mastif 09.09.2005 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 poszukuję architekta lub osoby która może zrobić mi inwentaryzację budynku wolnostojacego z lat 50tych budyneczek nie jest duży ma za to dobudowaną do siebie stodołe, ma kształt litery L, wymiary budynku to ok 18m na 7m dodam że szukam osoby z okolic Podbeskidzia,bardzo proszę o pomoc bo sam nie mam dużego rozeznania w temaciez góry dziekuję za pomoc wszystkim forumowiczomps czy taka inwentaryzacja jest wystarczającym dokumentem do przystapienia o pozwolenie na modernizaję i rozbudowę budynku mieszkalnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 09.09.2005 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 inwentaryzacja nie jest wystarczająca.musisz mieć projekt budowlany rozbudowy budynku. inwentaryzacja to pierwszy krok.ekspertyza technicznaprojekt budowlany najpierw jednak sprawy formalno-prawne: wypis z planu albo Warunki Zabudowy. Mapki zaktualizowane przez geodetę, ewentualne uzgodnienia. słowa modernizacja w prawie budowlanym nie ma: remont albo prace budowlane polegające na dobudowie, rozbudowie, nadbudowie itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 09.09.2005 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 poszukuję architekta ... i powyżej masz odpowiednia osobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mastif 16.09.2005 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 to może trochę uściśle budynek był budowany w latach 40tych a jak się w tedy budowało i jakie były projekty to chyba sie wszyscy domyślają dość powiedzieć że jedyne co znalazłem względem projektu to była kartka papieru z odręcznie nakreślonym "projektem", w póżniejszym czasie były robione różne przeróbki... na dzień dziesiejszy chciałbym sie dowiedzieć czy: mogę ten budynek zmodernizować czyli (wymiana dachu, okien docieplenie itd,) lub czy moge tem budynek rozbudować, po to potrzebny jest dokument odtworzeniowy stanu obecnego budynku ? prawda i teraz chciałbym wiedzieć jak droga jest aby go wykonać i wtedy będę dalej decydował co z tym fantem zrobić. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 18.09.2005 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2005 to link do ustawy prawo budowlane:http://slaska.iarp.pl/prawo_budowlane.phpa tutaj najnowsze zmiany:http://www.mi.gov.pl/prezentacje/jednostki_dokumenty/27/prawo_bud_zm.pdf do remontu nie potrzebujesz inwentaryzacji, do przebudowy czy rozbudowy juz tak. oprócz inwentaryzacji wszystkie rzeczy, o których napisałem wcześniej.dokladnie co mozna robić i w jaki sposob masz dokladanie opisane w podanej przeze mnie ustawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts