kosolki 15.01.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Na początku chcieliśmy mieć Storczyk, jednak z powodu układu schodów zrezygnowaliśmy z niego, teraz zastanawiamy się na Rusałką. Mam pytanie, czy dobrze tam zauważyłem, że idąc do WC i CO trzeba zejść 3 schody w dół? Czy oznacza to, żę oba te pomieszczenia będą na niższym poziomie względem poziomu korytarza? Czy ktoś już może jest w trakcie budowy? Chętnie bym obejrzał sobie postęp prac i w ogóle.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franki 17.01.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Witam! Wlasnie kupilismy projekt domu Rusałka i jest on obecnie w trakcie adaptacji na naszą działkę. W projekcie dokonaliśmy nastepujących zmian: - zmienilismy dach nad garażem na dwuspadowy, - zlikwidowalismy lukarne z balkonem nad wejsciem i tam umiescilismy okna dachowe, - wewnatrz domu powiekszylismy wiatrolap o 50cm kosztem gabinetu, w celu umieszczenia tam szafy, - zlikwidowalismy scianki dzialowe pomiedzy kuchnia, a salonem, - zmniejszylismy drzwi balkonowe, wyjsciowe do poziomu okien na bocznej elewacji, a trzyskrzydlowe okno zostalo przedluzone do podlogi i tam bedzie wyjscie na taras, - powiekszymy rowniez taras, - na poddaszu powiekszylismy lazienke czesciowym kosztem malego pokoju, wygospodarowana zostala tam czesciowo garderoba, reszta zostala polaczona z pokojem, - garderoba na polpietrze bedzie swoista graciarnia, Jezeli bedziecie zainteresowani, mozemy wyslac zmieniony plan parteru i poddasza. Dzis wlasnie pierwszy z wykonawcow wycenil nam koszt budowy stanu surowego, otwartego na 120,000 + 7% Vat (w tym robocizna 40 tyś.). Wydaje sie nam mocno duzo Co wy na to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosolki 17.01.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 bardzo chętnie zobaczyłbym wasze zmiany w projekcie.. Jeślibyście mogli zrobić skan i przesłać go do mnie to byłbym bardzo wdzięczny.PozdrawiamPrzemekPS12000 to cena stanu surowego podana w projekcie na stronie internetowej. Popatrzcie jeszcze gdzie indziej, może znajdziecie innego wykonawcę, tańszego.Czy rzeczywiście do ubikacji na parterze trzeba zejść 3 stopnie w dół?mój adres to [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franki 18.01.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Poziom ubikacji, korytarzyka i pomieszczenia gospodarczego z garazem jest o 54cm nizej w stosunku do poziomu salonu. Schodzi sie po 3 stopniach na dol. Pastaram sie wyslac zmieniony projekt parteru i poddasza jeszcze dzis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosolki 18.01.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 zmartwiłem się trochę wiadomością o obniżeniu poziomu, gdyż kojarzy mi się to z więkaszymi kosztami budowy. Niewiem czy mam rację, co o tym sądzisz?Najprawdopodobniej jutro dostaniemy projekt(zależy od poczty). Nad garażem chcemy zrobić taras, powiększyć salon wyrównując ścianę od strony ogrodu. Planujemy też garderobę zamienić na piętrze z łazienką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franki 18.01.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Co do obnizenia poziomu, skad planujesz wyjscie na planowany taras? Jezeli z polpietra to logiczne jest wyrownanie poziomow garazu z poziomem domu. Jezeli planujesz wyrownanie sciany od strony ogrodu musisz przewidzec zmiany w konstrukcji dachu. Projekt zostal juz wyslany (po drobnych problemach ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosolki 18.01.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 dzięki projekt doszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justach 20.01.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Witam serdecznie zwolenników Rusałki. W październiku szukałem osób, które realizują lub zamierzają realizować ten projekt - bez odzewu. Postanowiłem, że bez "wsparcia duchowego" zacznę jego realizację. Długo nie obserwowałem forum i dziś stwierdzam, że nie jestem pierwszy. serdecznie witam Kosolki oraz Franki. Moje wcześniejsze plany zmierzały w kierunku Iskierki lub Marysi z ING. Jednak Rusałka przeważyła. Zamówiłem projekt i w poniedziałek mam go otrzymać. Myślę, że Kosolki i Franki przyjmą mnie do "klubu". Franki - mam pytanie dotyczące zmian. szczególnie chodzi mi o dach nad garażem ( co w tym wypadku z oknami nad dachem). Gdybyś mógł mi przysłać skany swoich zmian to byłbym wdzięczny. Mam nadzieję, że zobaczę Twoją realizację, gdyż dzieli nas tylko 100 km. Mój adres: [email protected]Czekam na Wasze wrażenia i doświadczenia z realizacji. Pozdrawiam - Justach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justach 20.01.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Jeszcze jedno - Kosolki jak możesz to przybliż mi swój pomysł z tarasem nad balkonem. Proszę też o przemyślenia nad zmianami adaptacyjnymi.Pozdrawiam. Justach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosolki 21.01.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 my dostaliśmy projekt wczoraj. Marzymy ( te marzenia stają się realne po rozmowie z zrchitektem) zamiast Wc na parterze będzie garderoba, garaż max. przesunięty do przodu z linią budynku, za garażem pomieszczenie gospodarcze. WC + prysznic na miejscu pomieszczenia gospodarczego. Żeby zachować jeden komin w WC będzie piec. Na piętrze zamian miejsc- garderoby z łazienką (jeden pion). Zastanawiamy sie nad całkowitą likwidacją częśći zadaszonej salonu od strony ogrodu (równa ściana na całej szerokości). Odnośnie garażu to jak będziemy mieć zmiany w projekcie to damy znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franki 21.01.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Justach pewnie, ze ciebie przyjmiemy Skan wlasnie sie wysyla. Jesli bedziecie chceli to wysle Wam widok elewacji naszego domu po zmianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justach 21.01.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Witam "rusałkowiczów".Franki dziękuję za skan. Widzę zmiany lecz chyba w mojej sytuacji nie pójdę w tym kierunku. Zmieniałeś dach nad garażem - jaki kąt, czy nie zasłania okien na ścianie? czy nie myślałeś o zmianie długości garażu.Kosolki jak miałaby wyglądać zmiana salonu. Chyba zmniejszyłby swoją długość o jakieś 180 cm ?. Mam jeszcze do Was pytanie - pranie i suszenie - gdzie i jak. acha - jak piec w łazience (byłe pomieszczenie gospodarcze to chyba gazowy?)W poniedzałek mam dostać projekt. Jak spojrzę na rysunek techniczny to może będę miał więcej pomysłów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosolki 30.01.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 na środę jesteśmy umówieni na kolejną rozmowę z architektrm. Powie nam czy zmiany jakie chcemy zrobić są realne do zrobieniaCo do salonu to na pewno będzie mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosolki 27.02.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 mamy zrobione wyrównanie poziomów między łazienką a salonem (tam gdzie są schody). Architekt zmienił też wysokość z 2,90 na 2,70. Piec będzie gazowy w pomieszczniu gospodarczym za garażem> Garaż został wydłużony, jest teraz na równi z długością domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosolki 27.02.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 mamy zrobione wyrównanie poziomów między łazienką a salonem (tam gdzie są schody). Architekt zmienił też wysokość z 2,90 na 2,70. Piec będzie gazowy w pomieszczniu gospodarczym za garażem> Garaż został wydłużony, jest teraz na równi z długością domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justach 01.03.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Witaj Kosolki. Mam do Ciebie pytanie - na czym w końcu zamknęły się Twoje zmiany. U mnie zmian było niewiele: wydłużenie garażu ( tylko do tyłu ), zaprojektowanie trzeciego kanału symowego w kominie (kominek, piec na paliwo stałe oraz piec gazowy-awaryjny), zmiana długości belek stropowych nad gabinetem i wiatrołapem -jedna długa nad tymi pomieszczeniami zamiast dwóch. Teraz czekam na pozwolenie i jak ziemia odmarznie - do pracy. Mam nadzieję, że na bieżąco będziemy się informować o postępach prac i doświadczeniach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosolki 19.04.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 po 20 kwietnia mamy dostać pozwolenie na budowę. Może w tym roku zrobimy fundamenty. Jak dostanę projekty po zmianach wraz z pozwoleniem na budowę to zrobię skany rysunków. Mam nadzieję że na bieżąco będziesz informować o pracach na budowie.Przydałyby się jakieś zdjęcia.Jak chcesz to mogę Ci przesłać zdjęcia działki wraz z otaczającą ją okolicąPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justach 19.04.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Witam "RUSAŁKOWICZÓW" - i widzę że coś się ruszyło. Kosolki - dzięki za informację. Ruszamy prawie równocześnie. Proponuję wymianę doświadczeń i zdjęć. Jak dostanę pozwolenie to się odezwę. Pozdrawiam Justach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justach 19.04.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Kosolki czekam na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosolki 22.04.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 justach zdjęcia wysłałem Ci na maila, bo nie umiem wkleić na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts