mzawadzk 07.09.2005 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Hej, Czy to normalne, że stąpając mocno na wylewce w narożnikach słyszę trzeszczenie (tarcie styropianu od dylatacji o ścianę)?? Tzn. wylewka w tych miejscach jakby lekko sprężynuje - dotyczy to tylko niektórych narożników. Podłoże to chudziak, na to styropian, folia, wylewka i dylatacja ze styropianu 1cm dookoła ścian). Boj ę się, że w tym miejscu mogą np. pękać płytki. Ewenutalne skucie - też może będzie pekać. Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 07.09.2005 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Styropian co najmniej FS20? Wylewka zbrojona siatką, czy bez siatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mzawadzk 07.09.2005 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Styropian FS30.Wylewka zbrojona tylko na przejściach (czyli w tych narożnikach nie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mzawadzk 11.09.2005 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Był kierownik budowy i stwierdził, że to jest OK. Walnąłem młotkiem w najbardziej trzeszczącym narożniku i nic, trochę mocniej i mały narożnik pękł. Szczerze mówiąc myślałem, że w taką wylewkę można walić młotem i nic, ale kierownik mnie uświadomił, że nie. Trochę żałuję, że wszędzie nie dałem zbrojenia (tylko na przejściach), ale już nie mam zamiaru się tym przejmować. W końcu to jest stosunkowo niegruba płyta betonowa leżąca na styropianie. Dobrze, że pod przyszłym kominkiem nie dawałem styropianu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts