Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto ma kocioł Urlicha? podobno szajs

buczek

Recommended Posts

• 4 weeks później...

buczek: oczywiście dużo o tych piecach było na forum - proponuję wyszukiwarkę

pozdr - Krzysiek

Odrobiłem lekcję i ani trochę nie jestem mądrzejszy. W archium tyle samo za co i przeciw.

Moje obawy budz głownie marketingowa sciema: Koreanska firma podszywająca się pod Samurajów - na ludzich choć trochę myślących musi to rodic jak najgorsze skojarzenia! I do tego ta niemiecka nazwa!

Prosze o świeże refleksje użykowników Ulricha. Acha, chodzi mi o kocioł gazowy....

Muszę Cię zmartwić. Świat się zmienia i pełen jest tego typu sytuacji. Ostatnio dowiedziałem się, że amerykański GM produkuje pewien model szwedzkiego SAABA w japońskim FUJI MOTORS, który słynie przede wszystkim z SUBARU. Sprawdź opinię użytkowników kotłów, które bierzesz pod uwagę. No i ceny.

Pozdrawiam.

:D :p :D :p :D :p Od dwóch sezonów użytkuję "kondensata KO 21" i nie miałem najmniejszych problemów z nim,

Trochę informacji o mojej chałupce:

długość ścian zewnętrznych 88,5 metra, 15 narożników

powierzchnia urzytkowa 145m2 w tym 85m2 podłogówki,

temperatura w salonie 21-22 stopnie C.,

sypialnie 19-20 stopni C.,

ściany 24cm BK + 16cm styropian

Zużycie gazu płynnego na rok (365 dni) CO + CWU

maj 2004 do maj 2005 około 2100 litrów.