bendzamin 09.09.2005 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 mam pytanie dostałem WZiZT teraz bede kupował projekt i czy odrazu musze kupowac mapke do celow prjektowych? Czy nie straci ona ważnosci ? co musze odrazu robic do powolenia abym nie wpadł w nie potrzebne koszta czyli kuno kolejnej mapki do celów projektowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasssmine 09.09.2005 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 z tego co wiem mapka ma ważnosć 6 miesiecy.Projekt musi byc na nia naniesiony.Jasmine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bendzamin 09.09.2005 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 ok naniose projekt czyli adaptacja do wZ co potem do czego jeszcze jest ona potrzebna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dr.opsik 10.09.2005 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Do gazowni, żeby nanieśli swoje przyłącze, do inwentaryzacji geodezyjnej po zakończeniu budowy (naniesienie domu, przyłączy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 10.09.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Jeżeli teren wokól działki nie zmienia się mapka może być ważna nawet 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dr.opsik 10.09.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Jeżeli teren wokól działki nie zmienia się mapka może być ważna nawet 2 lata. No nie wiem, wydaje mi się, że po to się robi mapki żeby sprawdzić czy teren się nie zmienia i czy można przyłącza poprowadzić tutaj, a nie tam np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 10.09.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Obecnie: mapa jest tak długo ważna aż nie nastąpią zmiany na terenie działki lub przyległym ,głównie drodze. Praktycznie: mapa jest tak długo ważna jak powiedzą w odpowiednim urzędzie:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 10.09.2005 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Obecnie: mapa jest tak długo ważna aż nie nastąpią zmiany na terenie działki lub przyległym ,głównie drodze. Praktycznie: mapa jest tak długo ważna jak powiedzą w odpowiednim urzędzie:):) Tak mi powiedzieli w urzędzie ale nie dłużej jak 2 lata. Urzędnik też człowiek i wiem, że zrobienie takiej mapki to pewne koszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasssmine 10.09.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Jezeli obudzisz sie tak jak my i bedziesz chciał cos jeszcze zbudować na działce to wowczas okazuje sie ze mapka straciła wżnosć bo minęło poł roku i jest potzrebna nowa niestety:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 10.09.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Obecnie: mapa jest tak długo ważna aż nie nastąpią zmiany na terenie działki lub przyległym ,głównie drodze. Praktycznie: mapa jest tak długo ważna jak powiedzą w odpowiednim urzędzie:):) Tak mi powiedzieli w urzędzie ale nie dłużej jak 2 lata. Urzędnik też człowiek i wiem, że zrobienie takiej mapki to pewne koszta. No to wprowadzili Cie w błąd...nie ma już żadnej granicy "2 lata" - jeśli faktycznie przez te dwa lata się nic a nic nie zmieniło ,to mapa taka jest nadal ważna....Dyć ady dla świętego spokoju lepiej urzędników nie drażnić:):):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dr.opsik 10.09.2005 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 jeśli faktycznie przez te dwa lata się nic a nic nie zmieniło ,to mapa taka jest nadal ważna Ok. wszystko gra, ale skąd urzędnik wie, że nic sie nie zmieniło po np: 17-tu miesiącach nie mając świeżej mapy? Sam idzie do katastru? I na jakiej podstawie zapada decyzja-mapa ważna albo nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bendzamin 10.09.2005 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 powiem krótko mam WZi ZT potrzebuje mapkę do adaptacji projektu potem chce zrobic przyłącze wody i prądu orazk kanalizacja. Czy cos jeszcze do czego jest ona potrzebn. W jakim terminie musze wykonac w/w rzeczy abym nie musiał kupować do każdego po kolei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 10.09.2005 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 jeśli faktycznie przez te dwa lata się nic a nic nie zmieniło ,to mapa taka jest nadal ważna Ok. wszystko gra, ale skąd urzędnik wie, że nic sie nie zmieniło po np: 17-tu miesiącach nie mając świeżej mapy? Sam idzie do katastru? I na jakiej podstawie zapada decyzja-mapa ważna albo nie? No właśnie...skąd urzędnik wie,że mapa jest ważna przez 23miesiące a po 24miesiącach już nie? wszystko jest zalezne od Inwestora np. w międzyczasie wybudowano sieć gazową w ulicy...aby uzyskać pozwolenie na budowę przyłacza gazowego,gaz ten musi już być wkreślony na mapę, nieprawdaż...? Zupełnie inaczej ma się sprawa z działką,przy której w ulicy od X lat biegną wszystkie media...Praktycznie do wszystkich gestorów sieci możemy występować z mapką nawet jeśli jej "termin ważności" minął. Nie ma już czegoś takiego jak 2 lata ważności. Kurka chyba się przejdę do Starostwa zapytać na jakiej podstawie tak jest i wrzucę na forum odpowiednie "ustawy"....Na dzień dzisiejszy przytaczam "wykładnie" kumpeli pracującej w Wydziale Architektury w Starostwie Powiatowym w Poznaniu,która powyższe rzeczy mi mówiła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 12.09.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 powiem krótko mam WZi ZT potrzebuje mapkę do adaptacji projektu potem chce zrobic przyłącze wody i prądu orazk kanalizacja. Czy cos jeszcze do czego jest ona potrzebn. W jakim terminie musze wykonac w/w rzeczy abym nie musiał kupować do każdego po kolei Każdy projektan robiąc adaptacje zrobi Ci projekty odpowiednich przyłączy, także jak teraz zamówisz mapę do celów projektowych to przez zime powinieneś załatwić wszystkie papierkowe sprawy a na wiosnę zaczynać budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 12.09.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 no wlasniejak to jest z gazownikami?ja mam mapke na ktorej sa zaznaczone przylacza, ale nie wem czy to juz jest jakis projekt?albo to tylko szkic czy co?tam nie ma zadnych wymiarow.... no i nastepna rzecz- jesli mam juz nawet te projekty przylaczy, to pozneij co?wystepuje z kazdym z tym projektow o pozwolenie na budowe?czy wtedy nie potzebuje znowu swiezej mapli?jak dlugo wazny jest projekt przylacza? do momentu uzyskania pozwolenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 13.09.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Jeżeli już masz zrobione projekty przyłaczy to nie będziesz musiał robić nowych mapek do pozwolenia na budowę( prawo budowlane, nie wiem czy tam się cos nie zmieniło). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts