SławekD 09.09.2005 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Nasza córka niedawno zaczęła chodzić i pojawił się temat zabezpieczenia jej dojścia do schodów. Ceny barierek w sklepach odstraszają i oczywiście nie ma takich o długości ok 1300 mm. Zacząłem kombinowanie z listewkami i szczebelkami by zrobić to samemu ale sam materiał na taką długą barierkę to ok 50-60 zł. Kupiłem nowe łóżeczko bukowe na allegro za 66 zł http://www.allegro.pl/show_item.php?item=61361855 i zacząłem kombinację jak tu najlepiej zrobić barierkę. Efekt przemyślań widoczny na fotkach, są to dwa krótsze boki łóżeczka z obciętymi nogami które też zostały wykorzystane. Całość wyniosła mnie ok 100 zł. Teraz dokupię jeszcze dwa zawiasiki i zasuwkę ( ok 15 zł ) i będzie kolejna barierka na piętrze . Może te fotki pomogą w czymś majsterkowiczom A tak ogólnie podoba się wam ??? Może to dziwne ale ja jestem wręcz dumny . Dla zainteresowanych mogę podesłać więcej fotek – szczegółów. http://foto.onet.pl/upload/0/78/_528836_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/2/10/_528837_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/14/49/_528843_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 09.09.2005 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Czy wypada mi publicznie chwalić własnego męża??? Chyba tak ... więc http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/k015.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 09.09.2005 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Nie no barierka pierwsza klasa Tatuś spisał się na piątkę Sama miałam podobną i też zrobioną z łóżeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 09.09.2005 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 my tez zroblismy barierki przy schodach, oczywiscie wlasnym sumptem... ...sprawdzaja sie doskonalepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.09.2005 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Wielkie brawa dla zdolnego Taty!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mn1s1ek 09.09.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Powinieneś iść teraz do Urzędu.... ...i złożyć wniosek... ...o zmianę... ... imienia na Adam, a nazwiska na Słodowy BRAWO ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chechlak 09.09.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Bardzo fajny sposób z tym łóżeczkiem. Zastosuje w nowym domu. U teściów niestety walczyłem z krawędziakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 09.09.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 No i można coś z niczego. Ale mamy fajne pary na Forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 09.09.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Gratulacje!! Będe musiał pomysleć już niedługo o podobnym użądzeniu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 09.09.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Także na nieposłuszne psy jest dobre - mam tak przed wejsciem na pietro . Koty nie widzą w tym przeszkody.[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat 09.09.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Jak moje brdzace były małe miałem podobne barierki (Dwie sztuki bo jak dzieciaki na dole były to zamykałem schody od dołu by nie wdrapywały się na nie , a drugą do góry jak brzdące były do góry) tez zrobione z boku od łóżeczka (ale tego długiego) nie tak skąplikowaną jak ta tutaj na zawiasach ... moje były tylko wsuwane od góru za takie zamocowania (tez własnej kontrukcji) przymocowane do scian przy schodach.. zdało egzamin na 100% no i jak SławekD pisze wychodziło znacznie taniej niz gotowe barierki w sklepach. A wieć róbcie dzieci i a zaraz pózniej kupujcie łóżeczka i róbcie barierki .... hmmm moze produkcje łożeczek otworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majorkas 09.09.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 jestem pod wrażeniem , a ja frajersko wydałem w ikea 150 zl a i tak coś jeszcze przerabiałem - to cios w producentów barierek !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 09.09.2005 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Dzięki za miłe słowka Ale żeby nie było tak całkiem super ta barierka ma jeden dość duży minus który mnie trochę irytuje i skłania do kolejnej przeróbki. Kupne barierki tego nie mają bo mają blokadę z góry i z dołu. Mianowicie na srodku jest drewniana blokada "łamania pół na pół" i tu wszystki jest super sztywne ale całkowita blokada jest za pomoca małej zasówki u góry. Zmniejsza to niestety sztywność całej barierki a jest ona niestety dłuższa niż standardowe. No i nasza córka widząc ją po raz pierwszy jakoś polubiła szarpanie jej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matti 09.09.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Corka z pewnoscia chce ci pokazac jaka fajna drabinke dostala a ty mowisz ze szarpie,ciesz sie . Pozdrowienia dla calej rodzinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 10.09.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Ale pies zupełnie nie zwraca na "zaszczepki" uwagi i nic nie szarpie - wychodzi na to , że pies za głupi a dziecko za mądre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 12.09.2005 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Corka z pewnoscia chce ci pokazac jaka fajna drabinke dostala a ty mowisz ze szarpie,ciesz sie . Pozdrowienia dla calej rodzinki. W sumie masz rację - energiczne potrząsanie z bananem na twarzy z pewnością było wyrazem dzikiej radości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts