ostro robią drogi .... z tego co się dowiadywałem to są wszystkie media. Okolica bardzo zyskuje i sporo się tam buduje zwłaszcza pezez deweloperów. Dobre połaczenie do Centrum miasta

Dabell

W końcu udało mi się dzisiaj pojechać w Twoje okolice. Starą lipę chyba znalazłem ... ale po prawej stronie nic nie ma ...rola. Od Twojej działki najbliższy dom jest tak z 100 m ?

Gdzie media ? Musisz podprowadzić ?

Dobrze mówisz Noto - rola :lol: - z 60cm humusu :roll: . Przyjedź za 2 -3 miesiące, to sie zdziwisz 8) . Ruszamy mam nadzieję w czerwcu, sąsiad za nami też :-). Byliśmy do tej pory umówieni z poprzednim włascicielem, że ma uprawiać na naszej działce dalej co chce, a my mamy utrzymaną działkę:-) za friko.

Media :

1 Prad - umowę już podpisałam - jest przy rogu mojej działki i następnej na której, są już fundamenty u sąsiada - w ciągu miesiąca mam mieć własną skrzynkę obok jego.

2. Gaz - mam warunki, zgodnie z którymi gazociąg będzie pociągnięty najpierw droga gminną od ostatniego domku, a potem drogą wewnętrzną własnie tą przy lipie.

3. Woda - jest przy tym własnie domku. W tym tygodniu podpisujemy umowe partycypacyjną w gminie (dostaniemy 1zł /mb :-? ,bo bez tego nie dostaniemy warunków przyłączy (będzie nas 3 sasiadów i może jescze ten z działki za nami - bo jest juz na etapie finalizowania notariusza - jednak kupuje, ale dopisze się później). Wybudujemy wspólnie kawałek sieci wodociągowej, aż do tej działki gdzie są fundamenty - łącznie ok. 180mb.

Pozdrawiam

dabell

dabell - dzięki za informacje, niestety młode nam się pochorowało i dopiero dochodzi do siebie, a ja moge zajrzeć do internetku. Nie wiem czy działka jeszcze aktualna, ale nie omieszkam obejrzeć sobie Rogoży/a (tylko to dopiero w wekend bo w tyg. nie ma kiedy).

dabell - dzięki za informacje, niestety młode nam się pochorowało i dopiero dochodzi do siebie, a ja moge zajrzeć do internetku. Nie wiem czy działka jeszcze aktualna, ale nie omieszkam obejrzeć sobie Rogoży/a (tylko to dopiero w wekend bo w tyg. nie ma kiedy).

Jokar, wiem od właściciela, że jednak gość się zdecydował. Ale rejony sa ciekawe. Jest jeszcze jedna działka do kupienia koło mnie - następna w głębi za ostanim domkiem, ale z mankamentem - linia sredniego napięcia. Działka jest b. duża 2200-2300m2 a do wykorzystania (bez kontaktu z siecią) jest ok. 1500-1700m2. Sieć przecina działkę w poprzek w tylnej jej częśći.

Pojedźcie i porozglądajcie się po całej wsi - miło by było mieć niedaleko sąsiadów z dziećmi :) - jak mam synka 4 -latka i 21 miesięczną pannę :-).

Pozdrawam

Dabell

Pojedźcie i porozglądajcie się po całej wsi - miło by było mieć niedaleko sąsiadów z dziećmi :) - jak mam synka 4 -latka i 21 miesięczną pannę :-).

I własnie o to chodzi. Możemy sobie pomóc znaleźć "fajnego" sąsiada/sąsiadkę ... również przez Internet.

Zawsze to lepiej (obyty w wirtualnym świecie) niż nieznany mruk :)

Można łatwiej i szybciej złożyć się na brakującą infrastrukturę itp.

Tak więc posiadacze domów .... "poszukajcie sobie sąsiada !" :):):)

I własnie o to chodzi. Możemy sobie pomóc znaleźć "fajnego" sąsiada/sąsiadkę ... również przez Internet.

Zawsze to lepiej (obyty w wirtualnym świecie) niż nieznany mruk :)

Można łatwiej i szybciej złożyć się na brakującą infrastrukturę itp.

Tak więc posiadacze domów .... "poszukajcie sobie sąsiada !" :):):)

I zawsze jest później do kogo chodzić na kawkę, bez potrzeby wsiadania do samochodu :lol: Ale tak na poważnie - jak ma się koło siebie sensownych ludzi to i zycie mozna sobie łatwiej zorganizować - typu szkoła -podwożenie dzieci, zajęcia pozalekcyjne. Ja na szczęście mam kolezankę - ta w ostatnim domku, która nie możesię doczekać, aż się przeprowadzimy :-), ma też synka w wieku mojego, może jeszcze się coś pojawi w przyszłości :-).

Pozdrawiam

Dabell

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

ja się przyłączę, bo powoli zastanawiam się nad działką...

myślał ktoś z was o miejscowości Siedlec?

- Piękny las Malin w pobliżu

- Stadnina koni

- Nowa szkoła

- Łatwy i w bezproblemowy wjazd do Wrocławia od strony Zakrzowa lub Polanowic

- Węzeł autostrady A8 w Ramiszowie (5 min drogi autkiem)

???

Witam wszystkich!

Chiałbym się dowiedzieć, co myœlicie (co wiecie, co słyszeliœcie) o Golędzinowie.

Jest to miejscowoœć za Pęgowem w stronę Obornik Œlšskich.

Golędzinów jest ładnie położone: blisko lasu, również jest tu stadnina koni i stawy...

Za wszelkie informacje dziękuję :)

mi5iak "Szukam działki pod wrocławiem:

600-1200m2, do 50tys, szkoła w pobliżu"

W takiej cenie (do 50tys) sš działki właœnie w Golędzinowie; majš po 2300m2, sš położone przy lesie, niedaleko sš stawy i stadina koni. Szkoła i przedszkole jest w Pęgowie (rzut beretem :lol: ). Do granic wrocka jedzie się 12-15min (przepisowo).

Ja sobie tam zarezrwowałem działeczkę, ale jest ich jeszcze z osiem.