mi5iak 30.05.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Adam: jesli Twoim zdaniem to ze wojewoda decyduje gdzie ma byc kanalizacja ma wplyw na makro ekonomie w gosporadce nieruchomosci to sorry i to ze tym probujesz teraz zatuszowac swoje calkowiecie mylne pojecie o cenie rynkowej to szkoda gadac. Popieram Adama. Prawo jest do bani. Gdyby tak jak zapowiadają tereny w granicach administracyjnych miast zostały automatycznie odrolnione (miliony m2) wówczas by była znacznie większa podaż działek (więc stanowczo wpłynęło by na makro ekonomię w nieruchomościach gruntowych. Ale problem byłby jeszcze z dojazdem i mediami. Co z tego, że moje pole było by odrolnione i uzyskałoby warunki zabudowy, skoro jest 0,5km od szosy i mediów. Więc kolejne uregulowania prawne pomagające rozbudowywać tą infrastrukturę a nie spowolniające ten rozwój przy nagłym zwiększeniu podaży gruntów wpłynęło by na spadek ich cen. Pytanie tylko, czy ten spadek nie wzmógłby jeszcze popytu bardziej i tak czy siak utrzymał ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 30.05.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 misiak lepiej pokaz zdjęcie bo za chwile okaże się, że jestes murzynem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 30.05.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 W tej chwili rośnie tam żyto. Działka jest w środku pola a droga która ma do niej prowadzić jest jedynie na papierze, więc nie właziłem w pole, aby fotografować. Ale obiecuję, że jak we wrześniu (zgodnie z umową) ogrodzę sobie działeczkę to zrobie parę ładnych fotek Oby tym razem udało już się kupić, i aby się nie wycofał kolejny sprzedawca tuż przed aktem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 30.05.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 no to czekamy do 15 czerwca na więcej szczegółów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 30.05.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Jeśli jeszcze chodzi o Nadolice Małe to nie polecam przy torach, bo tam będzie szła droga za parę lat zbiorcza. Już lepiej przy tej aktualnej szosie. mam pytanie o tą zbiorczą szosę - jakie są plany, którędy będzie szła i jak łączyła się z Wrocławiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 30.05.2007 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Zacznie się na wysokości przejazdu kolejowego w Nadolicach Wielkich i ma przebiegać wzdłóż południowej strony torów mijając wszytkie wioski tak jak tory aż dojdzie za Kamieńcem/Dobrzykowicami do Wschodniej obwodnicy Wrocławia (droga Długołęka, Łany, Bielany), następnie minie swojczyce i kowale również po stronie torów i dojdzie do obwodnicy śródmiejskiej na wysokości Korony. Ta część Wrocławska to do roku 2020 ma powstać bo jest w tym planie budowy infrastruktury do roku 2020. Z tą wojewódzką to ciężko powiedzieć. Gmina twierdzi, że to droga wojewódzka, a nie gminna i od nich to nie zależy, ale i jest już brana pod uwagę przy wszelkich projektach. Aczkolwiek dat nie ma. Myślę, że to jakieś 10 lat potrwa (jak wszystko w Polsce)... chyba, że coś się zmieni. Z drugiej strony wschodnia część jest bardzo ładna i dlatego oblegana przez Wrocławian szukających domków. Już teraz jak się jedzie to są olbrzymie osiedla. W takim tępie za 3-5 lat będzie duża potrzeba tej drogi i może się przyspieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirax 31.05.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 W tej chwili rośnie tam żyto. Działka jest w środku pola a droga która ma do niej prowadzić jest jedynie na papierze, więc nie właziłem w pole, aby fotografować. Ale obiecuję, że jak we wrześniu (zgodnie z umową) ogrodzę sobie działeczkę to zrobie parę ładnych fotek Oby tym razem udało już się kupić, i aby się nie wycofał kolejny sprzedawca tuż przed aktem Podpisujesz finalny akt czy umowę przedwstępna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 31.05.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 finalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 31.05.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Zacznie się na wysokości przejazdu kolejowego w Nadolicach Wielkich i ma przebiegać wzdłóż południowej strony torów mijając wszytkie wioski tak jak tory aż dojdzie za Kamieńcem/Dobrzykowicami do Wschodniej obwodnicy Wrocławia (droga Długołęka, Łany, Bielany), następnie minie swojczyce i kowale również po stronie torów i dojdzie do obwodnicy śródmiejskiej na wysokości Korony. Ta część Wrocławska to do roku 2020 ma powstać bo jest w tym planie budowy infrastruktury do roku 2020. Z tą wojewódzką to ciężko powiedzieć. Gmina twierdzi, że to droga wojewódzka, a nie gminna i od nich to nie zależy, ale i jest już brana pod uwagę przy wszelkich projektach. Aczkolwiek dat nie ma. Myślę, że to jakieś 10 lat potrwa (jak wszystko w Polsce)... chyba, że coś się zmieni. Z drugiej strony wschodnia część jest bardzo ładna i dlatego oblegana przez Wrocławian szukających domków. Już teraz jak się jedzie to są olbrzymie osiedla. W takim tępie za 3-5 lat będzie duża potrzeba tej drogi i może się przyspieszy. Witaj a gdzie mozna przeczytac dokladniejsze informacje na temat tej drogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 31.05.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Jeśli chodzi o tą część dotyczącą Czernicy to:- rozmowa z radnym- studium uwarunkowań- podgląd map w geodezji (ale chyba na wrosip też już powinna być zaznaczona)- http://www.wbu.wroc.pl/INF/INFOR_OPR/PZPW/PZPWD_MAPA/5_6.pdf Jeśli chodzi o trasę swojczycką to już ciężej:- http://www.e-grunt.pl/files/w-studium-2006-rys-7.jpg - poza tym czytałem gdzieś na stronach wrocławia, że powyższy plan jest do 2020 roku. Jak ktoś ma dokładniejsze informacje odnośnie trasy swojczyciej to będzie super. Na jednej z sesji rady miasta było napisane, że nie ma jeszcze dat na tą drogę ustalonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 31.05.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Znalazłem jeszcze coś takiego w studium Czernicy: Przewiduje się budowę następujących dróg (ulic) klasy głównej: drogi relacji Bielany – Łany – Długołęka (stanowiącej tzw. wschodnią obwodnicę Wrocławia) kategorii drogi wojewódzkiej; docelowo dwujezdniowej, drogi relacji Wrocław (Swojczyce - Wojnów) – Jelcz-Laskowice, poprowadzonej przez teren gminy Czernica w sąsiedztwie linii kolejowej nr 292; o kategorii drogi wojewódzkiej, która ma przyjąć numer i funkcję obecnej drogi nr W455. Droga ta w Planie zagospodarowania przestrzennego województwa dolnośląskiego została określona jako droga klasy głównej (KG) a w Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego gminy Wrocław jej odcinek przebiegający przez miasto, jako klasy głównej ruchu przyspieszonego (KGP). W tej sytuacji dopuszcza się podniesienie klasy tej drogi w granicach gminy Czernica także do klasy głównej ruchu przyspieszonego (KGP). czyli pozytywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amelia77 01.06.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 A macie może jakieś namiary na grunty, może być rolny (ale tak min. klasa 3) w okolicach Sobótki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 01.06.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Na skutek rosnącego w ostatnich latach zapotrzebowania na nowe budownictwo mieszkaniowe oraz rosnących cen nieruchomości we Wrocławiu podjęto działania mające na celu przygotowanie dostatecznie szerokieji urozmaiconej oferty terenów pod zabudowę mieszkaniową. Biuro Rozwoju Wrocławia we współpracy z innymi wydziałami Urzędu Miejskiegoopracowało tzw. Program przygotowania ofert terenów pod zabudowę mieszkaniową. Celem tego przedsięwzięcia było szybkie uruchomienieatrakcyjnych terenów pod zabudowę mieszkaniową w różnych rejonach miasta. Przygotowano oferty terenów pozwalające na budowę mieszkańi domów dla około 70 tys. mieszkańców. źródło: http://www.urbanista.pl/ppw/24-25.pdf jest tu też mapka z planem które tereny staną się pod budownictwo jednorodzinna. Polecam.[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirax 01.06.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 finalny no to powodzenia , ja mam na razie umowę przedwstępna notarialną i oczekuję na WZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 02.06.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 i i plujesz na mnie za to ze krytykuje traktowanie Polakow jak niewolnikow i za to ze nie chwale naszych obrzydliwych blokowisk Preferuje normalne formy komunikowania się i nie przypominam sobie żebym to robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 05.06.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 finalny no to powodzenia , ja mam na razie umowę przedwstępna notarialną i oczekuję na WZ no niestety na WZ oczekuje się długo, zwłaszcza tam gdzie robione są właśnie PZP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 06.06.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 możecie przybliżyć tego Czarneckiego w Malinie? gdzie dokładniej? i zastanawiam się czy zabudują nasze miejsca spacerowe..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 06.06.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Nie wiem. Spodziewam się, że chodzi o tereny które należały do agencji mienia wojskowego. Ale jeszcze nie znam szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 06.06.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Nie wiem. Spodziewam się, że chodzi o tereny które należały do agencji mienia wojskowego. Ale jeszcze nie znam szczegółów. oki, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_sz 06.06.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 witam wszystkich od dluzszego czasu sledze tocząca sie tu dyskusję, i porady których sobie udzielacie mam pytanie dotyczące Paniowic: czy ktoś z was wie coś więcej na temat rozpoczynającej się tam właśnie inwestycji(gość otwiera wyrobisko piachu i zdaje się betoniarnie) - chodzi o te tereny gdzie niedawno jeszcze był poligon - w pobliżu Widawy, za wałami. czy ktoś z Was zna z doświadczenia jak uciążliwe jest sąsiedztwo takiego zakładu jeśli chodzi o hałas, pyły itp? dzięki z gory za odpowiedź pozdrawiam lukasz sz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts