widowm4k3r 08.09.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Witam. Na działce w domku letniskowym (murowany) chciałbym zabudować balkon. Najbardziej odpowiada mi z 12 cm betonu komórkowego, wzmocnionego murforami. Zewzględu na wymiary balkonu (szer. 1,15m, dług. 5,5m, wys. 2,5m) kazdy centymetr jest istnotny. Balkon jest zadaszony pod spodem znajduje sie piwnica. W nowej ścianie mają być drzwi wejściowe i po bokach dwa nieduże okna. Co o tym sądzicie ( Czy sie nie zawali ) Załączam foto. Dziękuje i pozdrawiam. http://img93.imageshack.us/img93/681/16gy1.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małyarek 09.09.2005 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Nie mogę obejrzeć zdjęcia. Nie wolisz zamiast murowania wstawić stałe szklenia z PCV? efekt wizualny jest niezły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
widowm4k3r 09.09.2005 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 oszklenie odpada bo zabudowaną powierzchnie chcę wykorzystać na wykonanie prysznica i powiększenie kuchni. Nie wiem czemu nie możesz obejżeć zdjęcia u mnie wszystko działa ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 09.09.2005 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 a balkon czesm nie jest drewniany ?? a nawet jak jest to plyta, to najlepiej bedzie zastosowac sucha zabudowe w szkielecie. Szkielet drewniany, od zewnatrz OSB+styropian(welna)+tynk cienkowarstwowy.OD wewnatrz plyta GK W srodek szkieletu welna. To tak bardzo ogulnie. Bo dochodzi jeszce wiatro izolacji i paroizolacja. Jak bedziesz ainteresowany npiasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 10.09.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Ze zdjęcia nic nie wynika. Jak wygląda fundamentowanie ? (podstawowe pytanie przy murowaniu ściany) - statyka obiektu. Można zrobić układ mieszanuy, część obmurować lub zamknąć j.w poprzednicy piszą, a na część szkło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
widowm4k3r 10.09.2005 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Brałem rózne zabudowy pod uwagę. Z betonu komórkowego będzie taniej i jakos nie jestem przekonany do płyt, z BK jestem juz troche w temacie tylko nie wiem czy z 12 wystarczy?? (dom jest cały murowany i zadaszony, podłoże stabilne i nie ma obciażeń z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 10.09.2005 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 2,5 metrowa scianka 12cm gruba, zewnatrzna, od gory niczym nie zwiazana powinno wystarczyc, choc jak sie ktos rozpedzi to mzoe ze scianka wyleciec dlatego byl bym za zabudowa szkieletowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
widowm4k3r 10.09.2005 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Dzięki za odpowiedż. Rozpędzić się nie ma szans, to tylko działka bez szaleństw Góra będzie związana, szczelinę między ścianką a dachem wypełnie pianką.Dla pewności jeszcze przyczepie po swojemu do starej ściany.Jeszcze pytanko czy trzeba otynkować przed zimą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 10.09.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 dobrze by bylo, ale nic sie nie stanie jak bedzie nieotynkowana - czyli mozesz po zimie tynkowac a co do laczenia ze stara sciana, to w spoine dobrze by bylo wpuscic prety chocby zbrojeniowe i zakotwic je w scianie istniejacej. czyli mierzysz aby prety wyszly w spoinie dobodowki, wiercisz, wbijasz pret, i murujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
widowm4k3r 11.09.2005 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Serdeczne dziękuję. Tak właśnie zrobie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts