viamedia 20.04.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Teraz ceny pojda w gore, szczegulnie na polnoc od Wroclawia, w kierunku na Poznania.... No i jest to na co czeka chyba większość osób majacych działki/domy na połnocy - jest szansa na przyspieszenie budowy drogi S5 Wrocław - Poznań i jej budowa przed 2012rokiem (a nie przed 2017) . http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4074719.html Pozostaje trzymać kciuki aby rzeczywiscie to zrealizowali! Pzdr, TS W dzisiejszej Wyborczej czytam, że jest szansa również dla mieszkańców na wschód od Wrocławia. Mają przyspieszyć budowę obwodnicy śródmiejskiej i drogi wojewódzkiej od węzła bielańskiego do Długołęki. Ale czytam również, że zagraża nam Kraków, który chce przejąć rolę Wrocławia w rozgrywkach w 2012r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 20.04.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Wlasnie jeden Pan podniosl ceny ze wzgledu na Euro 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 20.04.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Teraz ceny pojda w gore, szczegulnie na polnoc od Wroclawia, w kierunku na Poznania.... No i jest to na co czeka chyba większość osób majacych działki/domy na połnocy - jest szansa na przyspieszenie budowy drogi S5 Wrocław - Poznań i jej budowa przed 2012rokiem (a nie przed 2017) . http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4074719.html Pozostaje trzymać kciuki aby rzeczywiscie to zrealizowali! Pzdr, TS witajcie a tu petycja w sprawie budowy S-5 http://miasta.gazeta.pl/poznan/0,36026,4073573.html ja już podpisałam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 20.04.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 witajcie a tu petycja w sprawie budowy S-5 http://miasta.gazeta.pl/poznan/0,36026,4073573.html ja już podpisałam pozdrawiam Kolejny podpis arrived . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 20.04.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 slowem. dzialka tak - ale nie za wszelka cene... coraz bardziej jestem pewien, ze ceny jeszcze spadna dzialek... rynek jest sztucznie nadmuchany - polska to nie szwajcaria! Podstawą Twojej analizy jest to, że sam chcesz żeby ceny działek spadły. Taka analiza zawsze będzie obarczona błędem. Weź się w końcu w garść i kup działkę. Bądź mężczyzną i przestan się bawić w analizy, których życie w żaden sposób nie potwierdza. Popełniłes błąd nie kupujac działki rok, pół roku temu i teraz szukasz sposobu na pogodzenie się z tym błędem. Przy okazji wciskasz ludziom analizy, które powstały w świecie fantazji i dobrych życzeń. Wybacz jesli wydaje Ci się niegrzeczny, ale chyba najwyzsza pora pogodzić się z rzeczywistością, co? Dość emocjonalny komentarz , niepotrzebnie Także śledzę ten wątek i myślę, że Dwutlenek ma sporo racji. A to,że działki potanieją to raczej pobożne życzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 20.04.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Dachbud właśnie obniżył ceny mieszkań. Parę miesięcy temu mówili wszyscy że to pobożne życzenia. Sam mówiąc szczerze tez nie wierzylem w obnizki. Ale kolega mi dzisiaj mówi, że zrezygnował z działki i kupuje jednak mieszkanie w dachbudzie, bo obniżył ceny.Patrzę a tu dwójka 47m2 już od 270tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 21.04.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Dachbud właśnie obniżył ceny mieszkań. Parę miesięcy temu mówili wszyscy że to pobożne życzenia. Sam mówiąc szczerze tez nie wierzylem w obnizki. Ale kolega mi dzisiaj mówi, że zrezygnował z działki i kupuje jednak mieszkanie w dachbudzie, bo obniżył ceny. Patrzę a tu dwójka 47m2 już od 270tys. Jaka lokalizacja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dwutlenek 21.04.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Ładna obniżka - 5745 zł za m2 Ja w zeszłym roku zapłaciłem 3790 zł za m2 w mieszkaniu większym o połowę Rynek pierwotny, odbiór lada moment. P.S. Informacja z drugiej ręki: Wrocławski Dom (Fabryczna)- 4950 za m2 Triada Dom (ostatnia inwestycja) - 5400 za m2 QUART development - 4950 za m2 Ten Twój kolega kiepsko się coś po rynku rozejrzał. Pewnie dał się złapać na etykietę obniżka. Ceny w okolicach 5000 zł za m2 trafiają się we Wrocławiu dosyć często. Więc nie wiem jakim cudem 5700 za m2 może być dla Ciebie dowodem obniżki cen mieszkań? P.S.2 Dachbud ma najgorszą opinię jeśli chodzi o Wrocławskich deweloperów (nie będę się tu nad powodami rozpisywał, każdy kto śledzi rynek będzie wiedział). Być moze stąd jakas obniżka. Spójrzmy prawdzie w oczy, nazywanie zmiany ceny z ogromnej na bardzo wysoką trudno nazywać obniżką, ale raczej chwytem marketingowym. Chwytem który do mistrzostwa opanowały supermarkety i stosują przy jogurtach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 21.04.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Mojej szwagierce za to całkiem niedawno Activ rowiązał umowę przedwstępną na mieszkanie w Wysokiej. Powod - oczywiscie nowe, wyzsze ceny i to samo mieszkanie kosztowalo (kosztowalo, bo juz ktos je kupil) juz nie 370tys, a 450tys... Takze tendencje sa rozne. Inna kwestia, ze mowilem Jej, ze umowe przedwstępną nie w formie aktu notarialnego moze sobie ... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 21.04.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Ładna obniżka - 5745 zł za m2 o o jeszcze wczorej było 5149 ma blisko do pracy i do teściów więc jest zadowolony co do dachbudu, to dla mnie developer jak inny. choć sufit na głowę nie spada jak na cukrowej natomiast 200tys na działkę i 350tys na dom to nie miał szans mieć, choć jeszcze pół roku temu budował na całego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 21.04.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Ładna obniżka - 5745 zł za m2 Tak czy siak najroższe mieszkanie było po 6949 brutto jeszcze miesiąc temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nolinka 22.04.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Ze strony Dach Budu: http://www.dachbud.com.pl/CMS/kielczowska/opis_inwestycji.html AKTUALIZACJA 20.04.2007r. Cena: parter : 2p.ok.49m2, 3p. ok. 72m2 - 5 605 zł+7% VAT = 5 997 zł brutto/1m2 1p.ok.38m2 - 6 175 zł+7% VAT = 6 607 zł brutto/1m2 I piętro :2p.ok.50m2, 4p.ok. 87m2 - 6 175 zł+7%VAT = 6 607 zł brutto/1m2 poddasze : 2p.49-56m2, - 5 180 zł+7%VAT = 5 543 zł brutto/1m2 4p.ok.93m2 - 4 845 zł+7%VAT = 5 184 zł brutto/1m2 Ceny, o których pisał Mi5iak dotycza prawdopodobnie Kiełczowskiej - Psie Pole, bo mieszkania tylko tej jednej inwestycji sa na sprzedaz (ktos wczesniej pytal o lokalizacje). Tak nawiasem mowiac, to ceny powalajace... Nawet jesli zrobili jakas obnizke... Nigdy bym nie pomyslala, ze na Psim Polu sa takie wysokie ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 22.04.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 i to jakie mieszkania.....- kolega odbieral to musiał sam tynkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlody_budowlaniec 22.04.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Witam szanownych Grupowiczów, Na gorąco kilka słów o działkach po udanie zakończonej transakcji Wspólnie z Żonką dużo czasu poświęciliśmy na poszukiwania odpowiedniej działki pod zabudowę. Odwiedziliśmy wiele wiosek pod Wrocławiem (wschód, zachód, północ, południe Niestety, albo ceny są super wygórowane, albo dojazd kiepski (niby blisko do Wrocławia ale droga wąska, zatłoczona i kręta), albo wioska brzydka, usiana starymi chałupami i rozłupanymi drogami. Aż tu pewnej niedzieli natknęliśmy się przypadkowo na miejscowość Nieciszów. Spokojna miejscowość z pięknymi krajobrazami dookoła. Odległość od Wrocławia niby taka sama jak np. z Chrząstawy ale za to o połowę krótsza bo "jeżdżona" prostą dwupasmówką No i stało się - jesteśmy szczęśliwymi właścicielami 30 arów w super miejscu - cena nam na to pozwoliła Teraz, po sfinalizowaniu transakcji, możemy się "podzielić" tą miejscowością z szanownymi grupowiczami i przejść do kolejnego etapu - do budowy Aby szybko zaludnić pozostałe na sprzedaż tereny (w tym koło nas) postanowiliśmy umieścić zebrane informacje o Nieciszowie na naszej stronie (szczegóły na priv): http://www.grygiel.com.pl/nieciszow.jsp Udanych łowów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owocelesne 23.04.2007 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Ja tez kiedyś trafiłam do tej miejscowości i powiem szczerze, że bardzo mi się tam podobało. Nawet rozmawialiśmy z jednym Panem, który ma kawałek pola, ale czekamy, aż podzieli i wtedy sie określi co do ceny.Można wiedzieć, w którym miejscu zakupiliście działeczkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viamedia 23.04.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Witam szanownych Grupowiczów, Na gorąco kilka słów o działkach po udanie zakończonej transakcji Wspólnie z Żonką dużo czasu poświęciliśmy na poszukiwania odpowiedniej działki pod zabudowę. Odwiedziliśmy wiele wiosek pod Wrocławiem (wschód, zachód, północ, południe Niestety, albo ceny są super wygórowane, albo dojazd kiepski (niby blisko do Wrocławia ale droga wąska, zatłoczona i kręta), albo wioska brzydka, usiana starymi chałupami i rozłupanymi drogami. Aż tu pewnej niedzieli natknęliśmy się przypadkowo na miejscowość Nieciszów. Spokojna miejscowość z pięknymi krajobrazami dookoła. Odległość od Wrocławia niby taka sama jak np. z Chrząstawy ale za to o połowę krótsza bo "jeżdżona" prostą dwupasmówką No i stało się - jesteśmy szczęśliwymi właścicielami 30 arów w super miejscu - cena nam na to pozwoliła Teraz, po sfinalizowaniu transakcji, możemy się "podzielić" tą miejscowością z szanownymi grupowiczami i przejść do kolejnego etapu - do budowy Aby szybko zaludnić pozostałe na sprzedaż tereny (w tym koło nas) postanowiliśmy umieścić zebrane informacje o Nieciszowie na naszej stronie (szczegóły na priv): http://www.grygiel.com.pl/nieciszow.jsp Udanych łowów! Widziałem kilka miesięcy temu ofertę działek na jakimś nowopowstałym osiedlu, kupiłem w końcu nieco bliżej w Brzeziej Łące. Wasz zakup jest rozsądny, jeszcze niedawno ludzie kręcili nosem na Brzezią Łąkę ze względu na odległość od Wrocławia ale po ostatnim wzroście cen muszą szukać jeszcze dalej. Biorąc pod uwagę najbliższą perspektywę rozbudowania dróg wokół Wrocławia (również po wschodniej części), odległość od Wrocławia działek między Wrocławiem a Oleśnicą nie odgrywają takiej roli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlody_budowlaniec 23.04.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Ja tez kiedyś trafiłam do tej miejscowości i powiem szczerze, że bardzo mi się tam podobało. Nawet rozmawialiśmy z jednym Panem, który ma kawałek pola, ale czekamy, aż podzieli i wtedy sie określi co do ceny. Można wiedzieć, w którym miejscu zakupiliście działeczkę? Miejsce to zaznaczyłem na mapca załączonej na mojej stronie strzałką z opisem A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owocelesne 24.04.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Miejsce to zaznaczyłem na mapca załączonej na mojej stronie strzałką z opisem A. A to w innej części wsi niż ta "nasza" działeczka. Zazdroszczę Ci, że masz już za sobą ten etap. My na razie jesteśmy cały czas na etapie poszukiwań. Kto wie, może to będzie Nieciszów? Pozdrawiam! I powodzenia na budowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 24.04.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Mlody budowlaniec. poszukuje dzialki dla kolegi ok 1000 m/2 w rozsądnej cenie.Jezeli bedziesz wiedzial to daj znać .Ja juz mieszkam w nowym domu prawie 3 lata.Jak czytam o cenach dzialek i materiałów budowlanych to włosy mi dęba staja (mimo że ich wiele nie mam ).Pozdrawiam wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlody_budowlaniec 25.04.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Tereny, gdzie powinny być działki do wzięcia oznaczyłem na mojej stronie strzałkami z opisami A i B. Pewnie są jeszcze inne miejsca w Nieciszowie (np. to, o którym napisała owocelesne), ale o to trzeba popytać Sołtysa, Pani w sklepie i mieszkańców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts