anekri 30.09.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 żeby głosować na Leppera to musiałabym byc bardzo zdesperowana ale miałam już myśli coby anonima nie puścić do Tuska w imieniu Kaczyńskiego i rozpetać piekło polityczne ale fakt trzeba się z tym pogodzić bo inaczej to - depresja murowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek74 01.10.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 ja niestety tez stracilem - w piatek poszla transza mam tylko nadzieję, że odbije to sobie na kolejnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.10.2005 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 chiałabym wam bardzo konkretnie doradzić, ale tak jak tu już ktoś wcześniej napisał, jest to coś w rodzaju wróżenia z fusów . wpływ wyborów na zachowaniena pozycji złotego i na to, co się działo na giełdzie był przejściowy, a inwestorzy zagraniczni pokazali swoja siłę i zainteresowanie naszym rynkiem. Aktualnie stopy procentowe nie spadną, przyjamniej w najbliższym okresie - tak wypowiedziała się RPP. co do waluty kredytu - jako finansista opowiadam się jednak za frankiem, nie za złotym. Choć kredyty złotowe są coraz tańsze i banki je oferujące prześcigają się w promocjach, nadal są droższe, biorąc pod uwagę wszystkie koszty kredytu ( w złotowych są niektóre opłaty "ukryte"). W przypadku wejscia w strefę Euro, na co jeszcze poczekamy trochę, banki stawiające na walutę, z pewnością zejdą z marży, bo mają z czego. widac to np. po akcjach promocyjnych niektórych banków, które obniżają oprocentowanie, kosztem swoich zysków. życzę szybkich spłat i faktycznie - nie myśleć o tym, bo szkoda nerw Inwestor operujacy dużymi kwotami na giełdzie też mógłby się zalać na amen, sprzedając dużą pulę akcji danej firmy przed ich silną zwyżką. och, gdybym był prorokiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.10.2005 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 sporo uwag dla biorących kredyt podałam tutaj: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=46288 pozdrawiam i życzę taniego budowania i lekkich rat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 01.10.2005 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 och, gdybym był prorokiem.... Mimi To jest kwintesencja w temacie : finanse i ty . Reszta jest zwyczajnym biciem piany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 01.10.2005 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 To że kredyt powinno sie brac w walucie w jakiej sie zarabia to mówią ci którzy nie maja dobrej oferty np. we frankach, podsumowując koszty i odsetki obydwóch kredytów czyli w PLN i CHF sam sobie odpowiesz co jest lepsze. Oczywiście cały czas pamietamy o ryzyku kursowym. Też byłem zwolennikiem w PLN dopóki nie musiałe wziąść kredytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.10.2005 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 PRO To że kredyt powinno sie brac w walucie w jakiej sie zarabia to mówią ci którzy nie maja dobrej oferty np. we frankach, masz w 100 % rację , ze strony banków to tylko marketing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.10.2005 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 Luc skywalker lavande napisał: och, gdybym był prorokiem.... Mimi To jest kwintesencja w temacie : finanse i ty . hehehehhehe, ja mam "malutkie" doświadczenie , nie wróżę z fusów i jak na razie chyba nieźle na tym wychodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 01.10.2005 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 Oczywiście cały czas pamietamy o ryzyku kursowym. Sam sobie odpowiedziales . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 01.10.2005 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 Luc skywalker lavande napisał: och, gdybym był prorokiem.... Mimi To jest kwintesencja w temacie : finanse i ty . hehehehhehe, ja mam wiedzę i wieloletnie doświadczenie , nie wróżę z fusów i jak na razie chyba nieźle na tym wychodzę Bardzo przepraszam ale czy moglabys to udowodnic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 01.10.2005 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 Luc skywalker lavande napisał: och, gdybym był prorokiem.... Mimi To jest kwintesencja w temacie : finanse i ty . hehehehhehe, ja mam "malutkie" doświadczenie , nie wróżę z fusów i jak na razie chyba nieźle na tym wychodzę Mimi To jak z tym doswiadczeniem ? Juz nie wieloletnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 01.10.2005 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 Znowu klamstwo? mimi? jak tak mozna?To ty mi zarzucasz , ze sie tu wogole wypowiadam , a sama klamiesz?A co jesli ktos uwierzy w to wieloletnie doswiadczenie?Ja przynajmniej mowie co mysle .fe fe fe fe taa , z frankiem wszystko jest ok , tylko niewiadomo po ile bedziePoczytaj ilu tu ludzi pisze , ze ma po kieszeni na kursieJa myslalm , ze ty wode lejesz tylko we wnetrzach , a tu jeszcze i finanseNieladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 01.10.2005 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 finansistko mimilapin zdecydowanie korzystniej wypadasz w łazience przysiądź se na jakims kafelku i zastanów się, jakie bzdury wypisujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 02.10.2005 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 notoryczne próby podważenia moich kwalifikacji są żałosne rzuć jakimś dyplomikiem co się będziemy przekomarzać będzie czarno na białym i bez wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 03.10.2005 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 i po co te przepychanki. dziś o właściwym wyborze waluty kredytu może tylko wiedziec dobra wróżka. Ja wziąłem nie tak dawno w złotym po tym jak frank spadł do poziomu 2,5zł. Tak więc teraz widzę, że był to chyba dobry wybór. Teraz słysząc w wypowiedziach liderów dominujacej partii politycznej o stopniowym osłabianiu złotego, by podtrzymywać export i o kontynuowaniu dalszych obniżek stóp% utwierdzam się w tym. Obecnie nie przeraża mnie wyższa o prawie 100 zł rata kredytu w PLN (spłacanego za 0,5 roku). Myślę, że ci co dziś zaczynają mysleć o kredycie mają jeszcze bardziej ułatwiony wybór, czego wszystkim życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.10.2005 01:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 mimi: co do waluty kredytu - jako finansista opowiadam się jednak za frankiem, nie za złotym. Choć kredyty złotowe są coraz tańsze i banki je oferujące prześcigają się w promocjach, nadal są droższe, biorąc pod uwagę wszystkie koszty kredytu ( w złotowych są niektóre opłaty "ukryte"). W przypadku wejscia w strefę Euro, na co jeszcze poczekamy trochę, banki stawiające na walutę, z pewnością zejdą z marży, bo mają z czego. widac to np. po akcjach promocyjnych niektórych banków, które obniżają oprocentowanie, kosztem swoich zysków podpisuję się pod tym jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.10.2005 01:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 dla zainteresowanych świeżymy informacjami na ten temat podaję kilk adresów www, do których codziennie zaglądam: http://gielda.wp.pl/ http://www.parkiet.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.10.2005 01:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 o dziennku Parkiet wspomiał już tutaj ktoś na wcześniejszej stronce. jest to jednak pismo czasem trudne do kupienia - w większości na prenumeratę, tylko przez sieć RUCH, w empiku jeden - dwa egzemplarze. W necie są na szczęście te same informacje Za darmo Warto zaglądać do bieżących informacji PAP. Ja mam informacje bezpośrednio od analityków finansowych, ale to wynika z mojej współpracy z bankiem i nie mogę ich niestety nawet cytować. Poza tym, po takich wydarzeniach jak wczoraj, wszelkie analizy można sobie .... Reasumując - kredyt we franku jest nadal tańszy, a jeśli relacje kursów się pogorszą, banki zejdą z prowizji, bo nie zrezygnują z tego produktu - za bardzo jest dla niech zyskownym. dyplomowany finansista mimilapin a o łazience też piszę, jak najbardziej, dla relaksu Kilka uwag o ukrytych kosztach: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=46288 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.10.2005 01:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 bardzo dużo na ten temat tu:http://kredyty.mystat.pl/kredyty-mieszkaniowe.html http://www.kredyty-mieszkaniowe.net.pl/ oraz tu - tu także kursy franka i opinie:http://kredyty-mieszkaniowe.mybank.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 07.10.2005 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 O czym wy piszecie? ja mam we frankach kredyt od 1,5 roku . Juz po miesiacu od wziecia kredytu rata spadla mi o 50 zl ( w przeliczeniu) i tak jest do tej pory. Nie wzrastala, utrzymywala sie na tym samym poziomie. Place wciaz mniej od pierwotnej kwoty jakies 50 zl.A kazdy bankowiec zgodnie twierdzil ze na przelomie ostatnich 10 lat frank byl jedna z najbardziej stabilnych walut i jest dobra waluta na branie kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts