Senser 07.09.2005 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Jest jakaś ciekawa szkoła na usunięcie brudu budowlanego, kurzu z ram, okien....brud pochodzący z "nalotu"....okna mahoniowe czasem białe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rokas 07.09.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Wydaje się że jedna: 1. Zakończyć prace wykończeniowe wewnątrz. 2. Umyć okna 3. Wymienić wodę 4. Umyć okna 5. pkt 3 6. pkt 2 Do skutku. Dobrym pomysłem jest cienka folia ( chyba steczowa się nazywa) sprzedawana na wałku. Zawijasz okna i zamykasz. Po zakończeniu budowy ją zrywasz. Podobnie robiłem, przy piankowaniu drzwi wewnętrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 07.09.2005 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Dobrym pomysłem jest cienka folia ( chyba steczowa się nazywa) sprzedawana na wałku. Zawijasz okna i zamykasz. Po zakończeniu budowy ją zrywasz. Podobnie robiłem, przy piankowaniu drzwi wewnętrznych. To wszystko było robione...ale ty piszesz o czymś co miało a nie "ma" miejsce...pytam o skuteczne rady jak tego brudu dość sprawnie się pozbyć...a o tych 6-ciu razach na okno to sam bym na to wpadł...ale podobno są jakieś metody...że lepiej pierw na sucho?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 07.09.2005 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Najpierw trzeba umyć i jeszcze mokre skrobać ale delikatnie - ja robiłam to po prostu paznokciami pomagając sobie nożykiem. Potem znów przetrzec , spryskać płynem i wypolerować. Moja mama która jest specjalistką od mycia okien stwierdziła, że przesadzam z tym skrobaniem " bo one będą jeszcze tyle razy myte ..." . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 07.09.2005 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 I pewnie tak też trzeba będzie zrobić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ls75 07.09.2005 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Do szyb jest taki srodek Super Tech za 12zl taka buteleczka.Skuteczny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 07.09.2005 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Do szyb jest taki srodek Super Tech za 12zl taka buteleczka. Skuteczny! Skuteczny "ogólnie" czy na budowlane zabrudzenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ls75 07.09.2005 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Do szyb jest taki srodek Super Tech za 12zl taka buteleczka. Skuteczny! Skuteczny "ogólnie" czy na budowlane zabrudzenia?? Skuteczny na zabrudzenia jak tynki, smoła, farba itp nie pamietam listy dokladnie bo mam to na budowie. Ale to dedykowany srodek na zabrudzenia typowo budowlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 07.09.2005 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 A czy jest powszechnie dostępny czy tylko gdzieś specjalnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 07.09.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Przed rozpoczęciem procesu mycia okien , dobrze je odkurzyć odkurzaczem (dużo mniej pracy) .Sprawdziłem osobiście .Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ls75 07.09.2005 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 A czy jest powszechnie dostępny czy tylko gdzieś specjalnie?? Kupilem w skladzie budowlanym. Powinien byc latwo dostepny w sklepach z materialami bud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 07.09.2005 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Przed rozpoczęciem procesu mycia okien , dobrze je odkurzyć odkurzaczem (dużo mniej pracy) .Sprawdziłem osobiście .Pozdr. Oooo właśnie...o tym nie pomyślałem...a kurde ciekawa opcja.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ls75 07.09.2005 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Do szyb jest taki srodek Super Tech za 12zl taka buteleczka. Skuteczny! Aha i raczej do mycia ram tego nie stosowac tylko do samych szyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 08.09.2005 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Senser Napisałem tak, bo sam na forum wyczytałem te mądrości, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 08.09.2005 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Senser Napisałem tak, bo sam na forum wyczytałem te mądrości, A ty cwaniaczku jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 08.09.2005 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 kochani ))))) Coca-cola )))) i bynajmniej to nie zart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 09.09.2005 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 kochani ))))) Coca-cola )))) i bynajmniej to nie zart Coca-Cola? Przecież jest lepka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 09.09.2005 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Do szyb jest taki srodek Super Tech za 12zl taka buteleczka. Skuteczny! Aha i raczej do mycia ram tego nie stosowac tylko do samych szyb. A do okien plastikowych się nadaje ?? Mam straaaasznie zabrudzone - wżarty brud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 09.09.2005 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 lepka - owszem zazre ci brod a pozniej to juz tylko woda sprobuj i podziel sie tu swoim zachwytem z innymi )))) Sam bylem zaskoczony na jednej z inwestycji jak ekipa sprzatajaca tego napoju uzywala - efekty byly piorunujace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 09.09.2005 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Coca-colą amerykańscy żołnierze w wietnamie polewali skorodowane i zardzewiałe śruby, przetykali zatkane chłodnice, czyścili karabiny, cola dziala lepiej jak penetrol, jest tak żrąca że tylko nasze żołądki jakoś ją wytrzymują, rozkłada aluminium itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts