Gość 05.12.2002 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2002 Mam pytanie - czy budując domy kupujecie w marketach, różne materiały. Boję się że czasami może być coś tanie, ale jakościowo gorsze. Czy spotkaliście się z czymś takim??Jeżeli tak to na co się "nacięliście" i w jakim markecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 05.12.2002 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2002 markety typu castorama i obi są dobre ale w konkretnych sytuacjach, brakuje ci worka cementu, rolki papy , pół kilo gwoździ albo potrzebujesz rękawice, młotek, kolanko do kanalizy itd to lecisz wówczas do marketu. Markety mają jeszcze jedną zaletę są dłużej otwarte niż hurtownie i są otwarte w dni wolne od pracy a to jest baaaardzo duża zaleta Co do jakości to w niczym ona nie ustępuje produktom z hurtowni bo są to najczęściej te same produkty tylko w wyzszej cenie. Nie biorę oczywiście pod uwagę ofert firm typu TOPEX czy TOYA - produkty tych producentów nie mają żadnej jakości ale to chyba jest dla wszystkich oczywiste Oczywiście nikt rozsądny nie robi w marketach zakupów typu 30 palet pustaków na ściany lub 5 ton cementu. Towar dwa razy droższy i praktycznie zero możliwości negocjacji cen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 06.12.2002 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2002 Tylko drobne zakupy + to co jest reklamowane jako promocja i ma odpowiednio obniżoną cenę.Tak na marginesie. Nigdy nie potrafłem zrozumieć hasła reklamowego takiego marketu, że zwracają podwójna wartość różnicy w cenie produktu zakupionego taniej gdzieś indziej.Konkretny przykład: dachówka Roben kosztowała w markecie o 30 groszy powyżej KATALOGOWEJ CENY FABRYCZNEJ. Od cen fabrycznych każdy inny hurtownik udzielał sporych rabatów. Czy ktoś z Was spotkał się z przypadkiem zwrotu takiej różnicy?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekk 06.12.2002 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2002 Markety to pułapka na naiwnych i nieświadomych. Albo ceny są wysokie, a jak nie to jakość pod znakiem zapytania: pod znajomym załamała się drabina kupiona "taniej" w markecie. Sam porównywałem płytki łazienkowe i muszę wam powiedzieć, że niczym w zasadzie się nie różniły od płytek z hurtowni poza grubością. Nie wiem, czy komuś taka drobnostka przeszkadza. Mnie tak. Zrezygnowałem z takich "oszczędności". Być może to był odosobniony przypadek, ale mnie zraził do marketów. Wolę pobliską hurtownię, gdzie mam swój rabat dla stałego bywalca, mogę negocjować ceny i każda gwarancja jest załatwiana niemalże od ręki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 06.12.2002 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2002 Potrzebowałem spust do rynny Marleya.Za spust długości 3m, zapłaciłem drożej niż za 4m w mojej hurtowni.A chciałem zaoszczędzić na metrze.A wyczystka przy spucie ta sama za którą płaciłem 23zł w Praktikerze 34zł (ta sama firma) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 06.12.2002 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2002 Potrzebowałem spust do rynny Marleya.Za spust długości 3m, zapłaciłem drożej niż za 4m w mojej hurtowni.A chciałem zaoszczędzić na metrze.A wyczystka przy spucie ta sama za którą płaciłem 23zł w Praktikerze 34zł (ta sama firma) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 06.12.2002 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2002 Z cenami w marketach jest roznie. Trzeba dobrze sie orientowac to mozna znalezc cos ciekawego. Np. gladz Gipsar w Castoramie jest sprzedawana chyba ponizej kosztow (23,80) podczas gdy w wiekszosci hurtowni mimo upustow ciezko uzyskac cene nizsza niz 25zl. Podobnie welna mineralna Isover - w Castoramie jest najtansza. Tani jest rowniez klej do glazury Atlasa czy styropian. Ale juz np. grzejniki i glowice taniej kupi sie w hurtowni. Podobnie z wiekszymi zakupami typu bloczki, dachowka, orynnowanie, okna (tez dachowe) - je taniej kupowac w hurtowni albo bezposrednio u producenta. Tanie zas sa wszelkie drobne narzedzia, gwozdzie - roznego rodzaju drobiazgi przydatne na budowie. Ja traktuje supermarkety jako jeszcze jedna hurtownie gdzie moge porownac ceny z innymi hurtowniami i wybrac korzystniejsza oferte. Pozytywny jest fakt mozliwosci robienia zakupow w dni wolne oraz fakt akceptacji kart kredytowych i bezproblemowe zwroty. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 09.12.2002 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2002 A ja Wam powiem, że BARDZO duzo rzeczy kupowałam w Platformie, ponieważ tam jest naprawdę dużo taniej niż gdzie indziej. Kupiłam tam np cały tynk akrylowy na dom po bardzo dobrej cenie (można się targować), płytki ceramiczne po 15zł/m2 itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.12.2002 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2002 Alicjanka,kupowałaś na swą firmę ? Potem sobie to sama sprzedałaś, aby odliczyc od podatku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 14.12.2002 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2002 NIE POLECAM ZAKUPÓW Ja tylko kupiłem okna FAKRO w Praktikerze.Akurat była promocja i w składzie mi potwierdzili, że taniej u nich nie kupię.Więc robiąc dach kupiłem okna właśnie w supermarkecie.Ale generalnie tam nie można się targować, dostawa we własnym zakresie i drożej.Chociaż, jestem częstym gościem takich supermarketów, żeby pooglądać, porównywać ceny i podpatrywać jakieś rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 20.12.2002 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2002 Z mojego doświadczenia wynika, że przynajmniej na etapie stanu surowego, nie ma takiej potrzeby. Mi udało sie kupić tylko trochę wełny Isover w Castoramie, i to dlatego,że była niedziela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.12.2002 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2002 Cegła pełna 150 w Castoramie 56 groszy w cegielni 55gr.w hurtowni 70gr.Ale generalnie w supermarketach drobne zakupy w sobotę po południu,gdy hurtownie sa zamknięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts