Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cytat miesiaca

rrmi

Recommended Posts

Co Wy na to , przeczytalam ponizej zacytowany watek i pomyslam, ze to ciekawy pomysl na Forum . moglibysmy zglaszac tematy , zdania jako madrosc miesiaca i jako glupote miesiaca

Moim zdaniem wychodzig musi tyle co wchodzi. inaczej zawsze będzie jakieś zaburzenie.

No, a to zdanie pretenduje wg mnie do cytatu miesiaca (choc oczywiscie sie z jego autorem zgadzam :)

mysle , ze moze to byc ciekawy temat , a moze bedziemy tez bardziej uwazali na to co piszemy ,

a przy okazji temat do dyskusji

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak dla odmiany jestem wrogiem czepliwości o literówki.

Piszesz w trybie tekstowym w małym okienku bez ściągi jaką oferuje word, poleci palec na klawiszach i już wędrujesz do cytatów miesiąca.

Niech i ten wątek będzie, ale w innym trybie, bo inaczej ja zgłaszam następne pytania:

co znaczy "watek" - wacik?

Z całym szacunkiem dla przedmówców ale jak słusznie zuważono rrmi nie chodziło o literówki

a błędy w Jej wątku wynikają zapewne z tego że nie pisze z Polski a z inszego kraju a nawet kontytnentu i polskich czcionek brak... :wink:

ale swoją drogą ta zacytowana przez rrmi wypowiedź sama w sobie jest autentycznie zadziwiająca ale jeżeli występowała jako część jakiegoś tekstu to może byłaby do strawienia i nawet do zrozumienia... :wink:

Czy to nie jest zdanie wyrwane z kontekstu i dlatego pozbawione najmniejszego sensu... :roll:

A ja uważam, że ten tekst zasługuje na miano cytatu miesiąca
Ale ja rano przed kawą to jak nietoperz.

Ślepy i się czepiam.

:lol: :lol:

Dla mnie to zbyt dosłowne i mało wieloznaczne :wink: :lol:

krzyss od rrmi jest znacznie lepszy

to coś jak grzegorz40:

"Powoli zbliżają się do końca. Z ekipy ubył jeden pracownik . Wrócił na Śląsk i tam siedzi. Dwóch ciągnie robotę , powoli . , ale dokładnie. Zauważyłem , że w niektórych miejscach są na wierzchutynku metalowe siatki , od narożników. W czasie zacierania zdarli warstwę ocynku,pewnie były źle obsadzone i miały po 90 stopni.Powinny mieć mniej niż 90 stopni , wtedy cała siatka schowana by była w gipsie i nie uszkodzili by jej narzędziami W tych miejscach narożniki będą zmieniane na nowe. Panowie sugerują , że to nie ich wina , tylko wina narożników, ale ja myśle , że to ich wina .Zobaczymy

Znalazłem już gościa do tynków zewnętrzych . Trzywarstwowe, na to siatka z klejem , a na to wyprawa. Teraz z góry podpisze umowę , a kasa z dołu !! "

ale to już klasyka gatunku i miesiąc dawno przeszły...

:cry: :lol: :wink:

A ja uważam, że ten tekst zasługuje na miano cytatu miesiąca
Ale ja rano przed kawą to jak nietoperz.

Ślepy i się czepiam.

:lol: :lol:

Dla mnie to zbyt dosłowne i mało wieloznaczne :wink: :lol:

krzyss od rrmi jest znacznie lepszy

to coś jak grzegorz40:

"Powoli zbliżają się do końca. Z ekipy ubył jeden pracownik . Wrócił na Śląsk i tam siedzi. Dwóch ciągnie robotę , powoli . , ale dokładnie. Zauważyłem , że w niektórych miejscach są na wierzchutynku metalowe siatki , od narożników. W czasie zacierania zdarli warstwę ocynku,pewnie były źle obsadzone i miały po 90 stopni.Powinny mieć mniej niż 90 stopni , wtedy cała siatka schowana by była w gipsie i nie uszkodzili by jej narzędziami W tych miejscach narożniki będą zmieniane na nowe. Panowie sugerują , że to nie ich wina , tylko wina narożników, ale ja myśle , że to ich wina .Zobaczymy

Znalazłem już gościa do tynków zewnętrzych . Trzywarstwowe, na to siatka z klejem , a na to wyprawa. Teraz z góry podpisze umowę , a kasa z dołu !! "

ale to już klasyka gatunku i miesiąc dawno przeszły...

:cry: :lol: :wink:

czytałem to chyba z 5 razy na początku :lol: :lol: :lol: zanim poczulem te przesłanie

mnie się tekścik podoba 8)

prosze o więcej :D

to co mam szukac wiecej? :lol: :lol: :lol:

Ja tam do pomocy zawsze jestem chętny...

W czym Ci mogę pomóc?

ja bylam :oops: :oops: hmm ..jak Bard 13

przed kawa znaczy sie :lol:

Dziekuje za oferte pomocy :p

Dobrze , ze czasy kolejek minely , zawsze mozna bylo sprawdzic przyjaciela , czy zaczyms nam postoi :wink:

ps.wydawalo mi sie , ze gdzies mowilo sie o tym , ze kazdy bedzie mogl byc adwokatem, niekoniecznie Diabla :wink: ,Chyba Prezydent kilka dni temu podpisal :o , tu w linku jest cos o tym :)

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=7900471&rfbawp=1126361103.191&ticaid=1298

czytałem to chyba z 5 razy na początku :lol: :lol: :lol: zanim poczulem te przesłanie

ja wciaz nie jestem pewna czy rozumiem :lol:

tyle , ze to juz klasyka :D

• 2 weeks później...