bastek13 07.09.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 witam,czy jest gdzieś do ściągnięcia oficjalna lista materiałów budowlanych, za które będzie możliwy zwrot VATu ?Nie udał mi się samemu znaleźć,podrawiambastek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 07.09.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Dopiero zostanie opublikowana przez jakiegoś Mynistra czy cuś:) Generalnie wszystkie materiały...rzadko który był na 22% Vacie przed 05.2004r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 07.09.2005 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Kryterium nie jest materiał, lecz rodzaj robót, lub instalacji, w odniesieniu do remontu, czy budowy domu.N.p. cement na remont lub budowę domu - tak.Cement na chodnik od domu do furtki, lub ogrodzenie działki - nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rav 07.09.2005 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 A jak mam fakturę na cement portlandzki w workach czysty bez dodatków? Jak mam ich przekonać, że wykorzystałem go na budowę domu a nie wlałem w chodnik...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 07.09.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 A jak mam fakturę na cement portlandzki w workach czysty bez dodatków? Jak mam ich przekonać, że wykorzystałem go na budowę domu a nie wlałem w chodnik...? Protokół zurzycia podpisany przez kierownika budowy i inspektora nadzoru a zatwierdzony przez Wójta Gminy/Burmistrza Miasta, he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasssmine 07.09.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Zwrot różnicy vatu bedzie za:cegły, dachówki i mat.ceramiczne, cement, wapno, gips, wełnę mineralną, konstrukcje stalowe, wyroby z betonu i gipsu(pustaki), kotły c.o., piece grzewcze, gazowe i uniwersalne, wodomierze i gazomierze, zlewy, umywalki ze stali nierdzewnej, wanny żeliwne i emaliowane, płytki ceramiczne, tarcice podłogowa, okna, drzwi, tapety ... Nie bedzie zwrotu różnicy vat za:deski, łaty, listwy, blachę, kleje do tapet, emalie, farby, pigmenty, lakiery, folie (dachowa, izolacyjna), gwożdzie, wkrety, siatkę i tapety z włókna szklanego, kamien brukowy, kostka granitowa...Jasmine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 07.09.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Zwrot różnicy vatu bedzie za:cegły, dachówki i mat.ceramiczne, cement, wapno, gips, wełnę mineralną, konstrukcje stalowe, wyroby z betonu i gipsu(pustaki), kotły c.o., piece grzewcze, gazowe i uniwersalne, wodomierze i gazomierze, zlewy, umywalki ze stali nierdzewnej, wanny żeliwne i emaliowane, płytki ceramiczne, tarcice podłogowa, okna, drzwi, tapety ... Nie bedzie zwrotu różnicy vat za:deski, łaty, listwy, blachę, kleje do tapet, emalie, farby, pigmenty, lakiery, folie (dachowa, izolacyjna), gwożdzie, wkrety, siatkę i tapety z włókna szklanego, kamien brukowy, kostka granitowa... Jasmine Na jakiej podstawie tak mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 07.09.2005 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Nie ma na razie co gdybać....ogłoszą w oficjalnym komunikacie:):) to będziemy myśleć dalej. Ja na razie i tak co mogę biorę albo netto:) albo na 7% Vat ...srąm:) na ich zwrot. Zawsze moje myślenie było takie - Państwo próbuje ciebie wykiwać,spróbuj im się zrewanżować:) Co to właściwie jest ten Vat? Czemu ma służyć? Czy nie jest tak,że państwo /nie nasze ofkoz/ wymyśliło podatek Vat jako dodatkowy,zupełnie nie usprawiedliwiony podatek,mający na celu w 22% :) wymiarze zwiększyć nasze obciążenia???I tłumaczenie,że podatek ten zapobiega spekulacjom jest delikatnie mówiąc śmieszny... Niedługo zapowiadam, wielkie:):) państwa,wprowadzą kolejny podatek - ekologiczny...nieekologiczne paliwo,nieekologiczne materiały budowlane, nieekologiczne jedzenie,nieekologiczny internet...bo gdzieś trzeba będzie te pare euro ,w czasach kryzysu, na przetrwonienie budżetu skombinować....:(:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasssmine 09.09.2005 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 na podstawie Gazety Wyborczej i porównan ustaw vatowskich starej i nowej i nr PKWiU Jasmine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anowi 09.09.2005 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 wrzućcie linka jak coś będzie wiadomo oficjalniepozdrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.09.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 radze przeczytac ustawe ja sobie poczytałem robia zwrot nawet za rury do szamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 16.10.2005 04:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 a wie ktos moze jak to sie bedzie odbywac w rzeczywistosci? ten Vat bedziemy rozliczac w Picie co roku czy jakos inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.o 17.10.2005 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Jak ludzie są łąwowierni. Państwo zrobi zwrot zgoda tylko pomyślcie skąd weźmie na to kasę oczywiście z waszych podatków. Wartośc podatku w paliwie, gazie energii i rózne inne. To tylko ładnie brzmi zwrot a tak naprawdę to wszyscy na ten zwrot się składacie. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 17.10.2005 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Jak ludzie są łąwowierni. Państwo zrobi zwrot zgoda tylko pomyślcie skąd weźmie na to kasę oczywiście z waszych podatków. Wartośc podatku w paliwie, gazie energii i rózne inne. To tylko ładnie brzmi zwrot a tak naprawdę to wszyscy na ten zwrot się składacie. Pozdrawiam Piotr Błąd logiczny, wszyscy w kraju złożą się dla tych budujących. Ale chwilowo mi to pasuje, bo wpadnie mi do kieszeni prawie 20 kPLN i już wiem co z tym zrobię, znowu pośle w budowę i o to im chyba chodziło !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts