dabell 01.05.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Byłem dzisiaj w Sieldcu. 10km na kamińskiego lub zakrzów to dosyć dużo... chyba trochę za dużo... coraz bardziej wolimy malutką działeczkę, ale jednak we Wrocławiu. Czy to w ogóle możliwe? Nie chcę płacić pośrednikowi a nie za bardzo wiem jak szukać. Jest pełno terenów, ale nikogo kogo można zapytać, ani żadnych namiarów :/ Jeżeli wiesz o jaki teren Ci chodzi możesz sprawdzić w Katastrze przy ul. Kromera (jezeli to teren Wrocławia) - mieści się w budynku Techmy. Wiem, że to kosztuje, ale nie wiem ile - może na stronach www katastru będzie podane? Jezeli poza Wrocławiem, to najlepiej się zorientować u gminnego geodety albo architekta, oni powiedzą gdzie szukać. Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 01.05.2006 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 A jakie informacje udzielają w katasterze? Gdzie iść i kogo i o co się pytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 02.05.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 A jakie informacje udzielają w katasterze? Gdzie iść i kogo i o co się pytać? Strony Katastru we Wrocławiu - poszukaj, z pewnością znajdziesz odpowiedzi, zawsze też możesz zadzwonić. http://www.zgkikm.wroc.pl/remote/Struktura.aspx pozdrawiam Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAViD_BRZ 02.05.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Hej !! jesli szukacie ładnych działeczek w ładnej okolicy to zapraszam do Brzeziej Łąki k Wrocka. 7 km od Wrocławia. w miejscowosci zaczyna sie juz bum budowlany ale dzialek jest mnostwo. W miejscowosci szkola( pod. gimn.) sluzb. zdrowia, sklepy , koscoł, cmentarz heee itd. etc. dojazd samochodem do wrocławia( od strony Psie Pole) do 10 min spokojnej jazdy. Domiejscowosci dojezdzaja narazie PKsy ale planowany jest w ZDiKU transport podmijski na tym odcinku.. Ogolnie polecam. sam mam dzieczki do sprzedania.- )) z Mediami nie ma problemu( tel , net itd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 02.05.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 A jakie działki masz do sprzedania? To w końcu około 10km dalej, czyli 120zł na paliwo miesięcznie więcej na same dojazdy do pracy... czyli doliczając 120zł do raty kredytu to wychodzi, że na 30lat można wychodzi się na to samo co kupno działki 10km bliżej za 20tys więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 02.05.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Byłem dzisiaj w Brzeziej... i zaczyna być ładnie za pierwszą linią zabudowy... widziałem gaz i rury kanalizacyjne przy ulicy. To faktycznie dobrze wróży. Szkoła biała? W bocznej uliczce taki budynek duży biały budynek... wyglądał na stary, ale ładny i zadbany. W Pietrzykowicach jakiś idiota z za zakrentu wyskoczył setką i musiałem zjechać na pobocze... może kupił działkę gdzieś daleko i codzienie zasuwa szybko bo szkoda mu czasu... Generalnie dla samochodów odległość do zaakceptowania, ale boli mnie ten dojazd dla żony. Gdyby była szybka kolej która jeździ co 15min i nawet w nocy (tak jak metro w nowym jorku), to bym się nie zastanawiał... ale- Dziecko nawet jak pójdzie tam do podstawówki to potem gimnazjum i liceum to już problem- Potrzeba drugie auto i wydatek na prawojazdy- Daleko do większego sklepu- W nocy nie wrócę autobusem z rynku ... dużo niedogodności. generalnie biorę pod uwagę, ale narazie się rozglądam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAViD_BRZ 03.05.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 W Brzeziej jest Przedszkole , Podstawówka i gimnazjum.Poziom szkoly jest naprawde wysoki- to nie sciema. wszystkie dzieci bez problemu jezdza do liceum i uczelni we wrocku. problemem byl i jest tu dojazd. co prawda jezdza utobusy szkolne i normalne. ale w swieta , soboty ui niedziele tak ciekawie to nie jest. w nocy dojazdu tez nie ma(no bo w nocy z rynku to samochodem nie wolno %%%). Ten problem jest ciagle naglasniany i juz od tego roku byl projekt co do puszcsecnia lini podmiejskiej( wszystkie miejscowosci w regionie w tej odleglosci a nawet dalej maja taka komunikacje- 604,611 itp.) niestety zasady przetargu byly kijowe i narazie nici..ja sam chodze do gminy i na Dluga do zdiku i sie dowiaduje, w planach ciagle jest linia 5XX , to kwestia czasu. od strony ul. wrocławskiej nie widac moze nic specjalnego natomiast glebiej widac jak domki rosna( jak grzyby po deszczu) juz duzo wybudowalo sie tu nowych ludzi( gl. z wrocka- policjanci, wojskowi,prof. z polibudy- czyli same szychy ).. Na miejscu jest takze boisko i apteka oprocz tego co wymienilem ostatno. Duzy sklep--all jezdza do KORONY( pare minut) chyba ze do mniejszych tanszych sklepikow LIDL i Biedronka. na kielczowie..AHA i najwazniejsze- ceny rosna szybko bo we wczesniejszych wioskach(kielczow itp) dzialki sie skonczyly.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 03.05.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 z tym skończeniem się działek to przesada... juz ogladalem kilka... ten dojazd mnie niestety boli... no nic - bede myslal a jakie sa ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrtn 05.05.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 mi5iak: A może nie wioska a miasteczko - np.: Siechnice.Jadšc od Wrocławia w Kierunku Oławy widać kilka domków po prawej stronie - wg Planu zagospodarowania ma tam być osiedle domków jednorodzinnych: szkoła na miejscu również Gimnazjum, autbus miejski (2 linie), 13km od Rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaliuszekkg 06.05.2006 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Witam, Jestem tu nowy. Wiec moze zaproponuje Uporzadkujmy te ceny, aby było wiadomo co gdzie i za ile:roll: Pozdrwaiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaliuszekkg 07.05.2006 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 mi5iak: A może nie wioska a miasteczko - np.: Siechnice. Jadšc od Wrocławia w Kierunku Oławy widać kilka domków po prawej stronie - wg Planu zagospodarowania ma tam być osiedle domków jednorodzinnych: szkoła na miejscu również Gimnazjum, autbus miejski (2 linie), 13km od Rynku. A moze mrtn wiesz cos dokladniej o Siechnicach. Jakie ceny działek ? Nie ukrywam, że Siechnice i Św Katarzyna to dwie miejscowosci ktorymi jestem najbardzej zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowisz 07.05.2006 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Witam, Jestem zainteresowany działką do 50tys. w okolicach Wrocławia. Ostatnio przekunje się do miejscowości Lutynia. Czy ktoś może coś powiedzieć o tej wiosce. Jak wygląda kwestia dojazdu do Wrocławiu? Czy często są tam korki? Czy wie ktoś jak wygląda sytuacja z gazem i kanalizacją, czy jest w planach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 07.05.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 mi5iak: A może nie wioska a miasteczko - np.: Siechnice. Jadšc od Wrocławia w Kierunku Oławy widać kilka domków po prawej stronie - wg Planu zagospodarowania ma tam być osiedle domków jednorodzinnych: szkoła na miejscu również Gimnazjum, autbus miejski (2 linie), 13km od Rynku. Będę szczery. Siechnice są brzydkie. Hałda, rury i naprawdę brzydkie uliczki. Koszmar... kiedyś chciałem kupić tam mieszkanie... ale przejechałem po Siechnicach i sobie odpuściłem... poza tym to tereny powodziowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 07.05.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Witam, Jestem zainteresowany działką do 50tys. w okolicach Wrocławia. Ostatnio przekunje się do miejscowości Lutynia. Czy ktoś może coś powiedzieć o tej wiosce. Jak wygląda kwestia dojazdu do Wrocławiu? Czy często są tam korki? Czy wie ktoś jak wygląda sytuacja z gazem i kanalizacją, czy jest w planach? Pierwsze co zrobiłem to postanowiłem objechać zachód Wrocławia... Zaczałem licztyć od placu I maja. Po 15km jazdy (a właściwie to było podjeżdżanie) byłem dopiero w Leśnicy... padał deszcz, był korek... potem kolejne wiele km i byłem o okolicach lutynii... zniechęciłem się na maksa. Droga zajęła mi chyba 40min. Dla mnie odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 08.05.2006 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Dzisiaj drugie podejście do Wilczyc... już z lepszym skutkiem...ale... czarna chmura komarów... nie da się wyjść na zewnątrz...w Kiełczowie ciut mniej, ale też są... masakra czy ja za bardzo nie wybrzydzam? w Paniowicach śmierdziało, więc pewnie w Szewcach też czasami zaśmierdzi z pól irygacyjnych... jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art-p 09.05.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 mi5iak: A może nie wioska a miasteczko - np.: Siechnice. Jadšc od Wrocławia w Kierunku Oławy widać kilka domków po prawej stronie - wg Planu zagospodarowania ma tam być osiedle domków jednorodzinnych: szkoła na miejscu również Gimnazjum, autbus miejski (2 linie), 13km od Rynku. Będę szczery. Siechnice są brzydkie. Hałda, rury i naprawdę brzydkie uliczki. Koszmar... kiedyś chciałem kupić tam mieszkanie... ale przejechałem po Siechnicach i sobie odpuściłem... poza tym to tereny powodziowe Może i Siechnice są brzydkie, ale kolejna miejscowość za Siechnicami jest już urocza, jest stadnina koni i dużo zieleni. Bardzo mi się tam spodobało i nabyłem nasz mały kawałek Świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 09.05.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 rozumiem, że chodzi o Groblice? Jest tam szkoła? Jaka jest komunikacja? Bo odległość to już taka jak do Nadolic czy Brzeziej Łąki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art-p 09.05.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Tak chodziło mi o Groblice. My kupiliśmy działkę ale po prawej stronie jak sie jedzie na Oławę bo po lewej w czasie powodzi jest woda, a od naszej nawet 97 nie było. Szkoła podobno jest bardzo dobra w Marcinkowicach (słyszałem dużo dobrych opini o niej). Dojazd miał być od tego roku podmiejskim,ale coś im nie wyszło. Ok 200 m mam do stacji PKP gdzie jeździ co chwile jakiś pociąg do Wrocka i na pewno wiele szybciej niż autobus. Ewentualnie od strony głównej drogi busy i PKS. Nam się tam bardzo podoba;-) Jak chcesz wiedzieć coś więcej o cenie itp to proszę na PRIV dam Ci moje gg i popiszemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 09.05.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Dzięki... Narazie wynik poszukiwań jest taki: Wilkszyn - Jedyna miejscowość na zachodzie brana pod uwagę głównie ze względu na odległość i słabą komunikację - ale kawał drogi od centrum i korki na kozanowie więc raczej odpada Szewce - niby tanio, ale miejscowość nie za ładna, mało nowych domków i śmierdziało z pól Irygacyjnych. Za blisko też widawy i komary -> niechętnie Wisznia Mała - Już trochę daleko, choć do granic wrocławia dojechałem Chwilę. Biorę pod uwagę, ale szukam bliżej Ligota Piękna, Malin - Pięknie położone wiele pięknych nowych domków, ale brak szkoły. Najbliższa w Wiszni albo Krynicznie, więc niechętnie, ale nie odrzucam. Plusem będą obie obwodnice i dwupasmówka od widawy. Psary -> Piękne nowe osiedle i dom taki jak ja chciałbym wybudować. Ale tuż obok widawy i trochę komarów. Ale chociaż nie śmierdzi. Jest szkoła i dobry dojazd do Wrocławia... rozważam, ale nie jestem przekonany Krzyżanowice -> Wydaje mi się, że od kilku lat nikt tam już się nie wybudował... trochę dziwne, bo ładna i dobrze skomunikowana miejscowość. Łatwy dojazd. Minusem brak szkoły na miejscu i jednak już spore ceny. Pasikurowice -> Brzydkie, dlaeko i brak szkoły. Siedlec -> Fajna miejscowość... jeszcze słabo zabudowana nowymi domkami, ale to się zmieni. Piękny las sosnowy, nowa szkoła i gimnazjum, konie i w planach szynobus do trzebnicy i wrocławia... tylko te 15km do granic wrocławia strasznie boli. Ramiszów -> Naprawdę pięknie położony, konie i.... węzeł autostrady 2km od Ramiszowa... z jednej strony to dobrze, ale komunikacja miejska zerowa i brak szkoły (Ramiszów osiedle przylesie... już lepiej... szkoła na Pawłowicach, ale ceny kosmiczne) Pruszowice -> Nie podobają mi się, nie byłem i chyba nie zamierzam. Domaszczyn -> Niby wszystko fajnie, ale cieńka komunikacja, brak szkoły i niby blisko a daleko. Ceny też za duże jak na lokalizację Szczodre -> Te starodrzewia i Jeziorka są brzydkie. Może przy drodze do długołęki... w sumie nieźle wszystko poza dojściem do szkoły w Długołęce... to jednak kawałek. Długołęka -> dość uduża i nieładna. Może gdzieś na obrzeżach, ale nie trafiłem. Plusem jest niezła komunikacja z miastem, rozwojowość gminy (jestm przekonany, że bądą to drugie bielany). Szkoła podobno gimnazjum i nawet liceum, ale nie znalazłem... ceny do zaakceptowania (rozważam, ale miejsce nie za bardzo mi się podoba Mirków -> Wszystko pięknie lasek itp, ale brak szkoły podstawowej. Glinianka = komary... ale biorę pod uwagę Kiełczów -> Aktualnie najbardziej brany pod uwagę: Jest ładna szkoła podobno tweż gimnazjum, ale ja widziałem tylko podstawówkę, jeździ autobus miejski, półtora km od Psiego Pola, przy cmentarzu pętla 131, nawet w nocy z rynku wrócę, dużo ładnych nowych domków... wada? też te latające piranie cieły i ciężko o działki Piecowice, Śliwice i Pietrzykowice to Kiełczów dla ubogich. Gorsza komunikacje i dalej... to już wolę w Kiełczowie Brzezia Łąka: Jest szkoła, gimnazjum, media, zoz, ładne działki w II lini zabudowy z widokiem na lasek. Nie wiem jak z komarami ale chyba też są, bo w lasku Widawa. Niestety problem z komunikacją. To już jednak sporo do wrocławia i tylko pks. Trochę za duże (przepraszam za określenie) zadupie. Wilczyce: Bardzo fajna miejscowość, ale tylko gimnazjum. No podstawówka niedaleko, więc przez pola do pół godziny. A pola niedługo będą całe zabudowane, więc szkoła akceptowalne. Minusy to brak działek i prawdziwa szarańcza wampirowatych komarów.... Tu ich było niestety najwięcej. Rozważam. Dobrzykowice: Szykuje się duże osiedle archikomu. Wioska nabierze na znaczeniu. Brak jednak szkoły i śmierdzi od oczyszczalni ścieków. Ale rozważam, tyle że jak najdalej od pól irygacyjnych. Nadolice i Chrząstawa - to już troszkę za daleko. Tam nigdy nie będzie super wiazdu do Wrocławia, a buduje się dużo... Nie mniej tereny są naprawdę piękne. Kamieniec, Gajków i Łany -> Drogi i za blisko odry. Strach przed powodzią, komarami i wysokimi wodami gruntowymi. Ale rozważam gdzieś za osiedlem SM Kamieniec. Fajna szkoła no i będzie obwopdnica, więc jak nie swojcem to wjedzie się od strony radwanic do miasta. Jeszkowice i Czernica -> W jeszkowicach nie ma szkoły, a czernica już jest daleko. Plusem jest pociąg, ale jedzie tylko kilka razy dziennie. No i za blisko odry oczywiście. Czyli komary, powódź i wysoki stan wód gruntowychRadwanice, Siechnice, Św Katarzyna nie podobają mi się, dalej tej strony nie analizowałem Żerniki Wrocławskie -> Wszystko fajne poza cenami Wioski obok żernik -> Brak szkoły Żurawina -> Wszystko fajne poza odległością i komunikacją miejską. Nadrabia posiąg. Bielany -> Fajne miejsce, bez większych minusów poza cenami. Masakryczne. Domasław -> Tam prawie nikt się nie buduje. Dziwne. Tak czy siak brak szkoły i bez auta się człowiek nie ruszy. Kobierzyce to już za daleko (podobnie jak wioskiu wokół) Tyniec -> Strasznie drogi i też bez auta masakra komunikacyjna. Smolec i Okolice -> Ładnie jest w smolcu, ale bardzo drogo. Nie wiem co ze szkołą. Komunikacja dzięki developerowi całkiem dobra i nie tak daleko. Ale to spuszczanie paliwa (które może być bzdurą, ale nie musi) strasznie mnie zniechęciło. W sąsiednich wioskach nie ma szkoły. I trafiamy za Zachód wrocławia, który jak już mówiłem jest za daleko.... Co wybrać? Ehhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art-p 10.05.2006 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 No to widze że faktycznie masz ciężki orzech do zgryzienia. Hmmm a my zdecydowaliśmy się na kupno działki w ciągu tygodnia, nie mając wcześniej żadnych planów na zakup...... chyba jestem troche narwany.... no ale cóż zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts