Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kiedy mapka do cełow projektowych??

Recommended Posts

Obecnie: mapa jest tak długo ważna aż nie nastąpią zmiany na terenie działki lub przyległym ,głównie drodze.

Praktycznie: mapa jest tak długo ważna jak powiedzą w odpowiednim urzędzie:):):)

Tak mi powiedzieli w urzędzie ale nie dłużej jak 2 lata. Urzędnik też człowiek i wiem, że zrobienie takiej mapki to pewne koszta.

Obecnie: mapa jest tak długo ważna aż nie nastąpią zmiany na terenie działki lub przyległym ,głównie drodze.

Praktycznie: mapa jest tak długo ważna jak powiedzą w odpowiednim urzędzie:):):)

Tak mi powiedzieli w urzędzie ale nie dłużej jak 2 lata. Urzędnik też człowiek i wiem, że zrobienie takiej mapki to pewne koszta.

No to wprowadzili Cie w błąd...nie ma już żadnej granicy "2 lata" - jeśli faktycznie przez te dwa lata się nic a nic nie zmieniło ,to mapa taka jest nadal ważna....Dyć ady dla świętego spokoju lepiej urzędników nie drażnić:):):):):):)

jeśli faktycznie przez te dwa lata się nic a nic nie zmieniło ,to mapa taka jest nadal ważna

Ok. wszystko gra, ale skąd urzędnik wie, że nic sie nie zmieniło po np: 17-tu miesiącach nie mając świeżej mapy? Sam idzie do katastru? I na jakiej podstawie zapada decyzja-mapa ważna albo nie?

jeśli faktycznie przez te dwa lata się nic a nic nie zmieniło ,to mapa taka jest nadal ważna

Ok. wszystko gra, ale skąd urzędnik wie, że nic sie nie zmieniło po np: 17-tu miesiącach nie mając świeżej mapy? Sam idzie do katastru? I na jakiej podstawie zapada decyzja-mapa ważna albo nie?

No właśnie...skąd urzędnik wie,że mapa jest ważna przez 23miesiące a po 24miesiącach już nie?

wszystko jest zalezne od Inwestora np. w międzyczasie wybudowano sieć gazową w ulicy...aby uzyskać pozwolenie na budowę przyłacza gazowego,gaz ten musi już być wkreślony na mapę, nieprawdaż...?

Zupełnie inaczej ma się sprawa z działką,przy której w ulicy od X lat biegną wszystkie media...Praktycznie do wszystkich gestorów sieci możemy występować z mapką nawet jeśli jej "termin ważności" minął. Nie ma już czegoś takiego jak 2 lata ważności.

Kurka chyba się przejdę do Starostwa zapytać na jakiej podstawie tak jest i wrzucę na forum odpowiednie "ustawy"....Na dzień dzisiejszy przytaczam "wykładnie" kumpeli pracującej w Wydziale Architektury w Starostwie Powiatowym w Poznaniu,która powyższe rzeczy mi mówiła...

powiem krótko mam WZi ZT potrzebuje mapkę do adaptacji projektu potem chce zrobic przyłącze wody i prądu orazk kanalizacja. Czy cos jeszcze do czego jest ona potrzebn. W jakim terminie musze wykonac w/w rzeczy abym nie musiał kupować do każdego po kolei

Każdy projektan robiąc adaptacje zrobi Ci projekty odpowiednich przyłączy, także jak teraz zamówisz mapę do celów projektowych to przez zime powinieneś załatwić wszystkie papierkowe sprawy a na wiosnę zaczynać budowę

no wlasnie

jak to jest z gazownikami?

ja mam mapke na ktorej sa zaznaczone przylacza, ale nie wem czy to juz jest jakis projekt?

albo to tylko szkic czy co?

tam nie ma zadnych wymiarow....

no i nastepna rzecz- jesli mam juz nawet te projekty przylaczy, to pozneij co?

wystepuje z kazdym z tym projektow o pozwolenie na budowe?

czy wtedy nie potzebuje znowu swiezej mapli?

jak dlugo wazny jest projekt przylacza? do momentu uzyskania pozwolenia?