Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lodówka - szafa

anazet

Recommended Posts

Przeprowadzam się do dużej kuchni i zmieniam lodówkę. Przyszedł mi do głowy pomysł, żeby poszaleć i kupić lodówkę-szafę. Co myślicie o takich lodówkach? Macie jakieś doświadczenie odnośnie jej użytkowania, firmy, itd? Czy w ogóle ma to sens, bo ceny są dosyć wysokie. Pozdrawiam, Ania

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

masz na myśli side by side ?

ZALETY: duża, podnosi prestiż, ładnie się prezentuje, są bezszronowe, z regóły mają kostkarki, specjalne komory i wyższe modele inne "gadzety" (typu LCD, itd..)

WADY: duża z zewnątrz a w środku pojemność do wielkości zewnętrzej mała, brak ergonomi :-? sporo prądu biorą mimo "A"klasy, drogie w zakupie (choć już są w cenach poniżej 4tyś zł)

Najpopularniejsze firmy to LG (najlepsza sprzedaż), Samsung, Whirpool, i inne droższe

ja zastanawiam sie nad takim modelem Whirpoola ARC 4190 IX

duza bo pojemnosc 436l, w tym lodowka 328 (nie potrzebuję duzego zamrazalnika), wymiary [WxSzxGł] 189x71x73

nie widzialam jeszcze w rzeczywistosci wiec moze sie jeszcze zmieni

gdyby co mamy zostawione miejsce i doprowadzenie wody do side by side ale chyba sie nie zdecydujemy

zamiast tego wlasnie duza lodowka i szafka chlodnicza na napoje roznego typu :wink: - wreszcie nie bede klocic sie z mezem o miejsce w lodowce na butelki i puszki z piwem

Karorka:co to jest szafka chłodnicza?Czy to rodzaj lodówki bez zamrażarki?

zamrazarki nie ma - przynajmniej ja takiej nie widzialam

ale przede wszystkim ma przeszklone drzwi, czesto specjalnie profilowane polki na butelki, no i oswietlone wnetrze (moze to fajnie wygladac - po ciemku od razu zaprowadzi do upragnionego wodo-, piwo-, wino- czy innego poju :wink: a chyba sa z takimi opcjami ze oswietlenie moze byc wylaczone)

• 3 weeks później...

Podciągam temat bo sam jestem zainteresowany side-by side.

Niestety prawdą jest, że strasznie to malutkie w środku. Co gorsza malutkie bo wąskie. A skoro wąskie to patelni do lodówki już nie włożę... Nie mowiąc już o zamrażarce, gdzie kostkarka zajmuje 1/3

No i ja osobiście nie znalazłem takiej lodówki do zabudowy :(

Z drugiej strony widziałem już w Saturnie lodówkę side-by-side za 4000 PLN więc jakby bardziej w moim zasięgu.

A może wspominany w innym wątku Ariston 70 cm szerokości ? Ergonomia sto razy lepsza od takiej wąziutkiej lodówki dwudrzwiowej...

Jeśli ktoś ma doświadczenia z side-by-side to niech się podzieli!

Kuba

A ja dzis znalazlem chyba moj typ: Whirpool ARC 8140 IX. Szerokosc 70 cm, pojemnosc 425 litrow. W srodku bardzo ergonomiczna. Cena na stronie Whirpoola 3999 a w RTV AGD 2999 wiec da sie zniesc.

Co prawda nie jest do zabudowy ale wstawię ją w drewnianą "skrzynkę" tak jak opisywano kiedyś na Forum.

Czy ktos slyszał jakieś opinie o Whirpoolu?

Kuba

A ja dzis znalazlem chyba moj typ: Whirpool ARC 8140 IX. Szerokosc 70 cm, pojemnosc 425 litrow. W srodku bardzo ergonomiczna. Cena na stronie Whirpoola 3999 a w RTV AGD 2999 wiec da sie zniesc.

Co prawda nie jest do zabudowy ale wstawię ją w drewnianą "skrzynkę" tak jak opisywano kiedyś na Forum.

Kuba

Kuba

średnia klasa, znana przyzwoita firma, ostatnio się trochę popsuła, ceny spadły, bo wprowadzono oszczędności, firma zaczyna produkować towar dla mas

Ja przywiozą Ci lodówkę (whirpool produkuje lodówki, nie chłodziarko-zamrażarki !), dokładnie ją obejrzyj, sprawdź przyleganie uszczelek, czy półeczki i pojemniki są niepopękane, czy nie ma nigdzie żadnych rys na obudowie.

8140 ładniutka, pojemna lodóweczka i full no frost, podoba mi się ten wyświetlacz LCD.

Witam,

A co myślicie o lodówce LG model GR-F218JTTA ?

Wyczytałem w postach na google że:

>>>Nieco ponad 5 kola (co i tak jest miażdżąca cena, obiektywnie

patrząc). W necie nie znalazłam nic poniżej 7. Co nam się wydaje z

lekka podejrzane...

Co myślicie o tym sprzęcie i gdzie można to dorwac w taskiej cenie?