mi5iak 05.01.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 A ja wam powiem, że ostatni przetard w jednej z gmin cieszył się 5-6 krotnie MNIEJSZYM zainteresowaniem niż wrześniowy, choć działki były sprzedawane w tym samym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolexim 05.01.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 A ja wam powiem, że ostatni przetard w jednej z gmin cieszył się 5-6 krotnie MNIEJSZYM zainteresowaniem niż wrześniowy, choć działki były sprzedawane w tym samym miejscu i jaki z tego wniosek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 05.01.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 A ja wam powiem, że ostatni przetard w jednej z gmin cieszył się 5-6 krotnie MNIEJSZYM zainteresowaniem niż wrześniowy, choć działki były sprzedawane w tym samym miejscu Gmina Św. Katarzyna 26 listopada organizowała przetrg na ok. 5 - 7 działek w rożnych miejscowościach. Działki między 800 a 1600 m. Cena wywoławcza 50pln + 22%. Działki do odrolnienia. W licytacji doszły ceny do ponad 100 zł. za metr. Jakiś developer kupił 4 działki leżące obok siebie w Radwanicach w cenie 120 pln. Takie informacje sa na stronach wszystkich gmin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 05.01.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 A ja wam powiem, że ostatni przetard w jednej z gmin cieszył się 5-6 krotnie MNIEJSZYM zainteresowaniem niż wrześniowy, choć działki były sprzedawane w tym samym miejscu i jaki z tego wniosek? taki że jednak da się coś kupić i to w dodatku nie za drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zagussia 05.01.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 mi5iak - i co? kupiłe cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolexim 05.01.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 mi5iak - i co? kupiłe cos? wlasnie u ciebie ciagle jest wielkie rozdwojenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bojka 07.01.2007 02:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Hej witam wszystkich Od jakiś dwoch tygodni przymierzam sie do kupna dzialki i musze przyznac ze jest ciezko Oczywiscie przegladam wczesniejsze wpisy, zeby pozniej nie powtarzac pytan, ale jest ono na tyle rozbudowane, ze ciezko wszystko spamietac -wiec wybaczcie jak sie powtorze Ja szukam dzialki na poludnie wroclawia, w bliskim sasiedzctwie Kobierzyc, moze nawet blizej w kierunku Lagiewnik, przegladajac mapy i probujac unikniecia w sasiedztwie terenow przemyslowych czy inwestycyjnych. W droga strone rowniez przegladam oferty, a dokladniej w kierunku wiszni malej lub pegowa. bede liczyl na wasze rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 07.01.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 mi5iak - i co? kupiłe cos? nie. wyjazd na święta, trochę roboty i już od 3 tygodni nawet nie wykonałem ani jednego telefonu. jeśli chodzi o stronę Pęgowa i wiszni to mi się podoba, mam tam blisko i ja też tam szukam. jeśli chodzi o południe, to faktycznie tańsze ceny zaczynają się dopiero za Kobierzycami. Np. okolice Dobkowic, gdzie przejdzie droga ekspresowa kiedyś co ułatwi komunikację. No i ten widok na Ślężę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 07.01.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Hej witam wszystkich Od jakiś dwoch tygodni przymierzam sie do kupna dzialki i musze przyznac ze jest ciezko Oczywiscie przegladam wczesniejsze wpisy, zeby pozniej nie powtarzac pytan, ale jest ono na tyle rozbudowane, ze ciezko wszystko spamietac -wiec wybaczcie jak sie powtorze Ja szukam dzialki na poludnie wroclawia, w bliskim sasiedzctwie Kobierzyc, moze nawet blizej w kierunku Lagiewnik, przegladajac mapy i probujac unikniecia w sasiedztwie terenow przemyslowych czy inwestycyjnych. W droga strone rowniez przegladam oferty, a dokladniej w kierunku wiszni malej lub pegowa. bede liczyl na wasze rady. http://www.sw-katarzyna.pl/swk/index.php?target=wydarzenia Tutaj znajdziesz informacje o planowanych przetargach. co prawda to nie jest gmina Kobierzyce ale bliżej Wrocławia i może Ci coś podpasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo01 07.01.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Witam wszystkich forumowiczów.Jestem od ponad roku mieszkańcem Św. Katarzyny i chętnie odpowiem na pytania osób zainteresowanych tą miejscowością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mike01 07.01.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Jestem tu nowy ale czytam Wasze posty.Tez planuje zakupic dzialeczke pod budowe wlasnego domku.Czy orientujecie sie odnosnie Kiełczówka-jak wyglada tam infrakstryktura,czy oplaca sie tam budowac ,czy nie jest to jakies odludzie.Faktem jest to iz odleglosc do rynnku jest bliska i to jest duzy plus ae nie wiem jakie sa minusy,nie wiem jak wygladalby sytuacja w przypadku powodzi no i czy z czasem wioska a stanie sie bardizej ludzka(czyt. wiecej domkow itp).Bede wdzieczny za odpowiedz pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo01 07.01.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Naprawdę znaleźć jakąś fajną lokalizację w rozsadnej cenie jest ciężko. Poszukałem na necie i znalazłem tylko to . http://www.locumnet.pl/nieruchomosci-sprzedaz/dzialki-budowlane--swieta-katarzyna/dzialka-budowlana-swieta-katarzyna-1100005857.html Niestety od pośrednika.Cena 165 zł.Mieszkam parę domów od tej działki.Na około są już ładne chatki, ta czeka na wypełnienie.Co do ceny wysoka , ale chyba już taniej nie będzie po tej stronie Kaśki biorąc pod uwagę że w 2007 roku ma być tu podłączona kanalizacja i zrobiona nieopodal droga asfaltowa. W tej części osiedla pomiędzy nowymi domkami jest jeszcze parę małych pól które w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego przeznaczone są pod zabudowę jednorodzinną.Także trzeba mieć rękę na pulsie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bojka 07.01.2007 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Dzieki wielkie _Adam12 zaraz przejrze to cos sie moze dowiem. dzisiaj ogladalem niby piekna dzialeczke w miejscwosci Siedlce i odziwo cena niska 30zl/m2 jedna wielkosci 1,1ara druga 1,3. Wlasciciel zachwalal bardzo pomimo ze tuz obok jednej z nich przebiega linia wysokiego napiecie. Powiedzial ze jak wezme obie (a nie chce sprzedawac tylko jednej)to sprzeda za 64tys. W sumie dwie dzialki wielka powierzchnia i to w kwadrat wiec pomyslalem spoko wybowac sie mozna z jednej strony i nie bedzie przeszkadzac cos co jest troche dalej. Po odwiezieniu wlascieciela na miejsce wybralem sie tam z ojcem jeszcze raz, zeby sie przyjrzec dokladniej. jak sie dowiedzielismy od sasiadow to niestety dzialka nie zaczyna sie w miejscu wskazanym bo tam jest droga gminna ktorą na pola maja dojezdzac ciagniki, przez co tak sie przesunela ze linia wysokiego napiecia przechodzila wdluz jednej z dzialek przez jego srodek nie mam wiecej komentarza w tej sprawie i to jest moj pierwszy dzien wypraw chyba dluga droga przedemna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 08.01.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Dzieki wielkie _Adam12 zaraz przejrze to cos sie moze dowiem. dzisiaj ogladalem niby piekna dzialeczke w miejscwosci Siedlce i odziwo cena niska 30zl/m2 jedna wielkosci 1,1ara druga 1,3. Wlasciciel zachwalal bardzo pomimo ze tuz obok jednej z nich przebiega linia wysokiego napiecie. Powiedzial ze jak wezme obie (a nie chce sprzedawac tylko jednej)to sprzeda za 64tys. W sumie dwie dzialki wielka powierzchnia i to w kwadrat wiec pomyslalem spoko wybowac sie mozna z jednej strony i nie bedzie przeszkadzac cos co jest troche dalej. Po odwiezieniu wlascieciela na miejsce wybralem sie tam z ojcem jeszcze raz, zeby sie przyjrzec dokladniej. jak sie dowiedzielismy od sasiadow to niestety dzialka nie zaczyna sie w miejscu wskazanym bo tam jest droga gminna ktorą na pola maja dojezdzac ciagniki, przez co tak sie przesunela ze linia wysokiego napiecia przechodzila wdluz jednej z dzialek przez jego srodek nie mam wiecej komentarza w tej sprawie i to jest moj pierwszy dzien wypraw chyba dluga droga przedemna W wątpliwych kwestiach zawsze lepiej sparwdzić w gminie. Często gmina ma juz informacje o planowanych zmianach, które może zataić właściciel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 08.01.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Dzieki wielkie _Adam12 zaraz przejrze to cos sie moze dowiem. dzisiaj ogladalem niby piekna dzialeczke w miejscwosci Siedlce i odziwo cena niska 30zl/m2 jedna wielkosci 1,1ara druga 1,3. Wlasciciel zachwalal bardzo pomimo ze tuz obok jednej z nich przebiega linia wysokiego napiecie. Powiedzial ze jak wezme obie (a nie chce sprzedawac tylko jednej)to sprzeda za 64tys. W sumie dwie dzialki wielka powierzchnia i to w kwadrat wiec pomyslalem spoko wybowac sie mozna z jednej strony i nie bedzie przeszkadzac cos co jest troche dalej. Po odwiezieniu wlascieciela na miejsce wybralem sie tam z ojcem jeszcze raz, zeby sie przyjrzec dokladniej. jak sie dowiedzielismy od sasiadow to niestety dzialka nie zaczyna sie w miejscu wskazanym bo tam jest droga gminna ktorą na pola maja dojezdzac ciagniki, przez co tak sie przesunela ze linia wysokiego napiecia przechodzila wdluz jednej z dzialek przez jego srodek nie mam wiecej komentarza w tej sprawie i to jest moj pierwszy dzien wypraw chyba dluga droga przedemna W wątpliwych kwestiach zawsze lepiej sparwdzić w gminie. Często gmina ma juz informacje o planowanych zmianach, które może zataić właściciel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 08.01.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Witam wszystkich forumowiczów.Jestem od ponad roku mieszkańcem Św. Katarzyny i chętnie odpowiem na pytania osób zainteresowanych tą miejscowością. Witam. No to niedługo bedzie bliższymi lub dalszymi sąsiadami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogumiła 08.01.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Ja niedługo z Zacharzyc - to też po sąsiedzku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bojka 08.01.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Juz boli mnie glowa Najpierw czytam o rosnacych cenach jak tu: http://biznes.onet.pl/0,1460819,wiadomosci.html a w innym zrodle (przeczytajcie rowniez opinie forumowiczow): http://dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73497,3832542.html Teraz wynika z tego ci co nie maja boja sie wzrostu cen i kupuja, co jest nie wazne za ile bez wiekszego zastanowienia, jelsli bank udzieli tylko kredytu. Skolei po drugim artykule osoby ktore bezzastanowienia kupily mieszknia zaczynaja sie obawiac spadku. Media kreca nami jak sie da:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 08.01.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Witam Pablo ja z Ajwin, zwanych Iwinami;) z tych co to tubylcy po nich chodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbarelki 09.01.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Witam wszystkich! Skrupulatnie czytam wszystkie posty i na razie bezskutecznie szukam tej wymarzonej działki. Interesuje mnie szczególnie Chrząstawa. Dojazd średni, ale wioska ma jakiś klimat. Orientujecie się, jakie tam są ceny za metr? Na allegro jest albo była działka za 60/m2 - czy to standard? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts