Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Za jakie materiały zwrot VATu ?

Recommended Posts

A jak mam fakturę na cement portlandzki w workach czysty bez dodatków? Jak mam ich przekonać, że wykorzystałem go na budowę domu a nie wlałem w chodnik...? :lol:

Protokół zurzycia podpisany przez kierownika budowy i inspektora nadzoru a zatwierdzony przez Wójta Gminy/Burmistrza Miasta, he he

Zwrot różnicy vatu bedzie za:cegły, dachówki i mat.ceramiczne, cement, wapno, gips, wełnę mineralną, konstrukcje stalowe, wyroby z betonu i gipsu(pustaki), kotły c.o., piece grzewcze, gazowe i uniwersalne, wodomierze i gazomierze, zlewy, umywalki ze stali nierdzewnej, wanny żeliwne i emaliowane, płytki ceramiczne, tarcice podłogowa, okna, drzwi, tapety ...

Nie bedzie zwrotu różnicy vat za:deski, łaty, listwy, blachę, kleje do tapet, emalie, farby, pigmenty, lakiery, folie (dachowa, izolacyjna), gwożdzie, wkrety, siatkę i tapety z włókna szklanego, kamien brukowy, kostka granitowa...

Jasmine

Zwrot różnicy vatu bedzie za:cegły, dachówki i mat.ceramiczne, cement, wapno, gips, wełnę mineralną, konstrukcje stalowe, wyroby z betonu i gipsu(pustaki), kotły c.o., piece grzewcze, gazowe i uniwersalne, wodomierze i gazomierze, zlewy, umywalki ze stali nierdzewnej, wanny żeliwne i emaliowane, płytki ceramiczne, tarcice podłogowa, okna, drzwi, tapety ...

Nie bedzie zwrotu różnicy vat za:deski, łaty, listwy, blachę, kleje do tapet, emalie, farby, pigmenty, lakiery, folie (dachowa, izolacyjna), gwożdzie, wkrety, siatkę i tapety z włókna szklanego, kamien brukowy, kostka granitowa...

Jasmine

Na jakiej podstawie tak mówisz?

Nie ma na razie co gdybać....ogłoszą w oficjalnym komunikacie:):):) to będziemy myśleć dalej.

Ja na razie i tak co mogę biorę albo netto:):) albo na 7% Vat ...srąm:):) na ich zwrot.

Zawsze moje myślenie było takie - Państwo próbuje ciebie wykiwać,spróbuj im się zrewanżować:):):)

Co to właściwie jest ten Vat? Czemu ma służyć? Czy nie jest tak,że państwo /nie nasze ofkoz/ wymyśliło podatek Vat jako dodatkowy,zupełnie nie usprawiedliwiony podatek,mający na celu w 22% :):) wymiarze zwiększyć nasze obciążenia???I tłumaczenie,że podatek ten zapobiega spekulacjom jest delikatnie mówiąc śmieszny...

Niedługo zapowiadam, wielkie:):):) państwa,wprowadzą kolejny podatek - ekologiczny...nieekologiczne paliwo,nieekologiczne materiały budowlane, nieekologiczne jedzenie,nieekologiczny internet...bo gdzieś trzeba będzie te pare euro ,w czasach kryzysu, na przetrwonienie budżetu skombinować....:(:(:(:(

• 1 month później...
Jak ludzie są łąwowierni. Państwo zrobi zwrot zgoda tylko pomyślcie skąd weźmie na to kasę oczywiście z waszych podatków. Wartośc podatku w paliwie, gazie energii i rózne inne. To tylko ładnie brzmi zwrot a tak naprawdę to wszyscy na ten zwrot się składacie. Pozdrawiam Piotr

Błąd logiczny, wszyscy w kraju złożą się dla tych budujących. Ale chwilowo mi to pasuje, bo wpadnie mi do kieszeni prawie 20 kPLN i już wiem co z tym zrobię, znowu pośle w budowę i o to im chyba chodziło !!