anazet 09.09.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Przeprowadzam się do dużej kuchni i zmieniam lodówkę. Przyszedł mi do głowy pomysł, żeby poszaleć i kupić lodówkę-szafę. Co myślicie o takich lodówkach? Macie jakieś doświadczenie odnośnie jej użytkowania, firmy, itd? Czy w ogóle ma to sens, bo ceny są dosyć wysokie. Pozdrawiam, Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 09.09.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 masz na myśli side by side ? ZALETY: duża, podnosi prestiż, ładnie się prezentuje, są bezszronowe, z regóły mają kostkarki, specjalne komory i wyższe modele inne "gadzety" (typu LCD, itd..) WADY: duża z zewnątrz a w środku pojemność do wielkości zewnętrzej mała, brak ergonomi sporo prądu biorą mimo "A"klasy, drogie w zakupie (choć już są w cenach poniżej 4tyś zł) Najpopularniejsze firmy to LG (najlepsza sprzedaż), Samsung, Whirpool, i inne droższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 09.09.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 W przyszłym roku będe budował dom i też już się czaje na takia lodówkę pod zabudowę. Też chętnie dowiem się czegoś więcej na ten temat. Użytkownicy takich lodówek -piszcie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anazet 09.09.2005 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 tak - po jednej stronie lodówka, po drugiej zamrażarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anazet 09.09.2005 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Rom, nie myślę o lodówce pod zabudowę. Z tego, co przeglądałam modele w sklepach, jak również wypowiedzi na forum, lodówki pod zabudowę są mniejsze i droższe. Ja myślałam o inoxie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anazet 09.09.2005 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Mdzalewscy, oglądając modele takich lodówek w sklepie też się zastanawiałam nad tym, że wnętrze jest w stosunku do zewnętrza nieduże... A jaką być w takim razie zaproponował bardzo duża lodówkę? Mógłbyś podać konkretny model? Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 09.09.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 ja zastanawiam sie nad takim modelem Whirpoola ARC 4190 IX duza bo pojemnosc 436l, w tym lodowka 328 (nie potrzebuję duzego zamrazalnika), wymiary [WxSzxGł] 189x71x73 nie widzialam jeszcze w rzeczywistosci wiec moze sie jeszcze zmieni gdyby co mamy zostawione miejsce i doprowadzenie wody do side by side ale chyba sie nie zdecydujemy zamiast tego wlasnie duza lodowka i szafka chlodnicza na napoje roznego typu - wreszcie nie bede klocic sie z mezem o miejsce w lodowce na butelki i puszki z piwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anazet 11.09.2005 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Mdzalewscy, a gdybym jednak decydowała się na lodówkę side-by-side, to który model być polecał? Zależy mi na jak największej pojemności części lodówkowej (może być mniejszy zamrażalnik). Pozdrawiam, Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 12.09.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Karorka:co to jest szafka chłodnicza?Czy to rodzaj lodówki bez zamrażarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 12.09.2005 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Karorka:co to jest szafka chłodnicza?Czy to rodzaj lodówki bez zamrażarki? zamrazarki nie ma - przynajmniej ja takiej nie widzialam ale przede wszystkim ma przeszklone drzwi, czesto specjalnie profilowane polki na butelki, no i oswietlone wnetrze (moze to fajnie wygladac - po ciemku od razu zaprowadzi do upragnionego wodo-, piwo-, wino- czy innego poju a chyba sa z takimi opcjami ze oswietlenie moze byc wylaczone) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anazet 12.09.2005 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Wróćmy do tematu Proszę o pomoc w sprawie lodówki side-by-side! Mdzalewscy: please! A może ktoś ma i mógłby mi pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Corwin 03.10.2005 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Podciągam temat bo sam jestem zainteresowany side-by side. Niestety prawdą jest, że strasznie to malutkie w środku. Co gorsza malutkie bo wąskie. A skoro wąskie to patelni do lodówki już nie włożę... Nie mowiąc już o zamrażarce, gdzie kostkarka zajmuje 1/3 No i ja osobiście nie znalazłem takiej lodówki do zabudowy Z drugiej strony widziałem już w Saturnie lodówkę side-by-side za 4000 PLN więc jakby bardziej w moim zasięgu. A może wspominany w innym wątku Ariston 70 cm szerokości ? Ergonomia sto razy lepsza od takiej wąziutkiej lodówki dwudrzwiowej... Jeśli ktoś ma doświadczenia z side-by-side to niech się podzieli! Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris_1999 04.10.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Proponuję jeszcze rozważyć lodowkę SHARPA o szer. 80 cm. Kosztuje do 4 tys. nadroższa, wysokość. do 180 cm, kolor waniliowy. Ja taką kupuję!!! Pojemnośc jest mniej więcej 2x większa od 60 przy tej samej wysoości. Jak oni to robią??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 04.10.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Ja zdecydowałam się na Side by Side, prawdopodobnie do zabudowy. To nie jest jeszcze postanowione, bo w takiej wersji te lodówki sa dużo droższe. Co do szerokości to moja dużo gotująca koleżanka też ją zdyskfalifikowała, bo również strwierdziła, że patelnia jej do niej nie wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 04.10.2005 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 ojezu, widzialem takie lodowki, przerazilem sie, tv, kurcze, jakies blokady, a jak na przyklad lodowka by mi sie o PIN spytala to co??? ja bym zglupial, a one wygladaja jakby byly do tego zdolne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Corwin 04.10.2005 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 A ja dzis znalazlem chyba moj typ: Whirpool ARC 8140 IX. Szerokosc 70 cm, pojemnosc 425 litrow. W srodku bardzo ergonomiczna. Cena na stronie Whirpoola 3999 a w RTV AGD 2999 wiec da sie zniesc. Co prawda nie jest do zabudowy ale wstawię ją w drewnianą "skrzynkę" tak jak opisywano kiedyś na Forum. Czy ktos slyszał jakieś opinie o Whirpoolu? Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Corwin 04.10.2005 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 A ja dzis znalazlem chyba moj typ: Whirpool ARC 8140 IX. Szerokosc 70 cm, pojemnosc 425 litrow. W srodku bardzo ergonomiczna. Cena na stronie Whirpoola 3999 a w RTV AGD 2999 wiec da sie zniesc. Co prawda nie jest do zabudowy ale wstawię ją w drewnianą "skrzynkę" tak jak opisywano kiedyś na Forum. Czy ktos slyszał jakieś opinie o Whirpoolu? Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 04.10.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Czy ktos slyszał jakieś opinie o Whirpoolu? Kuba średnia klasa, znana przyzwoita firma, ostatnio się trochę popsuła, ceny spadły, bo wprowadzono oszczędności, firma zaczyna produkować towar dla mas Ja przywiozą Ci lodówkę (whirpool produkuje lodówki, nie chłodziarko-zamrażarki !), dokładnie ją obejrzyj, sprawdź przyleganie uszczelek, czy półeczki i pojemniki są niepopękane, czy nie ma nigdzie żadnych rys na obudowie. 8140 ładniutka, pojemna lodóweczka i full no frost, podoba mi się ten wyświetlacz LCD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 04.10.2005 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Podoba mi sie ta ostatnia. Tez rozglądam sie za duuuzą lodowka. Nawet mogłaby być z małym podręcznym zamrazalnikiem bo i tak kupuję osobno zamrażarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol_S 05.10.2005 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Witam, A co myślicie o lodówce LG model GR-F218JTTA ?Wyczytałem w postach na google że: >>>Nieco ponad 5 kola (co i tak jest miażdżąca cena, obiektywnie patrząc). W necie nie znalazłam nic poniżej 7. Co nam się wydaje z lekka podejrzane... Co myślicie o tym sprzęcie i gdzie można to dorwac w taskiej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts