RyMario 07.09.2005 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 WitamChce zamontowac sobie piec kondensacyjny. Mam zrobiony komin z kwasówką 13cm i chce wstawic rowniez kwasowke 8cm w srodek. Pytanie jest jedno, jak mam to zrobic zeby ta rura w srodku byla rzeczywiscie w srodku a nie przemieszczala sie w jakas strona. Czy musza byc jakies pierswcienie dystansujace czy cos tego typu? z gory dzieki za infopozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 07.09.2005 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Są uchwyty centrujące z tworzywa i z nierdzewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 07.09.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Najlepiej zastosować fabryczny zestaw powietrzno-spalinowy wyprowadzony na zewnątrz przez ścianę. Powinien być możliwie krótki ( 1- 1,5m ). Spaliny z kotła kondensacyjnego mają temperaturę ok. 40 st.C. W czasie silnych mrozów para wodna zawarta w spalinach może zamarzać przy wylocie komina wyprowadzonego ponad dach i spowodować jego zaczopowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neuron 07.09.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Skąd takie wiadomości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 07.09.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Z analizy zasady pracy kotła kondensacyjnego, lektury dokumentacji technicznej i doświadczenia ludzi znających się na rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 07.09.2005 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Najlepiej zastosować fabryczny zestaw powietrzno-spalinowy wyprowadzony na zewnątrz przez ścianę. Powinien być możliwie krótki ( 1- 1,5m ). Spaliny z kotła kondensacyjnego mają temperaturę ok. 40 st.C. W czasie silnych mrozów para wodna zawarta w spalinach może zamarzać przy wylocie komina wyprowadzonego ponad dach i spowodować jego zaczopowanie. spalin z kotła mają około 15C więcej niz temp zasilania aby nie zamarzło nie należy stosować parasola z wyprowadzeniem przez ściana może tanio ale niezbyt efektywnie i możliwość np. zawilgocenia dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 07.09.2005 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Witam Chce zamontowac sobie piec kondensacyjny. Mam zrobiony komin z kwasówką 13cm i chce wstawic rowniez kwasowke 8cm w srodek. Pytanie jest jedno, jak mam to zrobic zeby ta rura w srodku byla rzeczywiscie w srodku a nie przemieszczala sie w jakas strona. Czy musza byc jakies pierswcienie dystansujace czy cos tego typu? z gory dzieki za info pozdrawiam musisz odkuc rurę od dołu wyciągnąć odskraplacz i wytrzystkę włożyć rurę 80 włożyc kolano najlepiej dwuścienne 80 w 80 a 125 w 130 połączyc wszystko z kotłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RyMario 08.09.2005 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Rurę w kominie już mam i dlatego chce wlozyc druga i nie rozwazam juz innych mozliwosci typu znowu rura w rurze przez sciane. Gdzie mozna kupic takie elementy dystansujace? Czy tez moze to trzeba dorobic? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 09.09.2005 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Rurę w kominie już mam i dlatego chce wlozyc druga i nie rozwazam juz innych mozliwosci typu znowu rura w rurze przez sciane. Gdzie mozna kupic takie elementy dystansujace? Czy tez moze to trzeba dorobic? pozdr możesz to kupić w każdym sklepie instalacyjnm który np. handluje "Vaillantem" rura do kondensata z uszczelką i elementy dystansowe (7 szt w komplecie cena około 100zł) rura nie pamiętam ceny ( mam awarie komputera i klikam z Cafe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts