Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt RUSAŁKA pracownia DOM NA PIATKĘ

Recommended Posts

Witam!

Gibi_P wyobraź sobie, że przedstawicielka Domu na 5 przeczytała moje zapytanie na tym forum i udzieliła odpowiedzi:

*Witam,

Aby obniżyć budynek mozna:

**1. Obniżyc o dwa schodki (ale wtedy jesli jest wersja z garażem to

posadzka garazu jest ponizej poziomyu gruntu). Taki zabieg da 30 cm.

2. Obniżyc strop nad parterem o ok 18cm -jeden schodek klatki schodowej

(w tej chwili wysokość parteru od podłogi do sufitu - 2,92m) . Wymaga to

przeprojektowania schodów.

3. Ewentualnie zmniejszyć kąt nachylenia dachu do 40 stopni

Mozna te rozwiązania połączyć. Nasza Pracownia wyraża zgodę na

wprowadzanie zmian do projektów samych zmian dokonuje Pan we własnym

zakresie z architektem adaptującym projekt do działki.

W razie pytań prosze o kontakt

Pozdrawiam

Iza Kowalska

*

Pracownia Projektowa

Dom na 5tkę!

http://www.domna5.pl

tel./fax. 071 363 58 75

tel.kom. 0604 674 840

Muszę przyznać, że notowania tej pracowni projektowej bardzo wzrosły w moich oczach.

Pozdrawiam

Tomek (Nautilus)

• Odpowiedzi 316
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki Nautilus chyba połączyłbym punkt 2 i 3. Pierwsza opcja nie wyszłaby w moim przypadku.

:lol: Ważne, że jest taka możliwość. Życie i przede wszystkim ceny materiałów pokażą czy będzie możliwe zrealizowanie tego projektu.

Ja bym chyba wprowadził jeszcze jedną zmianę, mianowicie: kibelek na tym samym poziomie, co parter i wejście od strony holu zamiast szafy. Tym sposobem można by odciąć część mieszkalną od gospodarczej.

Pozdrawiam Wszystkich Rusałkowiczów

Franki mam prośbę, czy masz foto domu od strony garażu? Interesują mnie okna nad garażem i w związku z tym mam kilka pytań. Czy garaż, toaleta na dole i pom. gospodarcze są obniżone o kilka stopni? Czy do garderoby masz wejście z półpiętra. Czy w garażu zrobiłeś sufit podwieszany? Jaki jest kąt nachylenia dachu nad garażem?

Pozdrawiam

Paweł

Franki mam prośbę, czy masz foto domu od strony garażu? Interesują mnie okna nad garażem i w związku z tym mam kilka pytań. Czy garaż, toaleta na dole i pom. gospodarcze są obniżone o kilka stopni? Czy do garderoby masz wejście z półpiętra. Czy w garażu zrobiłeś sufit podwieszany? Jaki jest kąt nachylenia dachu nad garażem?

Pozdrawiam

Paweł

Niestety nie mam.

Okna od strony garażu są identyczne jak od strony przeciwnej. Poziom toalety, pom. gospodarczego i garażu jest obniżony o wysokość 3 stopni.

Z półpiętra jest wejście do garderoby. Na przeciwko garderoby mam wejście do niewielkiego schowka, który znajduje się nad wc.

W garażu nie ma podwieszanego sufitu. Jestem w trakcie podbijania boazerią skosów. Przestrzeń pomiędzy boazerią i dachówką - 20cm - wypełniona wełną mineralną + folia.

Co do kątu nachylenia to go nie mierzyłem, ale gąsior dachówki znajduje się jakieś 60cm poniżej dolnej linii okien (po środku między nimi).

Pozdrawiam,

Marek

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Zestawienie powierzchni

http://gpaul.ovh.org/dom/powierzchnieI.PNG

http://gpaul.ovh.org/dom/powierzchnie.PNG

Oczywiście w tym rysunku zrobilismy jeszcze drobne korekty. Typu przesunięcie drzwi na górze w dwóch pomieszczeniach. Przesunięcie ścianki i szafy. Zmniejszenie słupa kolo schodów itp.

Przemek dobre pytanie :D

Mam nadzieje że jak dobrze pójdzie to za miesiąc. :)

Pozdrawiam

Paweł

Witam wszystkich ,,Rusałkowiczów'' :D

Cieszę się, że mogę dołączyć do grona budujących ten typ domu.

Jestem od wczoraj posiadaczem projektu i za jakiś czas mam nadzieję rozpocząć budowę. Mam nadzieję, że będę mógł liczyć na jakieś podpowiedzi od bardziej doświadczonych.

Pozdrawiam - Grzegorz :D