Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze i przypisy do Vondraczkowych marzeń o Akacji II

anSi

Recommended Posts

Witam.

Bardzo się cieszę, że założyłeś swój dziennik budowy, bo chyba takich nie jest zbyt wiele (mam na myśli opowieści o samodzielnym budowaniu). No właśnie czasem można odnieść wrażenie,że nikt już nie buduje sam, a tu taka niespodzianka :D My też planujemy samodzielnie wybudować dom, nie mamy jeszcze pozwolenia (swoją drogą najgorsze jest to czekanie na papiery i wszelkie uzgodnienia), ale jeśli pogoda się utrzyma, to kto wie, może jeszcze w tym roku zalejemy ławy. Pozdrawiam

No to czekam na wasz dzienniczek!! :D

Dzięki!! Ja zaczełem jeszcze przed papierologią szkoda było mi czasu. Teraz przy tej pogodzie to nic nie wiadomo z dnia na dzień może przyjść oziebienie. Mi ten pierwszy etap troche zajoł ale do przodu!!

Ja sie też czuje osamotniony czytając dzienniki gdzie tylko ekipy fachowcy przyjechali zrobili i kase wzieli. No cuż, sie ma kasę to sie ma pracowników. Z drugiej strony to ja bym nie mugł dorobić bo dzieki temu też mam fuchy 8) .

Co do używania własnych rąk to jeszcze katarek prubuje wlasnymi silami.

Niech moc w waszych dłoniach będzie z wami 8)

• 1 month później...
  • 1 month później...

Już 2006 :o

Rany a ja żyje jeszcze sezonem budowlanym 2005 :wink:

Jak narazie zastój - pożyczki nie chcą dać więc dorabiam latam szukam prosze aby coś uszperać i zacząć coś klecić jak śniegi stopnieją i da sie dojechać na budowę - plany mam ambitne - płot, 2000 bloczków położyć na sobie i zasmarować czymś czarnym aby nie było widać fuszerki :D

Pozdrawiam - oj sie zacznie zacznie tylko niech sie ciepło zrobi!!

Tylko sie nie śmiej - rury ze złomowiska 1zł za kilogram wychodzi jakieś 10 zł za 2 metrową rurę cal i ćwierć do tego siatkę metalową powlekaną plastikiem. Przód robię jako prowizorkę bo w planach mam z klinkieru i pomiędzy dechy. Podmurówki nie robię w tym roku może w przyszłości. Narazie musze sie ogrodzić bo za dużo dzieciaków biega a pozatym poczuje sie jak na swoim. słupki gotowe znalazłem za 26 zł najtańsze gotowe takie pikne ale myślę że jak rurki pomaluje na zielono to też będzie ok. w brew pozorom na złomowisku można dużo ciekawych rzeczy znaleźć. Kupiłem ostatnio ok 200 kg zbrojenia 12 za zeta kilogram - gajc nojka kropli rdzy nie było - jeden minus to ten, że były pocięte na 2,5 do 3,5 metrowe odcinki - ale zawsze sie je wykorzysta. Aż łezka w oku była jak facet powiedział, że jest jeszcze około tony tego. Niestety kasy zabrakło. A rurki no może nie są prosto z huty ale niektóre chyba prosto z hurtowni :D .

Wcale się nie śmieję. Tez zamierzam rozejrzeć się po tych składach i wykorzystać moją małą przyczepkę. Posiłkuje się też"anonsami". Ostatnio znalazłem rury, ale czarne za 8zł mb Luzino tel687-20-51. Jeszcze nie mogę nic kupować, bo nie mam gdzie tego składować. Ale wiosna puka do drzwi!!!

Składy - podoba mi sie te określenie. Jak będe miał jakies namiary dam znać. Co do zbrojenia w Gdańsku - Wrzeszczu na ul Do studzienki koło naprawy rowerów - jest mały skupik wystarczy pogadać i zostawić nr telefonu facetowi a jak cos będzie miał odrazu daje znać.

Zbrojenia swego czasu miał niesamowite ilości przy mnie wózkarze przyjeżdżali załadowani tym od 6 po 16. Swoją drogą obok buduje sie jakiś wielki moloch - także hurtowników ma blisko :wink:

• 4 weeks później...
  • 6 months później...