kosolki 09.05.2007 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 witamprzepraszam, że nie odpisywałem. Rozrysowałem projekt domu w trójwymiarze. Jak chcesz to podaj email na PW to podeślę Ci moje rozwiązanie Rusałki. Cały dół mamy na jednym poziomie, wysokość salonu zmniejszyliśmy do 2.70mPozdrawiamPrzemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franki 09.05.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Dzieki za wyjaśnienie sprawy wentylacji. Skrucenie salonu o jakieś 50 cm ale to już była by ostateczność, wszystko zależy od działki którą dostanę. jeśli chodzi o okna to mam na myśli z boku budynku http://img67.imageshack.us/img67/4351/rzutrusalka1kb8.gif to które jest w salonie i to w kuchni, ale sam nie jestem tego pomysłu jeszcze pewny Rzeczywiscie kuchnia w/g projektu jest dość trudna do urządzenia ze względu na 2 okna. My zlikwidowaliśmy ścianki między kuchnią a salonem i tam będzie barek, kominek przesunęliśmy do samych schodów, tym samym zyskując więcej miejsca w części wypoczynkowej. Jeśli to możliwe nie zmniejszaj wielkości salonu bo on i tak jest dość mały. Pozdrowienia dla budujących Rusałki. Sam przymierzam się do tego projektu, ale mam jedną wątpliwość a mianowicie wielkość łazienki. Czy nie dało by się jej powiększyć kosztem garderoby(problem z kominem) lub zamienić z garderobą. Ktoś z was wcześniej wspomniał o takiej opcji. Czy może to zrealizował i czy mógłby podzielić się uwagami ewentualnie kilka fotek. Dzięki z góry. Ja swoją łazienkę powiększyłem o 50 cm kosztem małego pokoju obok łazienki i wstawiłem okno dachowe. Nie jest to salon ale przynajmniej widno, jest to moim zdaniem trochę nie przemyślane pomieszczenie przez pana projekt. Skosy są bardzo duże i trzeba nieźle główkować żeby dobrze je urządzić Pozdrawiamy, Marek i Elka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia i marcin 09.05.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witamy Wszystkich!! W związku z posiadaniem wąskiej działki, tylko 20m jesteśmy zainteresowani Rusałką ale chciałbym się zapytać jak to jest z tym niższym poziomem garażu, pom. gosp. i wc?? Jestem dość wysoką osoba i obawiam się, ze może być trochę niskawo Czy jest ktoś w stanie rozwiać moję wątpliwości? Z góry dziekujemy z odpowiedz. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gibi_P 10.05.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 kosolki ja bym chętnie zobaczył ten projekt Mój adres meilowy: [email protected]Jeżeli powiększyłeś salon o tą wypustkę to na górze będziesz musiał chyba wylewać dodatkowo belkę na płycie, i czy te zmiany dokonywałeś sam w ramach pozwolenia na zmiany, czy może musiał to zrobić projektant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosolki 10.05.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Gibi rysunki przesłałem na pocztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JEROMINO 10.05.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Kosoli mój adres [email protected] i jeżeli mógł byś przesłać projekt był bym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosolki 11.05.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Kosoli mój adres [email protected] i jeżeli mógł byś przesłać projekt był bym wdzięczny. OK wysłałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gibi_P 11.05.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Dzięki rysuneczki doszły , faktycznie zyskuje się trochę przestrzeni a poza tym pokuj jest bardziej ustawny. Widzę, że zrezygnowałeś z kotłowni, zamiast której jest łazienka przynajmniej w tym projekcie. Z tym salonem ja też raczej pójdę w tą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosolki 11.05.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 cieszę się żę mogłem pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosolki 11.05.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 cieszę się żę mogłem pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_A 15.05.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 WITAM!Ja też jestem zainteresowana wybudowanie RUSAŁKI. Mam jednak trochę wątpliwości. Cz ktoś w kujawsko-pomorskim wybudował Rusałkę. Jeśli nie to proszę o zdjęcia od innych RUSAŁKOWICZÓW o zdjęcia z realizacji projektu. Z góry za to bardzo dziękuję. [email protected]Mam jeszcze pytanie czy ktoś powiększał wc na dole i garaż. Ile kosztowały zmiany w projekcie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosolki 16.05.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Kurcze z materiałami budowlanymi jest masakra, nic nie można dostać. W zeszłym roku kupiłem materiał (wyłożyłem na niego pieniądze) a teraz nie mogę się go doczekać, bo niema go nawet u producentów. Materiał podobno sprowadzany jest dla mnie z Niemiec. Normalnie obłęd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stokrotka21 18.05.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Witam wszystkich. Cieszę się, że nie jestem jedyną osobą, której spodobał się projekt RUSAŁKA. Jestem na etapie wylewania fundamentów. Zastanawiam się jakie możliwe zmiany są do zrobienia. Nie bardzo mam pomysły na jakiekolwiek zmiany, dlatego proszę o kilka propozycji. Czuje, że coś ciężko pójdzie nam ta budowa patrząc na to co się dzieje w koło. Brak materiałów, no i ceny kolosalne. Jestem przerażona. Jeszcze raz bardzo proszę o kilka wskazówek a jeszcze bardziej o zdjęcia z realizacji. Pozdrawiam gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gpaul 20.05.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Witam.Cieszę się że nie jesteśmy sami którzy chcemy budować Rusałkę. Projekt bardzo nam się podoba. Chcemy wprowadzić kilka zmian i cieszę się że kilka z nich już znalazło potwierdzenie w waszych postach:- wyjście z salonu przez duże drzwi na taras zamiast okna- okno dachowe w łazience do góry- kominek przesuwam bliżej schodów- myślę nad likwidacją bocznego okna w kuchni i w salonie a zamiast tego jedno okno po środku.Na razie tyle. Kosolki wyczytałem z postów, że byłeś u Justacha i widziałeś już gotowy dom. Chętnie też obejrzałbym Twój projekt w trójwymiarze.PozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gpaul 20.05.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 No tak nie podałem maila. Kosolki poproszę też o projekt na maila: [email protected]. Mieszkamy blisko siebie. Może będzie możliwe kiedyś abyśmy obejrzeli jak Twój dom powstaje? PozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosolki 21.05.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 witam wszystkich, a przede wszystkim kolegę z Wielkopolski. Oczywiście zapraszam do obejrzenia mej "budowy". Jak na razie to są tylko wykonane fundamenty i nie wiem kiedy będą ściany - brak materiałów na ściany. Z Ostrowa nie jest daleko ja do Justacha miałem dwa razy taką drogę. Na maila prześlę Ci numer telefonu do mnie, jak bedziesz jechał to dasz znać kiedy. Projekt 3D oczywiście prześlę. Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gpaul 21.05.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Witam wszystkich. witaj kosolki. Dziekuję za zaproszenie na pewno skorzystam. Z czego budujesz mury jeśli wolno spytać. Ja myślałem o Porothermie 44. Zastanawiam się też nad drewnianym stropem. Mam awersje do betonu i wolałbym jak najmniej go używać . Nie wiem tylko czy w Rusałce jest to możliwe. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosolki 22.05.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 ja chciałbym budować z siporexu. Co do drewnianego stropu to nie mam pojęcia jak będzie się zachowywał. Rysuneczki właśnie w tej chwili idą pocztą do Ciebie.PzdrPrzemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_A 24.05.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 WITAM! Panowie widać dyskutują a jak widzę kobiecie to nikt nie chce pomóc!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gpaul 24.05.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Witam wszystkich a zwłaszcza Monike:D .Jestem na tym samym etapie co Ty tzn dopiero wszystko planuje i jestem z Wielkopolski. Zamierzam własnie napisać do architekta czy możliwe są technicznie zmiany "po mojemu", czyli przesunięcie kominka i drewniany strop. Jak uzyskam odpowiedź to się podzielę z Tobą.PozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts