kate100 09.09.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Mam zamiar kupić taką.Słyszałam wiele opinii na ten temat.Jedni znajomi sa za, inni odradzaja taki zakup.Nie ukrywam ze przemawia do mnie cena.Na skóre mnie nie stać - szkoda, moze kiedyś Widziałam w ofercie firmy Wajnert śliczny komplet wypoczynkowy i cały czas sie zastanawiam...wiec pomocy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 09.09.2005 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Miałam kiedyś sofy ze skóry ekologicznej. Tanie, łatwe w utrzymaniu czystości (szczególnie przy psie czy małym dziecku), ale...koszmarne w użytkowaniu Niemiłe dla gołej skóry, zimne w dotyku, przyklejały się do ciała, po trzech latach poprzecierały się...Na sofach wiecznie leżały koce Niestety drugi raz nie zdecydowałabym się na taki wynalazek. No chyba, że teraz eko-skóra jest jakaś lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 10.09.2005 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 A my mamy taki komplet ze skóry sztucznej i jest o.k. Można umyć nawet jak coś się wyleje na to. Mamy ten komplet już od 11 lat i cały czas jest jak nowy. Dodam tutaj, że nasze dziecko nie mało nabrudzi. Jeździł czasami po tym nawet zębami i jakoś wytrzymało. Minusy też są tak jak Joola pisała. Zimne w dotyku i latem się nieprzyjemnie siada. Dlatego (latem) trzeba zawsze czymś przykrywać. Ale ze skora naturalna jest podobnie. Znajomy mają i też przykrywają. Dlatego nie wiem co Ci radzić. Jak ze wszystkim są plusy i minusy. W sumie dla nas się sprawdziło dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 11.09.2005 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Żeby nie zaczynać nowego wątku, podepnę się z 'moją' sofą. Czy ktoś ma taką lub widział na żywo? Ta na zdjęciu jest z firmy Black White Red. Czy zdjęcie oddaje rzeczywistość?http://www.brw.com.pl/flash/systemy/reset/meble/re_set_2_sofa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmer 12.09.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Fakt - łatwo utrzymać w czystości. Tylko nie wyobrażam sobie siedzieć na tym w cienkich spodniach albo w spódnicy - zimne i ubrania przyklejają się do ciała. Podzielam zdanie JOOLI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex_78 13.09.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 witam, mam w w domu dwie sofy takowe, po 2 latach wygladaja calkiem nieźle. Są rozkładane więc miejsca wewnętrzne poprzecierały się, ale biorąc pod uwagę fakt, że kupiłem w promocji 2szt za 1100zł oceniam jako dobry czasowy zakup. 1 szt mam też w sklepie i również po 2 latach wygląda i prezentuje jak nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 15.09.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 mam taki komplet teraz w mieszkaniu z czystym sumieniem moge polecic. Ladnie wgląda, dobrze sie na tym siedzi - nic sie nie przykleja, o czym wy piszecie?Tyle, że ponoc sa różne odmiany tch eko-skor, jak zamawialismy nasz komplet to sprzedawca wlasnie nam polecal ten a nie inny rodzaj, tyle, że teraz juz dokładnie nie pamietam o co chodziło, wiem,że trzeba zwrocic uwage na to jaka ta eko skóra jest od spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.09.2005 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Ja mam naturalną skórę i też jest zimna i nieprzyjemna w dotyku. Niestety nie ma to jak milutki plusz. Swój komplet też przykrywam jakimiś narzutami bo gołe ciało się przykleja. Myślałam nad zmianą i zakupem mebli wypoczynkowych z Klera, ale raz że cena obłędna dwa, że jakoś nie uśmiecha mi sie kupować mebli "na lata". Przecież za 3-4 lata może zechcieć mi się coś nowego i co... po zainwestowaniu tylu kasy nie będzie mowy o zmianie przez najbliższe 10 lat aż się zamortyzuje Na obecny wypoczynek nie moge sie już patrzeć a ma 5 lat- na szczęście mamy w domku górę i tam wyląduja wszystkie meble "z odzysku". Tak więc może faktycznie eko skóra nie jest złym rozwiązaniem- wzory mebli śliczne a i ceny bardzo przystepne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokerzysta 16.09.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 nioe radzępo primo - jasna szybko sie brudzi a myjąc osłabiasz powłokępo drugie primo - szybko sie wycierapo trzecie primo - po 3 latach masz na bank ze pierwswsze dwa primo dadzą ci przetarcia "skóry" i w efekcie dziuryz autopsji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Joanna N 16.09.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Sztuczne-to znaczy cos co "udaje" prawdziwe. Laminat udaje parkiet, furnir udaje deske, sztuczna skora udaje prawdziwa.... Wyglada to na moje "ubogo" (nie mialam zamiaru Cie tym obrazac!!!!), jakby sie chcialo a nie moglo... Jezeli Cie nie stac na prawdziwa skore (co w pelni rozumiem ) kup lepiej sofe obita "prawdziwym" materialem- bedzie napewno wygladala bardziej elegancko!!!! Jezeli masz male dzieci-wybierz taka w ktorej obicie mozna zdjac i wyprac-bardzo praktyczne. A siedzenie golym cialem na sztucznej skorze jest naprawde obrzydliwe Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannax 26.04.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Witam,Spodobały mi się meble-kanapa+fotel-ze skóry ekologicznej.W dodatku są jasne, kremowe.Zastanawiam się czy warto je kupić-nie są zbyt tanie, a obawiam się, że mogą szybko zacząć pękać i zużywać się.Z drugiej strony chyba łatwiej je wyczyścić - np wilgotną szmatką - niż takie z materiału?Poradżcie proszę jak to jest jeśli macie podobne.Są ładne, ale czy praktyczne?Dzięki bardzo!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 26.04.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=94837 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loca 15.05.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Mój kot zadrapał w paru miejscach kanapę ze skóry ekologicznej - kolor ecru. Czy jest jakiś sposób aby te zadrapania zamaskować bądż jeśli nie, jak pielęgnować kanapę aby się one nie pogłębiły? Jakie macie doświadczenia z taką skórą? Jak chronić kanapę przed złośliwym pupilem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kktskory 16.05.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 witam,jeśli w wyniku zadarpań widać spodnią stronę skóry (przebija inny kolor spod spodu) to sugerowałbym nanieść w uszkodzonych miejscach farbę tonującą. Co do rys po kotach na skórze ekologicznej można zastosować płynną skórę. która uzupełni rysy na meblu. Do pielęgnacji polecam Łagodny Płyn do Czyszczenia Skór i Łagodne Mleczko Pielęgnujące. Skład naszych środków jest tak dobrany, że można stosować na skórach naturalnych jak i na skórach ekologicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mucha50 17.03.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 witam może ktoś się orientuje co do trwałości mebli (kanapa ,fotele) obitych skórą ekologiczną tzw.skają , czy pękają ,ścierają się czy są wytrzymałe i jak się meble tego typu czyści?dzięki i pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 17.03.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 cześć, mam taki wypoczynek w pokoju "do wszystkiego" powiem szczerze po 5 latach skóra na wersalce popękała, niestety wypoczynek jest jasny i to trochę widać,ale zaznaczę tylko, że my na nim śpimy, dzieciaki skaczą i w zasadzie jest bardzo mocno użytkowany, fotele nie są tak złachane, nie konserwowałam go w żaden sposób, w sklepie zalecano tylko czyścić mokrą ścierką i tak robię, może gdyby to czymś smarować? ale są też dobre strony-cokolwiek się nie rozleje to latwo zmyć, przy małych dzieciach i/lub zwierzakach to bardzo wygodne, pewnie przy "kulturalnym" użytkowaniu np. salon, bez conocnego spania itp. żywotność takiego wypoczynku wzrasta tak to wygląda u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 24.03.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Mam taką skórę na sofie i fotelach, po 1,5 roku nie widzę widocznych zniszczeń( meble eksploatowane dość intensywnie). Czym to czyścić, to muszę żonkę spytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 24.03.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 witam może ktoś się orientuje co do trwałości mebli (kanapa ,fotele) obitych skórą ekologiczną tzw.skają , czy pękają ,ścierają się czy są wytrzymałe i jak się meble tego typu czyści? dzięki i pozdro Ekhmmmm. Naprawdę uważasz, że skaj ma coś wspólnego z ekologią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mucha50 24.03.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 witam wiesz to nie chodzi o to co ja myślę tylko teraz sprzedawcy nie mówią na to skaja tylko... skóra ekologiczna to trochę inaczej brzmi , poważniej , zachęca do kupna ,a nie jakaś tam skaja , a ekologia hm jak by nie patrzeć to dzięki niej jednak kilka zwierzątek więcej dalej bryka po świecie . pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 24.03.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Skóra ekologiczna jest chyba z ekologa Skóra barania z barana, skóra cielęca z cielątka, świńska ze świni, i tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts