kip 10.09.2005 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Orientuje się ktos może czy jest szansa na zmianę decyzji o odrolnieniu wystawionej przed kilku laty? Posiadam prywatną drogę dojazdową do działki i 3 lata temu w związku z planowaną w tamatym czasie budową domu zdobyłem decyzję Starosty o jej wyłączeniu z użytku rolnego. Żadnych opłat nie wnosiłem ponieważ do dzisiaj droga nie została utwardzona a plany budowlane nie doszły do skutku. Po 3 latach przerwy mam zamiar powrócić do tematu i zastanawiam się, czy jest szansa na to, aby Starosta zmienił decyzję na bardziej dla mnie korzystną, np. zwolnienie z opłat za odrolnienie drogi lub ewentualnie ich zmniejszenie w stosunku do obowiązujących przepisów. Orientujecie się może, czy Starosta ma taką władzę i czy jest w ogóle sens pisania do niego w tej sprawie? Powiem szczerze, że nie mogę się pogodzić z faktem, że trzeba płacić za odrolnienie jedynej drogi dojazdowej do własnej działki zwłaszcza, że droga ma aż 6 arów powierzchni klasy II. Przecież dojazd do pola też musi jakiś być.. Czy Waszym zdaniem jest szansa na to, żeby wykręcić się jakoś z tej opłaty? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 14.09.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 A jakie ma znaczenie czy droga jest rolna, czy autostradowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts