bergerac 08.09.2005 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Witam. Zakupiłem zestaw: kocioł Saunier Duval + zasobnik i mam pytanie o rurę spalinową. Ponieważ komin jest długości 10 m jest o średnicy 120 mm a nie 130, tak jak wychodzi z pieca. Czy podłączenie piec - trójnik również mogę wykonać z zastosowaniem rury 120 mm ? Chodzi o to, że tej rury mi trochę zostało, nie chce kupować 130 mm... Złącze redukcyjne 130/120 posiadam. Pytanie drugie - ile może kosztować podłączenie takiego zestawu ? Do tej pory na ścianie wisi kocioł dwufunkcyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bergerac 09.09.2005 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 czyżby nikt nie wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 09.09.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Spokojnie można tak zrobić. Na piecu trzeba dać odpowiednią zwężkę i podłączyć do komina. W przeciwnym razie przy niesprzyjających warunkach może się wyłączać piec. Działa i nnie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts