Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cytat miesiaca

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

KAS01 to Ty jesteś dobry bo ja do teraz nie zrozumiałem :cry: :lol:

O co chodzi od strony technicznej, to ja dalej nie wiem.:wink: 3 razy musiałem czytać, aby przełozyć to z polskiego na polski. Za każdym razem przypominałem sobie znaczenie innego wyrazu.

PS. Jako ciekawostke opowiem taka historie.

Mój ojciec pół życia przepracował w PGRze. Pasował tam troche jak piernik do wiatraka. Ojciec wprawdzie po studiach rolniczych ale za to z bardzo szerokimi zainteresowaniami, głównie humanistycznymi (sztuka, malarstwo, literatura światowa - czyta ją tylko po angielsku, bo ten język jest jego życiowym konikiem) wybrał się kiedyś na wiejskie wesle któregos z pracowników. Na tym weselu ktoś włączył magnetofon. I słychać cos takiego: ogólny szum i harmider, kazdy rozmawia z każdym. W końcu słychać jak mowi mój ojciec. A że był juz wypity, to się zapomniał i przestał mówić jezykiem zrozumiałym dla ogółu. I nie chodzi tu o jakiś bełkot, tylko o dobór słów. I tak mówi, i mówi, a harmider robi się coraz mniejszy, aż w końcu słychać tylko ojca i cisze. Po chwili ktoś mu przerwał ten monolog takim tekstem: "Jasiu, przestań pie***lić. Mów po ludzku" :wink:

opisać krzywą ...

po co wielomian

:lol:

Dobra, dobra opisac ,a jakze tylko ,jak aproksymowac ta krzywa jak nie masz jej wzoru wielomianowego ??

Ja bym zaczal od okreslenia wyznacznikow macierzy dla szukanych zmiennych temperatury , co doprowadzi ostatecznie do rownania rozniczkowego z parametrami w postaci operatorow Nabla i Laplace'a, a to juz po zamianie na wielomian kazde dziecko z podstawowki rozwiazac potrafi.

Nie wiem czego sie czepiacie ?

:p :p

• 2 weeks później...