Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mycie okien i ram po gipsowaniu, malowaniu...

Senser

Recommended Posts

Wydaje się że jedna:

1. Zakończyć prace wykończeniowe wewnątrz.

2. Umyć okna

3. Wymienić wodę

4. Umyć okna

5. pkt 3

6. pkt 2 :D

Do skutku.

Dobrym pomysłem jest cienka folia ( chyba steczowa się nazywa) sprzedawana na wałku. Zawijasz okna i zamykasz. Po zakończeniu budowy ją zrywasz.

Podobnie robiłem, przy piankowaniu drzwi wewnętrznych.

Dobrym pomysłem jest cienka folia ( chyba steczowa się nazywa) sprzedawana na wałku. Zawijasz okna i zamykasz. Po zakończeniu budowy ją zrywasz.

Podobnie robiłem, przy piankowaniu drzwi wewnętrznych.

To wszystko było robione...ale ty piszesz o czymś co miało a nie "ma" miejsce...pytam o skuteczne rady jak tego brudu dość sprawnie się pozbyć...a o tych 6-ciu razach na okno to sam bym na to wpadł...ale podobno są jakieś metody...że lepiej pierw na sucho?? :-?

Najpierw trzeba umyć i jeszcze mokre skrobać ale delikatnie - ja robiłam to po prostu paznokciami pomagając sobie nożykiem. Potem znów przetrzec , spryskać płynem i wypolerować. Moja mama która jest specjalistką od mycia okien stwierdziła, że przesadzam z tym skrobaniem " bo one będą jeszcze tyle razy myte ..." .

Do szyb jest taki srodek Super Tech za 12zl taka buteleczka.

Skuteczny!

Skuteczny "ogólnie" czy na budowlane zabrudzenia??

Skuteczny na zabrudzenia jak tynki, smoła, farba itp

nie pamietam listy dokladnie bo mam to na budowie. Ale to dedykowany srodek na zabrudzenia typowo budowlane.