Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Plan jest taki kredyt w przyszłym roku do tej pory to co na fuchach dorobie wkładamy i robimy na działce. A co do własnych rąk to narazie mnie nie zawiodły no może przy kopaniu ław jak kilof na glinie sie wyginał :wink: - ale to już w Dzienniku.

hej hej :D

Powodzenia!!!

Tym bardziej, że my też, tzn mąż, też wykorzystuje własne ręce do budowy domu.

Doskonale znamy też trud kopania w glinie :D

Pozdrowionka dla całej rodzinki :D :D :D

hej!

witamy w gronie budujących.

cieszy taka postawa (budowanie samemu), tym bardziej, że

już sie zaczynałem troche dziwnie tu czuć (bo ja też sam buduje,

a tu wszyscy tylko o ekipach i wykonawcach itp. itd. ;) )

• 3 weeks później...
Jak masz stopa, to kup worek cementu, rozrób go z wodą i wypaćkaj skręcone zbrojenie. Ograniczy korozję, a nie będzie miało wpływu na związanie z betonem.
Dzięki za podsuniecie pomysłu, mam nadzieje że ten stop długo nie bedzie trwał - żywcem sie nie dam. Jestem uparty i swojego dociągne - mają być w tym roku ławy i będą! Ale jak to zrobie tego jeszcze nie wiem :roll:

No cuż z tymi odgórnymi potrzebami niestety ale trzeba sie uporąć - najgorzej, że uporać ale finansowo :evil: .

HIHI najlepsze jest to, że dzisiaj rozmawiałem z KB a on mnie sie pyta z jakiej ja strony korzystam internetowej :lol:. Normalnie musiałem robić krypto reklame Muratora :D

Noooo to dobre - ściganie się. Kolejna motywacja!! :D

Ale chyba nie mam szans :(

U was jak sie wszyscy weźmiecie do roboty to tydzien i ja jestem w tyle :wink: Nie martw sie, niestety każdy musi przejść najpierw chorror z urzędasami i prawnymi kruczkami. No ale jak już będą papiery to :o tylko zdjęcie za zdjęciem w dzienniku będziemy oglądać!

Powodzenia!!

• 2 weeks później...

A dziękuje uprzejmie!! :p

Wiadomo pierwszy raz jest trudny, ciężki, nieprzewidywalny :wink:

Ale z dobrym nauczycielem fiufiu i do przodu.

Miałem super operatora pompy. Popatrzał na szalunki pokazał słabe punkty sam nawet złapał za młotek popoprawiał nie mówiąc o reszcie. Normalnie super gościu. Na początku jak mnie zobaczył jak latałem w tą i z powrotem to powiedział, że jak by siebie widział przy zalewaniu swoich ław.

Dla tych co to jeszcze nie robili :D

Trzymać rure rekami mieć okularki na nosie (najlepiej takie plastikowe od szlifowania) aby beton po oczach nie dawał i do roboty. Więcej strachu niż roboty 8) Powodzenia i dzięki - kolejne etapy przedemną.