Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA Wrocławska - działki

NOTO

Recommended Posts

http://www.autogielda.pl/nieruchomosci/nieruchomosci_dzialki,dzialka_budowlana,25847830.html?wojewodztwo=DL&dataod=2007-01-27&datado=2007-01-30&tbi=on&tbg=on&tbw=on&strona=15#zdjecie

kojarzy mi sie ze szukales w Pegowie.

ta jest w Rakowie i troszke duza.

ale dobrze mi sie czytalo twoje posty wiec moze pomoge

pzdr

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na początek chciałam się przywitać (jako że to mój pierwszy post) ale desperacja działkowa osiągnęła szczytu i zwracam się do pepsicoco ratuj z tymi namiarami na Biestrzyków albo Mędłów. Czy jeśli ktoś już wie dokładnie gdzie chciałby spędzić reszte życia :lol: (poszukiwania zawężone do 4 wiosek) to trudniej się szuka? Jak to z wami jest doświadczeni forumowicze? Bo przecież na stronie WROSIPu jest masę ziemi niezabudowanej jeszcze a my szukamy bezskutecznie od 7 miesięcy. :oops: Jak dotrzeć do właścicieli działek?

witam Cie serdecznie jak by co to moge podac namiary na dzialki w Olesniczce za okolo35- 40 zl jesli nic sie nie zmienilo bo nie mialam kontaktu z gosciem juz jakis czas zapraszam na gg 6805685 ;-)

a propos ta dzialka w ksiedze wieczystej jest gruntem rolnym a w planach zagospodarowania przestrzennego jest dzialka budowlana

czy to ma jakies znaczenie??

Nie, to właściwie nawet lepiej bo zanim rozpozniesz budowę będziesz składac deklarację podatku rolnego a nie podatek od nieruchomosci. Za 1000m działkę z gruntami 4 klasy zapłacisz za rok podatku rolnego mniej niż 30 plz

a gdyby przysło do płacenia podatku od nieruchomosci ok 250plz (zalezy od gminy)

W ogóle to jest jakaś chora nierowność bo jak sobie kupisz działkę na budowę i posadzisz sad to za sad też zapłacisz jak za "grunty inne" a jak będzie rolna to płacisz rolny. W gminach nie chcą na ziałkach typu Bp odralniać tylko powierzchni zabudowy + podjazd, bo to dla gminy uszczuplenie dochodu

A w Twojej sytuacji do wniosku o pozwolenie na budowę musisz złożyć wniosek o odrolnienie, przy działkach Bp, małych i z gruntami kiepskich klas czeka się ok 2 tygodnie w powiecie we Wrocławiu.

wielkie dzieki ale uswiadom mnie co to znaczy dzialka Bp :-? bo jestem troszke nie doinformowana :roll: i jeszcze jedno gdzie mozna sprawdzic jaka to klasa ziemi ??

pozdrawiam :oops:

Bardzo dziękuję cocaine02 ale na razie szukamy na południu. :p A tak w ogóle to świetne miejsce ten temacik. Tak szybko można uzyskać informacje i zawsze ktoś pocieszy, że szuka dłużej ( :lol: dzięki mi5iak). Na razie mam na oku działkę w Wojkowicach. Co prawda nie dokładnie to miejsce ale do Mędłowa rzut beretem :wink: Nie jest tania i przez agencje ale za rok może kosztować dwa razy tyle. Zauważyłam, że wraz z upływem czasu próbuje widzieć tylko dobre strony w odnalezionych działkach :lol: :lol: :lol:

Witam serdecznie wszystkich stałych bywalców i nowicjuszy jak ja. 9 i poł miesiąca poszukiwan działki i nici......zawsze coś jest "nie halo". Ceny w tym czasie oszalały a ja już nie mam siły. Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje. Lokalizacja jest mi juz obojętna.....

Pozdrawiam :(

No tak cena Biestrzykowa powala z nóg. Choć6 miesięcy temu zakładaliśmy, że kupimy działke za max 70 000 :D A jutro chcemy podpisać umowę przedwstępną za 140 000. :-? Do outdoor2 spójrz kilka postów wstecz cocaine02 ma namiary na działeczke na północy a ja znalazłam na południu w Wojkowicach tutaj http://www.kp-nieruchomosci.com.pl/main.html Co prawda agencja i niezbyt tanio... Ale nie wiem do jakiej kwoty szukasz. Pozdrawiam wszystkich desperatów ... i nie desperatów też oczywiście :D :D

Dobry news dla osób szukających/mających działki na północy/płn-wsch. W końcu realnych kształtów nabiera to o czym już tu nieraz mówilismy, czyli obwodnica sródmiejska: http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,3888829.html

"Przybliża się moment rozpoczęcia budowy północnej części Obwodnicy Śródmiejskiej we Wrocławiu. Zarząd Dróg i Komunikacji ogłosił przetarg, który wyłonić ma wykonawcę..."

Witam wszystkich

Dzialki szukamy z zona od mniej wiecej pol roku a dopiero dzisiaj znalazlem to forum :) Interesuje nas glownie poludnie Wroclawia, bylismy blisko kupienia dzialki w Zorawinie, probowalismy znalezc cos do podzialu ze znajomymi no ale niestety poki co straszna lipa :] A ceny niestety zwariowaly i pewnie bedzie jeszcze gorzej.

pozdrawiam i zycze wytrwalosci w szukaniu :)

Podpisaliśmy umowę przedwstępną na działkę w Mędłowie. Nawet nie chce się cieszyć bo jeszcze umowa właściwa przed nami. Do czego to doszło ... :-? Ale odezwała siędo nas Pani z ogłoszenia może komuś się przyda. Cena była nie wysoka ale nie mogęteraz znaleźć ogłoszenia. Tylko odpowiedź Pani i namiary :

dzialka znajduje sie na poludniu wroclawia w strone

strzelina,jadac ta trasa nalezy w wojkowicach na krzyzowce skrecic w

lewo,dzialka znajduje sie w miejscowosci Gesice,ma wymiary 50/50 z jednym

rogiem scietym,przy dzialce sa media i droga utwardzona,obok jest dzialka

30arowa,ktora jest juz sprzedana pod zabudowe,miejsce ciche i spokojne

wiecej inf. pod nr 600839785 lub 071 3029828,pozdrawiam

Ja też sie zastanawiam nad Mędłowem, ale zniechęca mnie szum autosdrady i dzięk dających sygnał przejeżdzających w poblizu pociągów, na a do tego jeszcze doszła projektowana linia wysokiego napięta. Mają to pomoć być jakies bardzo wysokie słupy które będą transformowały prąd do fabryki LG.

A Wy braliście to pod uwagę? Poza tym jeśli to nie jest tajemnnicą ile daliście za mkw działki bo ja mam ofertę za 140.

polecam strone:

http://www.bip.zorawina.pl/uploads/images/4/STUDIUM_GMINY_-_GRAFICZNE.jpg

... działki.

Czy ktos z Was orientuje sie jakie sa teraz ceny dzialek budowlanych w Chrzastawie Wlk lub Malej, Miloszycach lub Brzeziej Łące?

A moze ktos ma jakies namiary na jakas mala dzialeczke?

Dzieki

Qbek

Witam,

jestem poszukującym działki na płd. Wrocławia z 6- miesięcznym ,jak dotąd bezskutecznie. Szukam przede wszystkim w Radomierzycach, Biestrzykowie, Żernikach i Iwinach. Proszę o jakiekolwiek namiary. Przestrzegam przed działkami w Radomierzycach (1500 i 1811 m) z gazociągiem wysokociśnieniowym, gdyż są tam b. duże ograniczenia w zagospodarowaniu pasa ochronnego gazociągu (tj. większość powierzchni działki) np. kłopot z wybudowaniem ogrodzenia.

BARRT Nasze priorytety to było południe, potem zawęziliśmy poszukiwania do 4 wiosek. Siostra ma mieszkanie we Wrocławiu 10 min jazdy z Mędłowa. Szum autostrady mi nie przeszkadzał (szczerze nawet nie słyszałam ale to chyba otępienie poszukiwacza działek :lol: ). Tak naprawdę to będę mogła cieszyć się tą działeczką w soboty lub niedziele i to pewnie wieczorkiem (bo dzieci, zaległe roboty z tygodnia itd itp). A jak wieczorkiem to przy piwku z przyjaciółmi i wtedy to nawet autostrada nie przeszkadza :p Tak naprawdę byliśmy tak w bardzo słoneczny styczniowy dzień i wszystko wyglądało prześlicznie. Gorzej z tymi słupami (o nich nie wiedziałam). Gdzie to można sprawdzić? A cena 140 zł za 1050m2.

A oto co znalazłam jeszcze

http://www.domy-mieszkania.pl/dzialki/sprzedaz,2213.html

Tam zdaje się była woda dość blisko. Utopiona była przeciwległa strona Odry, ale tylko dlatego że tam wały zostały przerwane na Siechnicę. No i ta sprawa w Łanach! Chcieli utopic Łany, Kamieniec i przyległe bo to są jak tłumaczyli wtedy "tereny zalewowe" - koryto starej Odry.

Ja szukam na zachód od Wroclawia.

N&G