Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy jeszcze jestem facetem...

niciacia

Recommended Posts

Przepraszam wszystkich panów, którzy przez mojego posta są teraz zaganiani przez swoje żony i nie tylko do ciężkich prac domowych. Nie miałem świadomości, że mój post będą czytały kobiety :D :D :D 8)

Jeżeli któryś z panów będzie zmuszany do robienia czegoś, czego do tej pory nie musiał robić (z powodu mojego postu), to proszę dzwonić - przyjadę i chętnie pomogę. Podaję numer: 0 700 ...

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przepraszam wszystkich panów, którzy przez mojego posta są teraz zaganiani przez swoje żony i nie tylko do ciężkich prac domowych. Nie miałem świadomości, że mój post będą czytały kobiety :D :D :D 8)

Jeżeli któryś z panów będzie zmuszany do robienia czegoś, czego do tej pory nie musiał robić (z powodu mojego postu), to proszę dzwonić - przyjadę i chętnie pomogę. Podaję numer: 0 700 ...

ile kochaniutki bierzesz za godzinę :wink: bo jak rozumiem nadzór trzymać będziesz wezwany o każdej godzinie dnia i nocy

Jesteś facetem i to całkiem fajnym :) Łączysz przyjemne z pożytecznym :) Mój też ogląda mecze (ale tylko siatkówki), nie prasuje wprawdzie, ale za to gotuje (specjalność - dania mięsne), piecze (specjalnośc - biszkopt), robi "ciężkie prace" wokół domu, kosi trawę, rąbie drewno, rozpala w kominku, naprawia zepsute, ulepsza dobre, myśli, płaci rachunki, robi za szofera. Ja nie piorę (pierze pralka), nie zmywam (zmywa zmywarka), ale prasuję, sprzątam, gotuję, upiekszam, dbam. Chyba robię mniej. No i jestem uzależniona - bez niego ani rusz. Aha - z racji tego, że aktualnie robię za inkubator dla Młodego, mąż pomógł mi raz powiesić firanki, z własnej inicjatywy umył okna w całym domu (zaznaczając przy tym, żebym sie nie przyzwyczajała :wink: ), nie wymaga ode mnie pomocy a czasem nawet przegania od swoich prac :) I to jest właśnie wg. mnie przykład fajnego faceta :) W życiu nie zamieniłabym go na macho oglądającego mecze z puszką piwa w ręce, który nie wie, gdzie jest kuchnia :D

Nie ma w języku polskim słowa firana jest firanka. To tak przy okazji.

Co nie zmienia faktu, że firany i firanki trzeba prasować :) :wink:

Niciacia, zdradzę Ci moją tajemnicę 8) Ja firanki piorę w pralcę, dodaję dobry płyn do płukania, porządnie odwirowuję i ...................wieszam bez prasowania :D

Niciacia, zdradzę Ci moją tajemnicę 8) Ja firanki piorę w pralcę, dodaję dobry płyn do płukania, porządnie odwirowuję i ...................wieszam bez prasowania :D

To co twój facet robi podczas oglądania meczu ?? :o :D :o :wink:

on nie oglada meczy, nie znosi piłki nożnej :lol:

dobre mecze ogladam ja :D

http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=15001

Nigdy nie prasowalam firan. Prala, do ostatniego plukania dodawalam soli specjalnej wlasnie do plukania i po odwirowaniu przyczepialam do karnisza.

Jestes facetem, prawdziwym na dodatek, i mysle, ze Twoja zona ma dobrze :D

Jest, ale jako zgrubienie wyrazu firanka.

Tak jak poducha jest zgrubieniem poduszki :wink:

Wiesz, także mnie ta wszechobecna "firana" wnerwia. Jakby wszyscy mieli firanki dziesieciometrowej długosci! No, ale w połączonym z kuchnią "salonie" zwykła "firanka" może nie uchodzi :roll:

Jak tak dalej pójdzie, pojawia się same lodówy, zmywary itp.

A może żona założyciela wątku ma rzeczywiścioe wielkie firany w swoim domu. Przyszedł w odwiedziny, wziął żelazo, dechę i jej prasuje.