mannix 10.09.2005 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 mam stary dach ktorego nie chcialbym przekladac ani zdejmowac. musze ocieplic strych.jak tego dokonac bez zdejmowania dachowek ? wiem ze powinno sie normalnie zdjac wszystkie dachowki, aby polozyc folie, potem laty i kontrlaty i na to dachowke. czy mozna folie dac od spodu ? ew. czy zakupic welne mineralna w jakis sposob zabezpieczona przed ew. wilgocia ktora moze sie pojawic od peknietej dachowki ?uprzejmie prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat976 01.10.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 witam podciągam temat też jestrm ciekaw czy tak można ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 02.10.2005 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 mozna. Od spodu dajesz folie wysokoparoprzepuszczalna, potem welna, paroizolacja i plyty. Choc jesli dach jest pokryty dachowka, i to stara, to lepiej ja zdjac i zrobic to jak trzeba. Przy starej dachowce, przecieki beda na pewno i to nie male, a ukladanie foli od dolu, stwarza pewne problemy - jak np ominiecie platwi, ktora wrecz uniemozliwia poprawne izolacje. Moga tez wystapic rpoblemy z zawilgoceniem konstrukcji dachu ... moze wszytsko gnic, plesniec, ogulne rzecz biorac niepolecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts