radex_78 07.09.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 wiem, wiem kilka razy poruszany temat i znalazlem nawet, ale nie wiem czy czasem cena ropy nie ma wplywu na wzrost cen za tego typu uslugi. Zaoferowano mi 75zl za godzine pracy koparko ladowarki. Prosze o opinie, a moze ktos w ostatnim czasie wynajmowal sprzet. Co do sprzetu to kilkuletnia maszyna, ilość prac oceniam na 2-3 dni (teren bardzo zroznicowany pod wzgledem poziomu, dzialka 0,5ha). Z góry dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimi31 07.09.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 W mojej okolicy ceny są od 65-75 zł za godzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 07.09.2005 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 U mine 70 zł koparka JCB 4cx, plu dojazd oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimi31 08.09.2005 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 A jak za ten dojazd sobie liczą? Od kilometra? Jeśli tak, to ile za kilometr? Kurcze, niedługo będą sobie doliczać za podwyższoną temperaturę w kabinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 08.09.2005 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Z tego co pamiętam to za czas dojazdu, ale pewnie co koparka to inny zwyczaj. Z każdym sie trzeba dogadać. mnie wychodziło 50 zł za dojazd. Chyba że masz siedzibe firmy pod domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 08.09.2005 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 wiem, wiem kilka razy poruszany temat i znalazlem nawet, ale nie wiem czy czasem cena ropy nie ma wplywu na wzrost cen za tego typu uslugi. Zaoferowano mi 75zl za godzine pracy koparko ladowarki. Prosze o opinie, a moze ktos w ostatnim czasie wynajmowal sprzet. Co do sprzetu to kilkuletnia maszyna, ilość prac oceniam na 2-3 dni (teren bardzo zroznicowany pod wzgledem poziomu, dzialka 0,5ha). Z góry dziekuje za pomoc. Co do ceny to ok, tak mniej więcej się kształtują tj od 60 do 90 zł za godzinę. U mnie też był spadek terenu i spory wykop bo parterówka w sumie powierzchnia do oczyszczenia z humusu 200 m kw i humus na 1 metr. Robił to facet przez 5 godzin. Fakt że trzeba mieć miejsce na odkładanie humusu, bo jeśli trzeba wozić (u mnie kopana była piwnica i wtedy wozili przez 2 dni) to niestety może to potrwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gianti 09.11.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 działka 3000 m. - rok 2007 usunięcie dzikiego zboża i chwastów - 300 zł (pocięcie na małe części talerzówką + orka)wyrównanie terenu - 100 zł (bronowanie) zdjęcie humusu 20 x 20 m = 250 zł cena bez faktury, wykonane przez pobliskiego rolnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 10.11.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 A może podpowie ktoś ile powinnam zapłacić pracownikowi za rozrzucenie piasku (ciężarówka 28 ton ). Piasek leży tuż obok domku, ale trzeba rozprowadzić go wewnątrz żeby dopełnić fundament. Nie chciałabym płacić za godziny, bo wiecie jak to jest. Albo przynajmniej podpowiedzcie ile czasu powinno zająć to jednej osobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gianti 11.11.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 aby sprawa z obydwu stron została uczciwie potraktowana - to najlepiej przez godzinę robić to samemu (w twoim przypadku - niech to zrobi jakiś mężczyzna); zobaczysz wówczas ile taczek przewiezie w ciągu godziny i odpowiednio rozłoży piasek na miejscu docelowym - wówczas porozmawiasz z pracownikiem i powiesz mu prosto w oczy ile możesz zapłacić bo w/g Ciebie to tyle trwa - a ile czasu on na to poświęci to jego sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelb 27.02.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Ile moze kosztowac wymiana gruntu 15m*8,5 m na głębokość ok 2 m.,no i ile kosztuje sam materiał(nasyp budowlany z niewysadzinowych utworów piaszczysto-żwirowych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts