juliuszj 10.09.2005 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Witam wszystkich. Po lekturze tego artykułu baaardzo spodobała mi się idea ogrzewania domu za pomocą kominka i rozprowadzania ciepłego powietrza (mam upatrzony projekt gdzie kominek znajduje się w centrum pomieszczenia kuchnia+salon które jest w środku bryły budynku). Zacząłem więc szukać w sieci infrmacji na ten temat i znalazłem coś takiego: Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z 12 kwietnia 2002 r. Dz.U. Nr 75 z 2002. poz. 690 § 132. 1. Budynek, który ze względu na swoje przeznaczenie wymaga ogrzewania, powinien być wyposażony w instalację ogrzewczą lub inne urządzenia ogrzewcze, niebędące piecami, trzonami kuchennymi lub kominkami. Czyli wychodzi na to, że kominek może być ale kotłownia i tak być musi . Czy jest co źle czytam, czy też jest jakieś obejście tego tematu ? Juliusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plask 12.09.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Wystarczy, żeby w projekcie znalazł się np. grzejnik elektryczny lub kable grzewcze. Dla własnego dobra warto wyposażyć dom w jakieś ogrzewanie oprócz DGP, choćby po to żeby rano nie budzić się w zimnym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uszaty1973 13.09.2005 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 To czym chcesz grzać kominkiem jest tylko z nazwy. Taki kominek z płaszczem wodnym i zamkniętą to może być już kocioł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 14.09.2005 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Instalacja ogrzewcza pt. DGP nie jest kominkiem, a jest instalacją ogrzewczą i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 14.09.2005 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Trzymając sie tego rozporządzenia to ogrzewanie nadmuchowe też nie moze być podstawowym źródlem ciepła, ponieważ zasila go piec nadmuchowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts