Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA Wrocławska - działki

NOTO

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a w jakiej branzy pracujesz?

IT. zastanawiam się, bo ściągnęli mnie łowcy głów na rozmowę i wszystko zapowiada się nieźle. praca, kasa itp. Niestety to nie wrocław, ale dostając minimum 4tys brutto więcej niż do tej pory może się opłaca... już sam nie wiem gdzie chcę i czy chcę gdzieś zapuszczać na stałe korzenie... z drugiej strony jak teraz nie kupię działki to za 5-10lat mogę już nie kupić :/

Ha, i ja IT :) Tez mam problem z tym GDZIE. Na razie caly czas okolice Walbrzycha/Swidnicy (przyszla zona tam pracuje), ale dla mnie nie bedzie tam chyba latwo o dobra prace. Na razie i tak kursuje z Drezna, ale ilez tak mozna ;) Tak z ciekawosci, w jakich rejonach ladnie placa i czym dokladnie sie zajmujesz (na priv). :)

ps. Wlasnie przegapilismy miesiac temu przetarg gminy na dzialki w interesujacych nas okolicach :( Trzeba czesciej odwiedzac strony gmin (co jakies 2 tygodnie chyba)

Witam, debiutując na forum.

Właśnie jesteśmy na etapie poszukiwań działki w okolicach Wrocławia .....

A tak w szczegółach to szukamy w okolicach: Długołęka, Szczodre, Domaszczyn, Kiełczów, Mirków - czyli generalnie pln-wsch, wielkość ok 10-15a,

Opisz co wiesz na temat tej okolicy. Sam szukam działki w tych okolicach tzn zamierzam. Nie wiem po ile tam kształtują się działki.

No właśnie niestety od dawna nie widziałam niczego poniżej 100 zł za mkw. Ostatnia oferta jaką dostałam z biura była za 155 zł za mkw (co przy działce 3000m dawało zawrotną sumę!) - bardzo fajne miejsce w Długołęce. Może jeszcze w Śliwicach lub Brzeziej Łące byłby coś w normalnych cenach...

Co do innych informacji to gmina Długołęka aktualnie jest kanalizowana, w dużej części już wszystko jest porobione. Całość ma być oddana w wakacje 2007. W samej Długołęce nie ma za to gazu (nie wiem jak to wygląda w okolicy). Gmina ma aktualny PZP, do wglądu w Urzędzie Gminy (bardzo fajne babeczki tam pracują :) ).

Z braku czasu szukamy głównie przez agencje + Internet (choć w necie właściwie wszystkie oferty od razu jak się pojawiają to są nieaktualne :( ).

To chyba tyle na dziś.

• 2 weeks później...

Trzeba rozruszac forum!

:lol: :lol: :lol:

Po miesiącach marudzenia, zrzędzenia i narzekania, tras próbnych w celu mierzenia czasu i odległości, i umawiania się z biurami i właścicielami, wrócilismy do punktu wyjścia.

Kolejną ostateczną decyzją jest budowa w Strzeszowie na naszej starej (trzyletniej :lol: ) działce. O rany!

witam

pisze ,zeby dodać otuchy szukajacym działek

My kupilismy w Ramiszowie, jestesmy na etapie pierwszego piętra i az sie boje mówić ale wszystko wyglada obiecująco.

Szukanie zajęlo nam pare miesięcy byliśmy sprecyzowani co do lokalizacji i dopieliśmy swego .Nasza dzialeczka jest 10 arowa w prostokacie o wymiarach jakich chcielismy (sami z wlascicielem dzielilismy i decydowalismy o kształcie) na granicy mamy piekne stare dwa dęby i cudny widok na lasek sosnowy o którym tu juz była mowa.Sąsidów mamy rewelka nie było problemu ani z woda ani z prądem nawet mieli przygotowany odpowiednio długi kabel do pociągniecia nie ma mowy o płaceniu ani nic z tych rzeczy , ludzie otwarci czekaja az sie wprowadizmy ,pełni pomysłow na uatrakcyjnienie naszej uliczki (internet,domofon przy wieżdzie , lampy ....) mówie wam nie do uwierzenia

Dlatego jeżeli ktos z was nie wie gdzie chce mieszkac , nie ma sprecyzowanej wsi to goraco poelcam dojazd idealny do korony aby myk zanim sie wprowadzimy skoncza sie remoty a po wjeżdzie na slimak w kierunku pawłowic to juz chwilka , od stycznia bedzie autobus miejski notabene pilotuja to moi sasiedzi , acha zeby jeszcze osłodzic sytuacje dodam ,ze na pozwolenie czekalismy 8 dni pani z urzedu sama zadzwonił i poinformowała

(tez przeksztalcalismy ziemie była rolna ale ujeta w planie zagospodarowania)

nie traccie zapału bo warto sie uprzeć i dopiąc swego kupujac ziemie tam gdzie sie wam marzy w takiej sytuacji budowanie wymarzonego domu w wymarzonym miejscu pomimo całej bieganiny to czysta przyjemnosc powodzenia

Wiesz, ja bym chętnie kupił koło ciebie, ale musi być budowlana, bo kredyt. Pytanie tylko jak daleko będzie szosa?

droga bedzie okolo 1 km ode mnie dla nas to jest atut ,jest na tyle daleko ze ani nie bedzie widac ani slychac bo i tak beda parawany,a na tyle blisko ze wpadasz na wezel pawlowicki i lecisz do miasta .Ale zanim to

bedzie ?Mówią,ze za 2 lata ja bym w to za bardzo nie wierzyła .

witam

pisze ,zeby dodać otuchy szukajacym działek

My kupilismy w Ramiszowie, jestesmy na etapie pierwszego piętra i az sie boje mówić ale wszystko wyglada obiecująco.

na pozwolenie czekalismy 8 dni pani z urzedu sama zadzwonił i poinformowała

(tez przeksztalcalismy ziemie była rolna ale ujeta w planie zagospodarowania)

nie traccie zapału bo warto sie uprzeć i dopiąc swego kupujac ziemie tam gdzie sie wam marzy w takiej sytuacji budowanie wymarzonego domu w wymarzonym miejscu pomimo całej bieganiny to czysta przyjemnosc powodzenia

Ja bym nawet bardzo chętnie kupiła obok ciebie, pytanie czy teraz tam jeszcze ktoś ma coś na sprzedaż? Może jakiś sąsiad... Bardzo bym była wdzięczna za jakąś podpowiedź :D To czy budowlana czy rolna nie ma aż takiego znaczenia, ale powiedz proszę czy twoja działka była rolna, ale w pzp przeznaczona pod zabudowę? Tak żeby uściślić :) Bo przypuszczam że jeśli w pzp jest rolna to nie ma szans na zmianę...

Ja bym nawet bardzo chętnie kupiła obok ciebie, pytanie czy teraz tam jeszcze ktoś ma coś na sprzedaż? Może jakiś sąsiad... Bardzo bym była wdzięczna za jakąś podpowiedź :D To czy budowlana czy rolna nie ma aż takiego znaczenia, ale powiedz proszę czy twoja działka była rolna, ale w pzp przeznaczona pod zabudowę? Tak żeby uściślić :) Bo przypuszczam że jeśli w pzp jest rolna to nie ma szans na zmianę...

Z tego co wiem rolnik od ktorego kupilismy ma jeszcze 60 arow , nie chce sprzedac wiecej ma tam pielgrzymki ludzie proponuja kosmiczne sumy ale nie chce i koniec . Ta ziemia w planie zag. prz. była rolna V kl. ale przeznaczona pod budownictwo jednorodzinne sami pisaliśmy do gminy o prezksztalcenie ale to było chyba z automatu przekształcone , sami mielismy pietra kupujac bo dzielilismy ta ziemie to trwało 3 miesiace z kawałkiem co prawda mielismy umowe przedwstepna ale sami wiecie jak to jest ... w tym czasie ceny poszły kosmicznie do gory a nasza ustalona kwota była smiesznie niska ale sie udało .Wiem ,ze ma facet w Ramiszowie cale połacie pod laskiem z drugiej strony pisaliscie tu o tym .Ta ziemia nie załapała sie do planu zag,przest. z tego co wiem to facet przechytrzył bo chciał tam stawiac szeregówki i tak podzielił ziemie ze wyszly bardzo male areały (w pzp jest napisane ,ze najmniejsza działka musi miec 9 arpw) i odrzucili mu to jak poprawił to bylo za pozno bo plan byl juz zatwierdzony, ale podobno jest na to patent wiem teoretycznie od ludzi ktorzy tak kombinowali co prawda gdzie indziej ale to jest tak,ze kupuje sie ziemie rolna i zeby na niej postawic dom trzeba byc rolnikiem ale podobno niekoniecznie wystarczy wydzierzawic ziemie ten facet w Ramiszowie jak ja z nim rozmawialam wydzierzawia nie ma problemu i to podobno wystarczy zeby dostac pozolenie jest jeszcze sprawa przyłączy ale nie jest to w koncu koniec swiata tylko kwota dociagniecia wzrosnie , my bralismy ta ewentualnosc jakby nam tu nie wyszło (jak ja sie interesowałam to ta ziemia byla akrakcyjna cenowo wiec moze cena przyłaczy zrownowazy i wyjdzie na to samo)

Cześć,

My kupiliśmy za Zakrzowem (6 km) w Bukowinie (fajnie się nazywa ,nie).

Z tego co wiem to właśnie w tamtych stronach są jeszcze działki i wcale nie za wygórowanę cenę.

Kiedy kupuiliscie i za jaką cene jesli mozna wiedzieć? Moze byc na priv,my jestesmy po pierwszym faulstarcie w Brzeziej Łące, facet nas wykręcił na 3 dni przed podpisaniem umowy.pozdrawiam

Czesc Wam :)

Rozgladam sie za dzialka budowlana. Wymarzylo mi sie cos w poblizu lasu, z w miare dogodnym dojazdem do centrum. Po przeanalizowaniu planow i map okolic Wroclawia, padlo na jego polnocna czesc. Jest wysoko, wiec nie boje sie ze mnie Odra zaleje i tereny te obfituja w lasy, na ktorych mi bardzo zalezy. Jeszcze gdyby to byly okolice drogi na Trzebnice lub Oborniki Slaskie, to juz w ogole cud-miod-i-orzeszki :) Czy ktos ma jakies doswiadczenia w szukaniu dzialek w tym rejonie? Albo w ogole w szukaniu dzialek, bo przyznac musze ze kompletnie nie mam pojecia jak sie do tego zabrac.

Pozdrawiam wszystkich noworocznie jeszcze ;)

Witam

Może ktoś z Was coś wie o działkach do sprzedania?. Szukam działki budowlanej. w pd. okolicach Wrocławia. Najbardziej interesuje mnie Biestrzyków ale może być również Wysoka, Radomierzyce, Żerniki Wrocławskie, Smardzów i Św. Katarzyna, ew. Suchy Dwór.

Działka od 800 - 1000 mkw. Oczywiście w rozsądnej cenie i bez pośredników. Najlepiej z mediami.

Może ktoś coś wie o większych dzialkach, które można ewentualnie podzielić na mniejsze lub jest zainteresnowany udziałem w takiej "spółce"???

Pozdrawiam

Czesc Wam :)

Rozgladam sie za dzialka budowlana. Wymarzylo mi sie cos w poblizu lasu, z w miare dogodnym dojazdem do centrum. Po przeanalizowaniu planow i map okolic Wroclawia, padlo na jego polnocna czesc. Jest wysoko, wiec nie boje sie ze mnie Odra zaleje i tereny te obfituja w lasy, na ktorych mi bardzo zalezy. Jeszcze gdyby to byly okolice drogi na Trzebnice lub Oborniki Slaskie, to juz w ogole cud-miod-i-orzeszki :) Czy ktos ma jakies doswiadczenia w szukaniu dzialek w tym rejonie? Albo w ogole w szukaniu dzialek, bo przyznac musze ze kompletnie nie mam pojecia jak sie do tego zabrac.

Pozdrawiam wszystkich noworocznie jeszcze ;)

Witaj

wiekszosc osob na tym forum ma doswiadczenia

proponuje przeczytaj te 20 stron a poznasz wszystkie ciekawostki w tym temacie

Witam

Może ktoś z Was coś wie o działkach do sprzedania?. Szukam działki budowlanej. w pd. okolicach Wrocławia. Najbardziej interesuje mnie Biestrzyków ale może być również Wysoka, Radomierzyce, Żerniki Wrocławskie, Smardzów i Św. Katarzyna, ew. Suchy Dwór.

Działka od 800 - 1000 mkw. Oczywiście w rozsądnej cenie i bez pośredników. Najlepiej z mediami.

Może ktoś coś wie o większych dzialkach, które można ewentualnie podzielić na mniejsze lub jest zainteresnowany udziałem w takiej "spółce"???

Pozdrawiam

sam kupilem wysokiej we wrzesniu 2006

ostatnio rozmawialem ze swoja agentka i w tym rejonie nie dosc ze bardzo drogo >200m2 to poprostu nie ma juz dzialek alebo ci co je maja nie chca sprzedac

facet od ktorego kupowalem bedzie jeszcze sprzedawal ale duze ok 20ar mial ich 6 nie mam z nim kontaktu, swoja zauwazylem w wyborczej wiec trzeba sie rozgladac

Witam

Pozdrawiam

Buduję się w Św. Katarzynie i wiem, że z działkami jest krucho. Bardzo często przyjeżdżają ludzie i pytają czy nie słyszałem o działkach na sprzedaż.

Ceny powyżej 120 zł. ( prąd i woda ) z gazem i gdzieniegdzie kanalizacja podobno jeszcze drożej ale musisz sam sprawdzić.