Snozer 09.09.2005 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Mam pytanie jaką rurę rozsączającą (drenarską) nalezy kupic do przydomowej oczyszczalni ścieków?-standardową PVC-U-wznacnianą PE lub PP -z włuknami czy bez? Czy nalezy używać geowłukniny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snozer 09.09.2005 23:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Również interesuje mnie jak należy przerobić szczelne szmbo 10 000 l by zrobić z niego oczyszczalnie ścieków? Myślałem by obok szamba postawić drugie 3 000 i połączyć je z pierwszym.Umieścic pompę na wysokości rury w mniejszym zbiorniku i pompowac zanieczyszczenia do studzienki drenarskiej. Czy jest to dobry pomysł?Muszę jeszcze dodać ze teren to glina. A woda jest na 70cm (dlatego ta pompa). Mam równiez drenaż odsączający po prawej stronie domu. Po lewej chcę zrobić drenaż do oczyszczalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snozer 09.09.2005 23:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 A i jakiej śrenicy użyć rurę do drenażu 100 czy 110 a moze 140 lub 160? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts