Lukkiee 09.09.2005 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Za kilka dni odbieram mieszkanie od dewelopera. Jakiś czas temu stwierdziłem, że gniazda wtykowe są położone zaledwie 5-7cm nad wylewką licząc od dolnej krawędzi gniazda (tj. 8-10cm licząc do środka gniazda). To trochę za nisko, aby zmieścił się pod nimi parkiet, listwy, cokoły z terakoty, etc. Poza tym wyraźniej widać, że gniazda są na różnej wysokości. Zgłosiłem problem do dewelopera, ale nic nie wskazuje, aby ten poczuwał się do działania. Moi sąsiedzi mają gniazda na typowej wysokości tj. 20-30cm. Winowajcą jest architekt dewelopera, któremu ułańska fantazja kazała na planie elektrycznym wpisac, że kontakty mają być na wysokości 10cm. Sprawę dodatkowo pogorszyli budowlańcy, którzy mierzą położonie gniazda licząc do środka gniazda (to tak jakby liczyć wysokość pokoju do połowy grubości stropu!). Czy ktoś zna normy, przepisy lub inne argumenty, które skłonią dewelopera do działania? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 10.09.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Jest niezgodne z projektem, chociażby 7 cm to nie 10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 10.09.2005 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 to ze mierza do srodka, to robia dobrze ale 7 cm stanowczo zamalo. Nie jestem pewien ale jest to okreslone prawnie, i min to chyba 20 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts