Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za prace ziemne

radex_78

Recommended Posts

wiem, wiem kilka razy poruszany temat i znalazlem nawet, ale nie wiem czy czasem cena ropy nie ma wplywu na wzrost cen za tego typu uslugi. Zaoferowano mi 75zl za godzine pracy koparko ladowarki. Prosze o opinie, a moze ktos w ostatnim czasie wynajmowal sprzet. Co do sprzetu to kilkuletnia maszyna, ilość prac oceniam na 2-3 dni (teren bardzo zroznicowany pod wzgledem poziomu, dzialka 0,5ha). Z góry dziekuje za pomoc.

wiem, wiem kilka razy poruszany temat i znalazlem nawet, ale nie wiem czy czasem cena ropy nie ma wplywu na wzrost cen za tego typu uslugi. Zaoferowano mi 75zl za godzine pracy koparko ladowarki. Prosze o opinie, a moze ktos w ostatnim czasie wynajmowal sprzet. Co do sprzetu to kilkuletnia maszyna, ilość prac oceniam na 2-3 dni (teren bardzo zroznicowany pod wzgledem poziomu, dzialka 0,5ha). Z góry dziekuje za pomoc.

Co do ceny to ok, tak mniej więcej się kształtują tj od 60 do 90 zł za godzinę. U mnie też był spadek terenu i spory wykop bo parterówka w sumie powierzchnia do oczyszczenia z humusu 200 m kw i humus na 1 metr. Robił to facet przez 5 godzin. Fakt że trzeba mieć miejsce na odkładanie humusu, bo jeśli trzeba wozić (u mnie kopana była piwnica i wtedy wozili przez 2 dni) to niestety może to potrwać.

• 2 years później...
A może podpowie ktoś ile powinnam zapłacić pracownikowi za rozrzucenie piasku (ciężarówka 28 ton ). Piasek leży tuż obok domku, ale trzeba rozprowadzić go wewnątrz żeby dopełnić fundament. Nie chciałabym płacić za godziny, bo wiecie jak to jest. Albo przynajmniej podpowiedzcie ile czasu powinno zająć to jednej osobie?

aby sprawa z obydwu stron została uczciwie potraktowana - to najlepiej przez godzinę robić to samemu (w twoim przypadku - niech to zrobi jakiś mężczyzna); zobaczysz wówczas ile taczek przewiezie w ciągu godziny i odpowiednio rozłoży piasek na miejscu docelowym - wówczas porozmawiasz z pracownikiem i powiesz mu prosto w oczy ile możesz zapłacić bo w/g Ciebie to tyle trwa - a ile czasu on na to poświęci to jego sprawa.

• 3 months później...