mi5iak 28.04.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 wiesz, ze samoloty zrzucaja paliwo przed lądowaniem? już to słysze którys raz. powiedz cos więcej na ten temat po prostu samolot tankuje trochę z lekkim zapasem, a nie może lądować z paliwem. chodzi o bezpieczeństwo... więc jak już schodzi to je po prostu wyrzuca do atmosfery. Oczywiście je (chyba) rozpyla i ono szybciej paruje... nie sądzę aby spadała z nieba szklaneczka paliwa... ale jak pada deszczyk to spada to nam na okienka... tyle wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 28.04.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 mi5iak "Szukam działki pod wrocławiem: 600-1200m2, do 50tys, szkoła w pobliżu" W takiej cenie (do 50tys) sš działki wła�nie w Golędzinowie; majš po 2300m2, sš położone przy lesie, niedaleko sš stawy i stadina koni. Szkoła i przedszkole jest w Pęgowie (rzut beretem ). Do granic wrocka jedzie się 12-15min (przepisowo). Ja sobie tam zarezrwowałem działeczkę, ale jest ich jeszcze z osiem. A jest tam szkoła? Kurcze, to już pod obornikami. Jak sobie zatoczyłem cyrklem koło na mapie to pęgów jest na wysokości wiszni małej, bykowa, chrząstawy, żurawini, kobierzyc... trochę daleko :/ Ale pewnie podjadę tam w ten weekend... pytanie tylko gdzie szukać tych działek... 2500m2 to kawał gruntu. Kto będzie kosił trawnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 28.04.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Witam wszystkich! Chiałbym się dowiedzieć, co mylicie (co wiecie, co słyszelicie) o Golędzinowie. Jest to miejscowoć za Pęgowem w stronę Obornik lšskich. Golędzinów? często stoją z suszarką, zwłaszcza w sobotę rano. Grzegorz (z Pęgowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dinos 29.04.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 A jest tam szkoła? Kurcze, to już pod obornikami. Jak sobie zatoczyłem cyrklem koło na mapie to pęgów jest na wysokoci wiszni małej, bykowa, chrzšstawy, żurawini, kobierzyc... trochę daleko :/ Ale pewnie podjadę tam w ten weekend... pytanie tylko gdzie szukać tych działek... 2500m2 to kawał gruntu. Kto będzie kosił trawnik? Szkoła jest w Pęgowie, a nad koszeniem trawy też się zastanawiam Opis miejsca: działki sš po prawej stronie jadšc drogš z Wrocławia do Obornik (zaraz za rzeczkš płynšcš w Golędzinowie). Jest cicho, spokojnie -do lasu jest jakie 25m, stadnina koni leży 60m dalej, jezorka/stawy sš z 300m dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 29.04.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 wiesz, ze samoloty zrzucaja paliwo przed lądowaniem? już to słysze którys raz. powiedz cos więcej na ten temat po prostu samolot tankuje trochę z lekkim zapasem, a nie może lądować z paliwem. chodzi o bezpieczeństwo... więc jak już schodzi to je po prostu wyrzuca do atmosfery. Oczywiście je (chyba) rozpyla i ono szybciej paruje... nie sądzę aby spadała z nieba szklaneczka paliwa... ale jak pada deszczyk to spada to nam na okienka... tyle wiem hmm, ale to chyba tuz nad płyta lotniska, bo co jesli by wywalił paliwo duzo wczesniej niz płyta a w czasie lądowania musiał się poderwac nagle? (przerabiałam taką sytuację - lata temu).Miałby się crashowac bo mu paliwa zabrakło bo wyrzucił? Poza tym ja mam okna pionowo zamontowane mieć. Rozumiem,że raczej mówisz o poddaszowych, bo nie wyobrażam sobie żeby wyrzucał hektolitry paliwa i chlustał mi tym po oknach;) zreszta jakby tak bylo to bym zbiorniki na wyłapywanie paliwa zamontowała a wracając do działek - trasa samolotów jest od św. kasi aż do lotniska. I jeśłi bierze się to kryterium - to całe południe Wrocka odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 29.04.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Myślę, że sobie zostawia z 10% paliwa, ale wątpię czy nad płytą. Za szybko schodzi aby tak szybko pozbyć się np. 200l paliwa. A jeśli chodzi o szkołę w Pęgowie, to jakoś tam trzeba dowieźć dzieciaka. A ja chciałbym, aby mała wracała samodzielnie ze szkoły. Dzisiaj w ten paskudny deszcz objechałem zachód wrocławia i uważam że to masakra... droga do samej leśnicy to już 15km i 15min (od placu I maja)... dzisiaj były korki i jechałem 25min. Potem Mrozów to już taki kawał, że szok. Tereny piękne, ale drogi wąskie i dziurawe, brak sklepów, szkół też nie widziałem... nie wygląda to optymistycznie Miękinia, Księgnice i powrót do Wilkszyna... podobnie olbrzymie odległości, koszmarne drogi i zabite dechami wioski. Dopiero Wilkszyn ładniejszy się wydał, ale aktualnie droga na praczach zamknięta i koszmar komunikacyjny mnie zniechęcił całkowicie do zachodniej strony Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 29.04.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 A jeśli chodzi o szkołę w Pęgowie, to jakoś tam trzeba dowieźć dzieciaka. A ja chciałbym, aby mała wracała samodzielnie ze szkoły. mi5iak cofnij się parę postów w tył - zobacz Rogoż - trasa na Poznań w lewo w Krynicznie (za Psarami). W krynicznie jest nowa duża szkoła. Z mojej działki to ok. 1200m. Ceny od 45 zł za m2, działki raczej spore -ok 1000-1200m2. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 29.04.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Czytałem. Boli mnie tylko to, że moje dziecko samo nie wróci ze szkoły. Nie wyobrażam sobie jakoś innej możliwości. A powrót z miejscowości do miejscowości dla małego dziecka jest niebezpieczny, a my z żoną możemy pracować itd... itp... co sądzicie o Siedlcu Trzebnickim... jakoś się napaliłem na tą wioskę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 30.04.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 mi5iak: zobacz marcinkowice - stanowice pomiedzy wrockiem i oławą.blisko i na miejscu szkoła.I ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 30.04.2006 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Zobaczę, ale trochę daleko chyba. A jakie tam są media? Najchętniej to bym kupił na Litewskiej we Wrocławiu za Kościołem. Tam się budują domki. Nawet 400m, ale tam... nie zna nikt tam cen ani namiarów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 30.04.2006 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 z tego co wiem na Brochowie Miasto bedzie sprzedawac dzialki.Ale nie wiem w jakiej cenie.Marcinkowice to wydaje mi sie 15km od Wrocka.Prosta droga, brak korków - zaczynaja się dopiero od Wrocka, ale to wszedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 30.04.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Czytałem. Boli mnie tylko to, że moje dziecko samo nie wróci ze szkoły. Nie wyobrażam sobie jakoś innej możliwości. A powrót z miejscowości do miejscowości dla małego dziecka jest niebezpieczny, a my z żoną możemy pracować itd... itp... co sądzicie o Siedlcu Trzebnickim... jakoś się napaliłem na tą wioskę? Mi5iak, nie wiem co jest bardziej niebezpieczne - przejście 1200m poboczem prostej drogi w sumie niewiele uczęszczanej czy puszczenie dziecka w mieście przez dwie, trzy ruchliwe ulice. Chyba, że szukasz działki zaraz za boiskiem szkolnym . Ja mam synka w wieku 4 lat i córeczkę 2 latka i też czeka mnie niedługo ten problem. Podejrzewam, że skończy się na szkole we Wrocławiu ze świetlicą, bo samego małego dziecka w domu tez nie zostawię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 30.04.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Brochów będzie śmiertelnie drogi A jeśli chodzi o szkołę, to też mam córę 2 lata. Wiadomo, że jak będzie malutka, to nie będzie chodziła sama, ale jak już będzie miała z 9 lat, to nie będzie w świetlicy siedziała... Ja pracuję długo, dziecko skończy o 11 lekcje i będzie siedziało do 18 w świetlicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 30.04.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Brochów będzie śmiertelnie drogi A jeśli chodzi o szkołę, to też mam córę 2 lata. Wiadomo, że jak będzie malutka, to nie będzie chodziła sama, ale jak już będzie miała z 9 lat, to nie będzie w świetlicy siedziała... Ja pracuję długo, dziecko skończy o 11 lekcje i będzie siedziało do 18 w świetlicy? mi5iak dlatego też trzeba sobie znaleźć odpowiedniego sąsiada na działce obok:-). Ja mam ten luksus, że kupiłam działkę 40m od domku mojej znajomej, która też ma synka w wieku mojego, i wraca wcześnie z pracy, bo jest logopedą, więc po jej powrocie dzieciaki będa najpewniej razem do naszego powrotu. Na razie na czas pracy ma panią do opieki, ale od wrzesnia młody idzie do przedszkola, więc pani będzie na godziny. Dlatego wiem, że mozna sobie ustalić wszystko - możliwe, że ta osoba będzie odbierała nam dzieciaki ze szkoły dopóki będą małe, a potem nie będzie juz problemu. Pomyśl nad takim rozwiązaniem. Mój kolega mając dom na Bielanach tak własnie rozwiązał kłopot- kiedy synek poszedł do szkoły do ich powrotu z pracy ok. 19, była z nim pani (przyprowadzała ze sobą synka w podobnym wieku ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 30.04.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Mam do was jeszcze takie pytanie. 1km od mojego bloku są działki budowlane. Ktoś zrobił przyłącza nawet. W okolicy budują się nowe domy. Dzisiaj byłem ale wszystkie budowy stały puste. Nie było nikogo kogo mógłbym się spytać o działkę... jak mam się dowiedzieć do kogo dana działka należy i czy ktoś tam nie chce sprzedać? no i zakłądając, że działka ma z 1600m2, to czy można ją podzielić na 2 miejsze i tą drugą sprzedać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot99 01.05.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 no i zakłądając, że działka ma z 1600m2, to czy można ją podzielić na 2 miejsze i tą drugą sprzedać? oczywisice mozna zrobic podzial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 01.05.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 kazda dzialke mozna podzielic?jakie sa warunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 01.05.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 no i zakłądając, że działka ma z 1600m2, to czy można ją podzielić na 2 miejsze i tą drugą sprzedać? oczywisice mozna zrobic podzial nie byłbym taki kategoryczny. Jeżeli jest działka o wymiarach powiedzmy 30x50, z wjazdem od krótszego boku to ciężko będzie, bo albo do jednej działki nie będzie wjazdu albo będą dwie działki o wymiarach 15x50, na których ciężko będzie cokolwiek zmieścić. Zresztą miejscowy plan zagospodarowania może wymagać żeby działka była odpowiednio duża (chociaż akurat w mieście to nie powinien być problem). Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot99 01.05.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 no i zakłądając, że działka ma z 1600m2, to czy można ją podzielić na 2 miejsze i tą drugą sprzedać? oczywisice mozna zrobic podzial nie byłbym taki kategoryczny. Jeżeli jest działka o wymiarach powiedzmy 30x50, z wjazdem od krótszego boku to ciężko będzie, bo albo do jednej działki nie będzie wjazdu albo będą dwie działki o wymiarach 15x50, na których ciężko będzie cokolwiek zmieścić. Zresztą miejscowy plan zagospodarowania może wymagać żeby działka była odpowiednio duża (chociaż akurat w mieście to nie powinien być problem). Grzegorz po podziale musi byc dojazd do kazdej dzialki, zawsze mozna wydzielic droge kosztem dzialki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 01.05.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Byłem dzisiaj w Sieldcu. 10km na kamińskiego lub zakrzów to dosyć dużo... chyba trochę za dużo... coraz bardziej wolimy malutką działeczkę, ale jednak we Wrocławiu. Czy to w ogóle możliwe? Nie chcę płacić pośrednikowi a nie za bardzo wiem jak szukać. Jest pełno terenów, ale nikogo kogo można zapytać, ani żadnych namiarów :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts