Iktorn 06.12.2002 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2002 Wlasnie odwiedzilem Bartycka w Warszawie i troszeczke zglupialem ... chce wymienic okna stare na nowe drewniane biale dobre !!! moze tez w rozsadnej cenie ...takie ktorych po zakonczeniu okresu gwarancji nie trzeba wyrzucic !!!Prosze o pomoc ... jakie okna uzytkujecie ? Jakie sa Wasze doswiadczenia ? Kto z czystym sumieniem poleci swoje biale okna drewniane ? Duze dzieki za uwagi PozdrawiamIktorn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek r 06.12.2002 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2002 gdybym polecił Ci okna drewniane, moje sumienie nie byłoby czyste. oto argumenty:spytaj potencjalnego producenta okien o możliwości wykonania konserwacji okna w ramach usługi gwarancyjnej i pogwarancyjnej. konserwacja powinna obejmować renowację powłoki lakierniczej, konserwację okuć i uszczelek. dotychczas stosowane metody oklejania okien taśmą malarską są przestarzałe, a nawet gdyby je zastosować nigdy nie uzyskasz takiego efektu jak w przypadku innych okien. proponuje odwiedzić stronę internetową z "polskieokna" tam udzielają fachowych informacji z których miałem okazję korzystać. ale ta informacja jest na tyle nieprecyzyjna i lakoniczna i tylko mówi że trzeba to wykonać. jeśli chodzi o sposób jak to wykonać aby się nie napracować i efekt był zadowalający tego już nie mówią. zresztą- zbierzesz informacje z różnych źródeł , przeanalizujesz i przekonasz się sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekk 06.12.2002 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2002 Okna drewniane mają swój niepowtarzalny urok, wiążący się z ich wyglądem: rysunek słojów drewna na powierzchni, różnice kolorów na płaszczyznach. Co za tym idzie? Kolor! Drewniane okno w kolorze białym to pomyłka! Jeśli chcesz mieć białe okna to kup sobie plastiki. Wyjdzie prawie o połowę taniej. Poza tym okna drewniane pod biały lakier kryjący są produkowane z trochę mniej reprezentacyjnych fragmentów drewna (nie wypowiadam się o wszystkich producentach, ale ci z którymi miałem do czynienia z rozbrajającą szczerością przyznawali się, że w takim przypadku mikrowczepy to standard). Ale za to niemalże każdy z producentów oferuje na zakończenie okresu gwarancyjnego (standartowo 5 lat) odnowienie powłoki - bezpłatnie. Jednakże wszystkie rozmowy prowadzone są indywidualnie i tylko od Ciebie zalęży, co uda Ci się wytargować. Ja jestem za oknami drewnianymi, ale wybór należy do Ciebie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 09.09.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 jak drewniane to zobacz tu (link poniżej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts