kaliuszekkg 10.05.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 No to widze że faktycznie masz ciężki orzech do zgryzienia. Hmmm a my zdecydowaliśmy się na kupno działki w ciągu tygodnia, nie mając wcześniej żadnych planów na zakup...... chyba jestem troche narwany.... no ale cóż zrobić czesc Art-p napisz cos o tych działkach w Groblicach. Jetem bardzo zainteresowany kupnem dzialk i tej wiosce za info z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art-p 10.05.2006 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Tylko nie w "WIOSCE" A więc ja kupiłem w tamtym roku działke ok 8 arów od gminy w przetargu. Nam się tam podobało bo jest dużo nowych domków i jak narazie spokój i cisza. A co najważniejsze cena!!! My płaciliśmy 30 zł za metr co w porównaniu z innymi cenami jest to prawie za darmo. Tylko że od razu mówie że w grę wchodzą działki po prawej stronie pomiędzy koleją a drogą Wrocław-Oława bo tam w 97 nie było powodzi. W miejscowości jest stadnina koni. Do dworca ok 14km, podobnie do Galerii. Jedynie co to wysokie wody gruntowe i jeśli ktoś planuje dom z piwnicą to odradzam, no chyba że ktoś planuje basen w piwnicy... W tamtym roku mówiono coś o lini podmiejskiej autobusowej, ale coś nie wyszło- pewnie z powodu afery DLA z Polbusem- no ale pewnie coś się ruszy. No ale jak ktoś nie ma auta to jest pociąg (chyba szybka kolej czy coś takiego) albo PKS i busy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaliuszekkg 10.05.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 sorry nie w wiosce - miejscowości a nie orientujesz sie czy cos jest wolnego w okolicy? byłem w gminie ale nic w tej miejscowosci nie maja tak ze zostaja tylko prywatni. A jak z hałasem od lini kolejowej, ktora masz blisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art-p 10.05.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Jak ostatnio w piękne dni robilismy sobie grilla to bylo z dala słychać szum, ale nie zwracający uwagi. W założeniu że w domu jest ciszej niż na trawie przy grillu, to nie powinno być nic słychać. A co do działek to nie mam pojęcia, zorientuje się i jak coś będe wiedział to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daphne 10.05.2006 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 A czy możesz mi powiedzieć gdzie nie ma komarów? Czy taka miejscowość w ogóle istnieje (też szukam działki). Ja rozważam Wilkszyn i Żerniki Wrocławskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 10.05.2006 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Komary są wszędzie. Kwestia tylko ile ich jest i czy wpadają do oczu i buzi czy tylko próbują dziabnąć w głowę, czy tylko jednego wieczorka dziabną cię trzy. Faktycznie w Żernikach Wr. powinno być ich najmniej, ale tam cena 160zł za m2 to standard. Wilkszyn jest tańszy i bardziej zakomarzony ze względu na Bystrzycę. Problem tylko, że jest bardzo daleko i trzeba jechać przez korek na kozanowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daphne 10.05.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Szukam działki w Wilkszynie. Najlepiej w tej części zaraz przy wyjeździe z Wrocławia gdzie powstaje nowe osiedle domków jednorodzinnych. Jeśli ktoś coś wie to baaardzo proszę o namiary. Z góry dzięki. 503834061 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 11.05.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 A czemu tak się uparłeś na Wilkszyn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaga00 11.05.2006 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Witam forumowiczów. Jestem tu nowa i dopiero szukam działki tuż pod Wrocławiem, przeglądam Wasze posty i wyrabiam sobie zdanie. Dzisiaj odwiedziłam Smardzów ( gm. Św. Katarzyna) , ale działek z ogłoszenia "na słupie" już nie ma ( właśnie dzwoniłam ). Szkoda, bo ładny i spokojny rejon. Mam jednak jeszcze inny dylemat - chcę budować w technologii szkieletowej lub z bali. Czy macie jakies doświadczenia w tej kwestii? Pozdrawiam wszystkich "poszukujących" !!! jaga00 Pomyliłam się i "poszłam" najpierw na forum ogólne...upss... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 11.05.2006 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Pracowałem 5 dni na budowie takiego domku w stanach... dla mnie dom się cały trzęsie Wpadniesz na ścianę to możesz wpaść do pokoju obok. Ale najgorszy jest strop. Nigdy stropu drewnianego. W amerykańskich domkach słychać każdy krok, w starszych wszystko skrzypi i wszystko słychać przez taki strop. Ani poćwiczyć ani potańczyć... może trochę przesadzam, ale nie widzę zbytnich oszczędności (poza czasową) tej technologii... A jeśli chodzi o bale to są piękne, ale pod Wrocławiem nie pasują totalnie W Mokronosie jest domek z Bali. Rozmawiałem z właścicielką... ma dużo doświadczeń - odprawiła kilka ekip, ale podobno wie która to ta porządna, a która tylko się chwali, że jest porządna. Tak czy siak taki domek pasuje w górach, gdzieś w lesie, a nie na wrocławskich polach przekształcanych na działki budowlane wśród innych domów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daphne 12.05.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Wilkszyn jest dużo tańszy niż wiele innych podwrocławskich wiosek, podoba mi się, blisko las, ilość komarów umiarkowana, dojazd autobusem miejskim do miasta. Nie podoba mi się tylko mocno kręta droga przez Wilkszyn, dlatego szukam działki jak najbliżej wjazdu do Wrocławia, żeby nie musieć codziennie przejeżdżać przez wieś. Aha zastanawiam się też nad Smolcem, ale niestety tam działki już duuużo droższe. Pozdrawiam wszystkich poszukiwaczy działek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 12.05.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Też biorę pod uwagę Wilkszyn ale widzę to tak: - Fakt, że jest tańszy od wiosek leżących bezpośrednio przy granicach Wrocławia, ale trzeba pamiętać, że od Centrum leży on tyle kilometrów co Kobierzyce, Długołęka, Wisznia mała, czy Czernica - Bystrzyca i Odra... myślę, że duże prawdopodobieństwo powodzi jednak tam jest. Poza tym komary na pewno są w większej ilości niż w innych obszarach - Dojazd do centrum jest albo przez zakorkowany Kozanów (aktualnie są objazdy), albo przez Stabłowice ale to dalej. Generalnie nie tak wygodny jak wjazd z południa, czy od Warszawy (który za 2-3 lata będzie na całej długości dwupasmowy - drugi most warszawski, czy dobudowanie drugiej nitki na Kromera). - Las faktycznie piękna rzecz, ale ma też swoje minusy. Jest więcej robactwa w domu, a domek przy lesie łatwo jest okraść. - Szkoda, że się pociąg gdzieś w pobliżu nie zatrzymuje, bo jeździ w miarę często, więc łatwoby można było do centrum się dostać - Nie można np. zakładać, że się będzie pracowała całe życie na np. Legnickiej. Może się okazać, że następna praca będzie na Biskupinie, a wówczas ten dojazd stanie się masakryczny ps. droga przez wieś faktycznie makabryczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaga00 12.05.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 A Zabrodzie ( pld. Wrocka) lub Krępice, Wróblowice ( zach.) - czy ktoś juz spenetrował??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daphne 12.05.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 To prawda, że Wilkszyn leży trochę daleko od centrum. Najlepszy chyba byłby Smolec. Blisko centrum, ma aptekę, przychodnię, szkołę, stację, sklepy konie... jednak ceny okropne, czasem nawet drożej jak we Wrocku. Jeśli ktoś ma namiary na działkę w Smolcu (ale w rozsądnej cenie) to dać znać. Byłam też w Kiełczowie. Ceny do przełknięcia, ale chmary komarów i strrrraszna wiocha, nie podoba mi się. 503834061 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 12.05.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Jak Kiełczów to wiocha to jak nazwać Zabrodzie? Tam to jest masakra. W Kiełczowie jest dużo komarów od widawy to fakt, ale ale w II linii zabudowy wioska jest piękna. Podobnie okolice szkoły. Pierwsza linia to stara wioska i wygląda tak samo jak Wilkszyn w środku. Zabrodzie to straszna wiocha. Nawet droga wąziutka i dzirawa, a ceny spore. Cieńko z komunikacją i szkołą. Do Wróblowic z pl. I maja jechałem ponad pół godziny i dla mnie to za daleko. Jak mieszkać tak daleko to lepiej w Lutyni albo w Mrozowie. 3minuty dalej a znacznie ładniej. W Krępicach nawet nie byłem. Uznałem, że równie daleko. Smolec faktycznie jest fajny... ale to spuszczanie paliwa przez samoloty mnie przeraziło. Ceny to nawet 120zł za m2. Ale to będzie ważne osiedle podwrocławskie i będzie się w nie inwestowało. Nie zabraknie komunikacji sklepów czy szkoły... tak sobie myślę, że może za wygodę zapłacić więcej. W końcu chyba do końca życia już tam będę mieszkał - nie chcę się męczyć. A kasa może kiedyś będzie większa i będę żałował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2006 12.05.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Ja też długo szukałem działki,wybrałem aż za Miliczem ale miałem powód. Zwiedziłem jednak różne strony Wrocka i powiem,że Smolec to dla mnie dramat ze wzdledu na ilośc domów,te szeregówki !, bardzo mi się podobała Chrząstawa i okolice no i północ - kierunek Trzebnica jeszcze nie modne więc ceny umiarkowane.Warte zobaczenia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaga00 12.05.2006 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 A Suchy Dwór na pld. Wrocka? Jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 12.05.2006 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Nie byłem. Po prostu nie zakładałem istnienia szkoły tam, a to ważne, bo nie chcę dziecka narażać na tułanie się autobusami. Poza tym ta odległość od autostrady - trochę za blisko. Z komunikację też chyba nie jest najlepiej - ale nie sprawdziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowisz 14.05.2006 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Witam, Dzisiaj oglądałem miejscowości Malin i Ligota Piękna. Tereny bardzo ciekawe. Czy ktoś orientuje się jakie tam są teraz ceny? Gdy dzwoniłem do jakiegoś gościa w Ligocie, to zaproponował 95 zł za metr. mi5iak - proponowałbym do Twojego zestawienia miejscowości dodać jeszcze informację o średnich cenach w każdej z miejscowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogumiła 14.05.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 My kupiliśmy działkę w Zacharzycach, po sąsiedzku z Brochowem, a konkretnie z Bieńkowicami. Działki nie są w samej wsi, a tuż za granicą miasta. Trzeba dojechać na pętlę autobusową na Bieńkowicach i dalej bitą drogą w stronę cmentarzyka. Dalej już te działki - sprzedający mieszka w bliżniaku tuż za cmentarzem. Dojazd autobusem 114 spod Galerii Dominikańskiej. Nie znam aktualnych cen. Lokalizacja ma swoje wady i zalety. My się zdecydowaliśmy ze względu na bardzo dobry dojazd no i 2 lata temu cena była dobra. Media częściowo już są ,a częściowo w drodze. Z tego powodu właściciel nie spieszy się ze sprzedażą - ma nadzieję na jeszcze lepszą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts