predatorc4 08.09.2005 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 ... jedno rodzinnego, 3 pokojowego parterowego. Jeżeli chciałbym ewentualnie później dobudować piętro to czy ten metraż się zmienia. Obecnie posiadam 187,5 m2 i chciałbym na tym placyku wybudować taki domek czy jest to możliwe? Będę bardzo wdzięczny za wszelkoą podpowiedź. Wszystkim któży mi pomogą WIELKIE DZIĘKUJĘ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 08.09.2005 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Do wymiarów domku dolicz 4m do granicy w przypadku ściany z oknem lub 3 metry w przypadku ściany bez okna i będziesz wiedział czy Ci ten domek wejdzie na działkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
predatorc4 08.09.2005 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 ...chodzi mi o to czy prawnie jest to jakoś uwarunkowane, tz. czy jest jakiś prawo że na działce powiedzmy nawet kwadratowej o wymiarach 15m/15m można postawić budynek 14m/14m. Bo zmieścić w działce muszę się razem z wystającymi balkonami itp. Nie wiem natomiast czy jest jakieś prawo co do powierzchni budynku w stosunku do działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 08.09.2005 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Takie informacje możesz i powinieneś uzyskać w wydziale architektury i urbanistyki, bo to oni określają minimalną pow. działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 09.09.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Warunki zabudowy lub plan zagospodarowania terenu dla twojej działki powinien określać jaki procent działki maksymalnie może stanowić zabudowa. Musisz wystąpić o warunki zabudowy lub wypis z miejscowego planu zagospodarowania terenu do urzędu miasta czy gminy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
predatorc4 09.09.2005 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 09.09.2005 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 ...chodzi mi o to czy prawnie jest to jakoś uwarunkowane, tz. czy jest jakiś prawo że na działce powiedzmy nawet kwadratowej o wymiarach 15m/15m można postawić budynek 14m/14m. Bo zmieścić w działce muszę się razem z wystającymi balkonami itp. Nie wiem natomiast czy jest jakieś prawo co do powierzchni budynku w stosunku do działki. prawnie własnie uwarunkowane sa odleglosci projektowanego budynku od granic działki. twoja powierzchnia działki daje np działke o wymiarach 13,7x13,7m. teoretycznie przyjmując tylko z dwóch stron budynku okna zostaje Ci na budynek minimum 6,7 x 6,7m. Minimum, bo istnieje przepis, który mówi, że ściany bez okien mozna ustawić do 1,5m od granicy jesli działka jest za mała. Czyli w tym wypadku byłoby to maximum 8,2 x 8,2m. Balkony, tarasy i okapy mogą byc już poza tą granicą. Tak czy inaczej w planie albo WZce na 90% określą Ci powierzchnię mozliwą do zabudowy. I wtedy może się okazać, że nic tam nie zbudujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
predatorc4 09.09.2005 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 robert skitek - WIELKIE DZIĘKI - właśnie takiej odpowiedzi szukałem i teraz mam pewność że rozpoczęcie jakichkolwiek prac na tym placu nie ma sensu.Jeszcze raz wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 13.10.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 robert skitek - WIELKIE DZIĘKI - właśnie takiej odpowiedzi szukałem i teraz mam pewność że rozpoczęcie jakichkolwiek prac na tym placu nie ma sensu.Jeszcze raz wielkie dzięki. moi znajomi zbudowali domek na b. małej działce za zgoda sąsiada postawili domek z 1 str w granicy, oczywiście zgoda była dobrze opłacona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts