ewik74 10.09.2005 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Zaczne od poczatku, może ktoś spotkał sie z czyms takim i zakonczenie było pomyslne? W marcu mielismy awarię rury, zalało nam dół domku. Przed układaniem parkietu w lipcu powiedzieliśmy o tym parkieciarzowi (pracownikowi firmy parkieciarskiej dorabiajacemu po godzinach) on niby zmierzył wilgotność wylewki i powiedział, że mozna śmiało kłaśc parkiet. Zainwestowaliśmy w dobry grunt, dobry klej i parkiet (50m2 - I klasa jesion). Cyklinowanie miał nam robic inny fachowiec i tu się okazało, że parkiet na dole ma wilgotność 18% w niektórych miejscach!!! Nie nadaje się do lakierowania, za mokry! Diagnoza: źle zmierzona wilgotność wylewki, wylewka była za mokra!!! Jedyna możliwość, zeby na zimę sie wprowadzić: góre domu wylakierować na gotowo, a dół jedna warstwą, sciany pomalować na dole jedną warstwą farby i na wiosne zobaczyć, co sie dzieje z parkietem na dole. Na wiosne cyklinowanie i lakierowanie, jeżeli parkiet wyschnie, a jeżeli nie to do zrywania!!! 7 tysiecy wyrzucić w błoto!!! Powiedzcie, ze uratuję ten parkiet.... Załamany ewik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 10.09.2005 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 a ile zmierzył ten parkieciarz czas schnięcia wylewki to bodajże 1mm/doba, więc 4cm wylewki to przynajmniej 40dni, a 6cm to 60 dni, ale to dotyczy chyba nowej wylewki, czy to samo dotyczy wylewki zalanej wodą to nie wiem, spróbuj napisać na priva do janzara to jest ekspert od wylewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z_i_k_u 20.09.2005 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 ja mam wilgotność 3~~ 4,8% i wszyscy mnie straszą że nie ma sensu kłaść parkietu.Dla mnie to ogromny problem. Nie wykończę domu jesienią tak jak chciałem.Może jest jakiś spec od parkietów - jaka wilgotność jest rozsądna aby nic się nie działo z parkietem.Wziąłem nawet maszynę do osuszania wnętrz , wyciągneła kilka wiader wody a wilgotność prawie się nie ruszyła. PS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 20.09.2005 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 W marcu mielismy awarię rury,... w lipcu .... mozna śmiało kłaśc parkiet. to 4 miechy powinno spokojnie przeschnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts